slm arkadaşlar.. pc ilk açtığımda 1-2 saniye çalışıp tak kapanıyor.hdd ye giden güç kablosunu çıkarıp denediğimde normal çalışıyor ama hdd siz.sonra pcyi kapatıyorum hdd güç kablosunu takıyorum o gazla çalışıyor(bazen bunu 3. denememde yiyor).yalnız elektriği tamamen kapatıp tekrar açmaya çalıştığımda bu olay hep oluyor. bu sorundan dolayı bilgisayarı normal kapatıyorum ama elektriği tamamen kesemiyorum.kestiğim an tekar vuku buluyor. başka harddisk denendi problem yok.bios resetlendi.geriye kalan anakart ve güç kaynağıne dersiniz böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ?
harddiskinde kaçak olabilir mi aklıma bu geldi
quote:
Orijinalden alıntı: T.C. Vatandaşı
sorunsuz başka harddisk denedim.problem aynen devam etti
quote:
Orijinalden alıntı: alcame
quote:
o zaman şöyle yap cd rv ninde kablosunu sök hdd yi tak dene çalışıyorsa sorun güç kaynağındadır
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: alcame
quote:
o zaman şöyle yap cd rv ninde kablosunu sök hdd yi tak dene çalışıyorsa sorun güç kaynağındadır
onun kablosu da çıkık vaziyette
hdd nin power kabloları değiştirilebiliyorsa yada harici molex den sata power a çeviren adaptör kablolardan edinip onlarla deneyiniz soketlerde problem olabilir
diğer bir problemde psu içinde şişen kondanstor var ise +12v ve +5v lardan akım çekildiğinde pc nin gereksinimi olan voltaj dengesini düşürüp sistemin start almasını engelliyor olabilir başka psu ilede deneyiniz
quote:
Orijinalden alıntı: posıtıve
hdd nin power kabloları değiştirilebiliyorsa yada harici molex den sata power a çeviren adaptör kablolardan edinip onlarla deneyiniz soketlerde problem olabilir
diğer bir problemde psu içinde şişen kondanstor var ise +12v ve +5v lardan akım çekildiğinde pc nin gereksinimi olan voltaj dengesini düşürüp sistemin start almasını engelliyor olabilir başka psu ilede deneyiniz
elimde 2 adet hdd ve 2 adet harici molex den sata power a çeviren adaptör kablo mevcut ikisinde de ayrı ayrı denememde sorun devam etmekte
Anakartınız sağlam bence fakat güç kaynağınızın arızalı olduğun kanısındayım.
Anakartınız üzerindeki farklı kanal SATA sağlayıcılarınıda dener misiniz? Bakalım bir şey değişecek mi? Bu arada sistem bileşenlerinizi detaylı bir şekilde de yazarsanız iyi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: bediboy
Anakartınız sağlam bence fakat güç kaynağınızın arızalı olduğun kanısındayım.
bende öyle düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: makedonn
Anakartınız üzerindeki farklı kanal SATA sağlayıcılarınıda dener misiniz? Bakalım bir şey değişecek mi? Bu arada sistem bileşenlerinizi detaylı bir şekilde de yazarsanız iyi olur.
4-5 tane sağlayıcı var hepsini teker teker denedim problem aynen devam ediyor.
gigbayte ankart p4 3.0 işlemci 2 gb kingston ram
bir tv kartı bir ses kartı bir ekran kartı(SAPPHIRE HD4670 1GB DDR3)
güç kaynağı aopen kasya ait 300 watt
bunlardan ibaret bir sistem
Soyle yapin;
HDD bagli olarak kalsin. Ancak cd rom unuzu ve bilgisayarda egzoz faniniz varsa onlarin gucunu kesin. Yani calismasinlar daha sonra tum usb cikislarindaki cihazlarinizinda sistemle irtibatini kesin. Sonra sistemi acin bakalim HDD gozukecek mi , acilacak mi? Gorelim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme