Şimdi Ara

HDD hakkında soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar.ben harici bir disk almayı düşünüyorum.istediğim model ise WD 250 GB essential my book modeli.bunu dosyalarımı yedeklemek için kullanıcam. yani pc ye 1 kere bağlayıp dosyaları yedekledikten sonra bir dahaki yedeklemeye kadar (tahminen ayda 1) pcye bağlayıp çalıştırmayacağım.yani ayda bir söküp çıkaracağım. Böyle bir durumda herhangi bir sakınca olurmu?
    yada hdd nin ömrü uzarmı?sürekli pc ye bağlı kalması dahamı iyidir yoksa.

2. sorum ise bahsettiğim modeli ankarada en ucuz nerden bulabilirim . vatandan almayı düşünüyorum.

teşekkürler / saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patrick_bateman -- 15 Mart 2007; 21:30:57 >

• Öncelikle Bilgisayara sürekli bağlı kalması iyi değil. Bunun dışında "gözlemlerim sonucunda şu kanıya vardım. USB işi risk işi, şans işi.... Şimdi sana desem ki, dosyanı yükle alete çek kenara kullanma amabiz bu aletleri ne için alıyoruz, yanımızda taşımak, kullanmak için.

Aslında bu tür aletlerde şunu öneriyorum. Aleti herzaman için aynı bilgisayarda kullamak. Sürekli (flash bellek gibi) takıp çıkarmamak. Bunlar önemli şeyler. Bir de ne olursa olsun bilgisayardan güvenle kaldırmak (aslında bu güvenle çıkarmak ya da çıkarmamak, özellikler bölümünden ayarlanabiliyor)

Vatanda da bulabilirsin, mavibilgisayara da bakabilirsin ?
  • mavide my book modeli yok.heralde vatandan alıcam.bide teknorama var ama 10 dolar daha pahalı orası.WD my book modeli iyimidir peki sence?
  • benim anakartın modeli ve özellikleri şunlar. usb 2,0 yazıor ama ben nerden bakabilirim 2,0 olup olmadığına?

ASUS P4V800-X Socket 478 motherboard (2pcs)
    1500.00 each

pickup pont - SM north edsa
    0921 4393491

Specification

CPU - Socket 478 for Intel Pentium 4/ Celeron up to 3.2 GHz+
    - Intel Hyper-Threading Technology ready
    - New power design supports Intel next generation Prescott CPU
    Chipset VIA PT800
    VIA VT8237
    Front Side Bus 800/ 533 / 400 MHz
    Memory 3 x 184-pin DIMM Sockets support max. 3GB PC3200/PC2700/PC2100 Non-ECC DDR SDRAM memory (PC3200 up to 2 DIMMs only)
    Expansion Slots 1 x AGP 8X/ 4X (0.8V, 1.5V only)
    5 x PCI
    Storage/RAID 2 x UltraDMA 133
    2 x Serial ATA with RAID 0, 1 function
    Audio ADI AD1980 SoundMAX 6-channel CODEC
    support S/PDIF out interface
    LAN Realtek 10/100 Mbps Ethernet LAN
    USB Max. 8 USB2.0 ports (optional module)
    Overclocking Features AI Overclocking:
    -Intelligent CPU frequency tuner
    -ASUS JumperFree
    -CPU, Memory voltage adjustable
    -SFS (Stepless Frequency Selection) at 1MHz increment
    -ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)
    Special Features Power Loss Restart
    ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)
    support S/PDIF out interface
    ASUS EZ Flash
    CrashFree BIOS 2
    ASUS MyLogo 2
    Back Panel I/O Ports 1 x Parallel
    1 x Serial
    1 x PS/2 Keyboard
    1 x PS/2 Mouse
    1 x S/PDIF Output
    1 x Audio I/O
    4 x USB 2.0/1.1
    1 x RJ45
    Internal I/O Connectors -2 x USB 2.0 connector support additional 4 USB 2.0 ports
    -CPU / Chassis FAN connectors
    -Chassis Intrusion
    -CD / AUX audio in
    -Front Panel Audio connector
    -GAME/MIDI connector
    -20-pin ATX Power connector
    -4-pin ATX 12V Power connector
    BIOS 4 Mb Flash ROM,AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, ASUS EZ Flash, ASUS CrashFree BIOS 2, ASUS C.P.R. (CPU Parameter Recall), My Logo2
    Manageability WfM 2.0,DMI 2.0,WOL by PME,WOR by PME, Chassis Intrusion
    Support CD -Drivers
    -ASUS PC Probe
    -Trend Micro PC-cillin 2002 anti-virus software
    -ASUS LiveUpdate Utility
    Accessories User's manual
    2 x Serial ATA cable
    UltraDMA 133/100/66 cable
    FDD cable
    I/O shield
    Form Factor ATX Form Factor 12"x 7.6"(30.5cm x 19.3cm)

• Walla kullanmadım ama WD bu konuda iyidir. Kapasitesi de çok iyi. Bir de ön belleği galiba 8mb. Zaten 8mb altına itibar etme. Bu ara zaten tercihler WD den yana...
  • Ewet anakartın USB 2.0... Ancak yazılım önemli olan. Bakalım yazılımın 2.0 ı destekliyor mu?

Aygıt yöneticisinden- Evrensel seri yol dennetleyicilerine bi bak. Eğer orada köklerin herhangi birinde "gelişmiş" kelimesine rastlıyorsan yazılımın 2.0 ı destekliyor demektir. Eğer yazmıyor ise, sürücü güncelleştir de ama bilgisayar içinde yapmasın, internete bağlanarak sürücüleri arasın....
  • gelişmiş yazmıo ancak bende philips mp3 playera 60 mb lik dosyayı yaklaşık 2 dakikada atıyor. heehangi bi uyarı vermiyor 2,0 olabilirmi? bide nasıl internettten güncellicem?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kalitesi hakkında soru
    2 ay önce açıldı
    radeon için bi soru
    22 yıl önce açıldı
    Yedekleme hakkında soru?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: patrick_bateman

gelişmiş yazmıo ancak bende philips mp3 playera 60 mb lik dosyayı yaklaşık 2 dakikada atıyor. heehangi bi uyarı vermiyor 2,0 olabilirmi? bide nasıl internettten güncellicem?

60 Mb ye = 2dk. Çok çok fazla

Benim aletle denedim. Tam 60MB lik bir dosya ayarladım.
    60 MB yi = 15 sn ye de attı.

Güncelleme işini de : Orada sürücüyü güncelleştir dediğinde seçenek sunması lazım. Listeden ya da belirli konumdan diye. Oralardan bi yerden internete bağlan seçeneği vardı ben öyle yapmıştım...
  • bi deneyim dostum saolasın yordum senide gece gece
    80gb lık hdd de 1 gb luıık boş yer kalınca tutuştum birden yarın almayı düşünüyorum ondan bu kadar sordum :)
  • Yardımcı olabildiysem ne butlu ! Kolay gelsin
  • wd 250 gb.essential bende var dostlar ilk önce usb 1.1 le yedekleme yapmışım farkına varmadan 2 gb. 30dk. atıyordu bende wd problem var sandım ama sonra biosu karıştırırken usb 2 nin kapalı olduğunu gördüm açtıktan sonra süper hızlandı usb 2gb. nerdeyse 2 dk. attı. güzel bir alet tavsiye ederim yalnız şu işimiz bitince bilgisayardan usb den kablosunu çekin diye bişeyler duydum ne kadar doğru bilmiyorum..
  • Eğer kullanmayacaksanız, bilgisayardan güvenle kaldırın. Sürekli bağlı kalması iyi değil. HDD nizi de dinlendrimiş olursunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.