Şimdi Ara

Hdd ışığı sürekli yanıyor çok kasıyor pc (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
32.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: freexman

quote:

Orijinalden alıntı: 41reis53

bunlar arkadaşlar istedikleriniz

/>

Resimde görülen değerler gayet normal. Bu şekilde hard disklerde hiç bir işlem yok. Ama ben resim çekip koyun diye konuyu açan arkadaşa söylemiştim. Sanırım sizin sorununuz işlemciyle alakalı. Zaten sahip olduğunuz işlemci sisteminize göre çok yetersiz bir işlemci. O işlemciyle ekran kartınızın performansının %40 ını anca kullanırsınız. Yeni bir işlemci ve 2gb daha ram almanızı tavsiye ederim. Anakartıda yeni değiştirmişsiniz keşke 775 soket almasaydınız. O anakarta en iyi core 2 quad takabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    peki sorun ne olabilir kesin bir cevap veremezmisiniz ?

• quote:

Kesin bi cevap görmeden vermek imkansız. Ama büyük ihtimalle işlemcidir diyebilirim en fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freexman

quote:

Kesin bi cevap görmeden vermek imkansız. Ama büyük ihtimalle işlemcidir diyebilirim en fazla.

Alıntıları Göster
    peki bunun bir testini yapamazmıyız yani herhangi bir proğramla ?
  • quote:

peki bunun bir testini yapamazmıyız yani herhangi bir proğramla ?

Alıntıları Göster
    bir gözat istersen kardeş buraya

http://doctus.org/showthread.php?p=405193
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncayç20

bir gözat istersen kardeş buraya

http://doctus.org/showthread.php?p=405193

Alıntıları Göster
    Bu sorun bendede olmaya başladı, bilgisayarı çıktığım tatil yüzünden 1 hafta açmadım ve geldiğimde çok çok geç açıldı. 2. açışımda normal açıldı ve arda nette gezinirken donmalar, video izlerken kasmalar, ve oyunlarda bi kasma gelio fps 50 den 15 e fln düşüyor bakıyorum kasaya hdd ışığı pasparlak yanıyor. Pc her anaormal kasışında hdd ışığı yanıyor. Ufak bi hort olucak ama sorunu yaşayan arkadaş bunu çözebildi mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Eowina

Bu sorun bendede olmaya başladı, bilgisayarı çıktığım tatil yüzünden 1 hafta açmadım ve geldiğimde çok çok geç açıldı. 2. açışımda normal açıldı ve arda nette gezinirken donmalar, video izlerken kasmalar, ve oyunlarda bi kasma gelio fps 50 den 15 e fln düşüyor bakıyorum kasaya hdd ışığı pasparlak yanıyor. Pc her anaormal kasışında hdd ışığı yanıyor. Ufak bi hort olucak ama sorunu yaşayan arkadaş bunu çözebildi mi?

Alıntıları Göster
    SLM ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENDEDE WAR BİLGİSAYARRIMIN HDD IŞIĞI YANIYOR VE SÖNMÜYOR SÜREKLİ YANIYOR AMA BU HEMEN OLMUYOR BİLGİSAYAR AÇILDIKTAN BİR KAÇ DAKİKA SONRA HERHANGİ BİR İŞLEMİ YAPARKEN DONMAYA BAŞLIYOR.BİLGİSAYARI KAPATAMIYORUM DAHİ KAPANIYOR YAZISI ÇIKIYOR ÖLE KALIYOR.3 GÜNDEN BERİ BUNLA UĞRAŞIYORUM 2 KEZ FORMAT ATTIM BU 3 GÜN İÇERİSİNDE LÜTFEN YARDIM EDİN.BU HD TUNE 5.0 PRO PROGRAMINI KURDUM BENCHMARK KISMINI TAMAMLAYA MADI HATA VERDİ TEST BİTERKEN HATA TARAMASINDADA BİR KAÇ YER KIRMIZI ÇIKTI.FOTO PAYLAŞACAĞIM...

BU ARADA PC ÖZELLİKLERİ:
    İŞLEMCİ:İNTEL CORE 2 DUO E7500
    RAM: 3 GB
    EKRAN KARTI: ASUS EAH5570 SLİENT
    İŞLETİM SİTEMİ: WİNDOWS 7 ULTİMATE SERVİCE PACK 1 VE GÜNCEL
    VİRÜS PROGRAMI: ESEN SMART SECURİTY 5.0 ORJ,NAL VE GÜNCEL (LİSANSLI)

• quote:

Orijinalden alıntı: snipervural

SLM ARKADAŞLAR AYNI SORUN BENDEDE WAR BİLGİSAYARRIMIN HDD IŞIĞI YANIYOR VE SÖNMÜYOR SÜREKLİ YANIYOR AMA BU HEMEN OLMUYOR BİLGİSAYAR AÇILDIKTAN BİR KAÇ DAKİKA SONRA HERHANGİ BİR İŞLEMİ YAPARKEN DONMAYA BAŞLIYOR.BİLGİSAYARI KAPATAMIYORUM DAHİ KAPANIYOR YAZISI ÇIKIYOR ÖLE KALIYOR.3 GÜNDEN BERİ BUNLA UĞRAŞIYORUM 2 KEZ FORMAT ATTIM BU 3 GÜN İÇERİSİNDE LÜTFEN YARDIM EDİN.BU HD TUNE 5.0 PRO PROGRAMINI KURDUM BENCHMARK KISMINI TAMAMLAYA MADI HATA VERDİ TEST BİTERKEN HATA TARAMASINDADA BİR KAÇ YER KIRMIZI ÇIKTI.FOTO PAYLAŞACAĞIM...

BU ARADA PC ÖZELLİKLERİ:
    İŞLEMCİ:İNTEL CORE 2 DUO E7500
    RAM: 3 GB
    EKRAN KARTI: ASUS EAH5570 SLİENT
    İŞLETİM SİTEMİ: WİNDOWS 7 ULTİMATE SERVİCE PACK 1 VE GÜNCEL
    VİRÜS PROGRAMI: ESEN SMART SECURİTY 5.0 ORJ,NAL VE GÜNCEL (LİSANSLI)

Alıntıları Göster
    TESTİN FOTOĞRAFLARI:

Hdd ışığı sürekli yanıyor çok kasıyor pc

• quote:

TESTİN FOTOĞRAFLARI:

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    EVET ARKADAŞLAR FOTOĞRAFLAR BUNLAR YALNIZ 3. FOTODA TEST İPTAL EDİLDİ DİYE HATA VERİYO O TESTİ BİR TÜRLÜ YAPAMADIM.EVET ARKADAŞLAR SİZCE HDD ISIĞININ SÜREKLİ YANIP BİLGİSAYARIN DONMASI BUNDAN MI KAYNAKLANIYOR.BUNDAN KAYNAKLANIYORSA BU SORUNLARI DÜZELTEBİLİRMİYİZ CEVABINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER...

• quote:

EVET ARKADAŞLAR FOTOĞRAFLAR BUNLAR YALNIZ 3. FOTODA TEST İPTAL EDİLDİ DİYE HATA VERİYO O TESTİ BİR TÜRLÜ YAPAMADIM.EVET ARKADAŞLAR SİZCE HDD ISIĞININ SÜREKLİ YANIP BİLGİSAYARIN DONMASI BUNDAN MI KAYNAKLANIYOR.BUNDAN KAYNAKLANIYORSA BU SORUNLARI DÜZELTEBİLİRMİYİZ CEVABINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER...

Alıntıları Göster
    Ben sorunumu hdd sata kabloları çıkarıp tekrar takarak, ve ramlerin statik elektriğini alarak hallettim belki birine yardımcı olurum
  • quote:

TESTİN FOTOĞRAFLARI:

bad sector var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cakma Iphone

quote:

TESTİN FOTOĞRAFLARI:

bad sector var

Alıntıları Göster
    bende aynı dertten muzdaribim arkadaşlar hdd ışığı sürekli yanıyor bilgisayar kasıyor işlem yapamıyor hd tune programıyla test yapdım yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler C 70 gb D'de 69 GB yer var boş yerde fazla kasılmaması lazım neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum not format attım vürüs programımda microsoft security essentials

• Erman Türkoğlu E kullanıcısına yanıt
    bad sector taraması da yapıp ss kayarsan daha kolay yardımcı olabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eowina

Ben sorunumu hdd sata kabloları çıkarıp tekrar takarak, ve ramlerin statik elektriğini alarak hallettim belki birine yardımcı olurum

Bende de aynı sorun vardı SATA kablosunu çıkarıp taktım büyük ihtimal kabloda kopma veya portlarda temassızlık vardı. HD tune programında bad sector olmayan, Anti-Virus taramalarında sistemi temiz çıkan arkadaşlar kabloyu bir kontrol etsin derim.
  • sa bilgisayarımda hdd ışığı yanınca pc cok kasıyor yardımcı olabilecek var mı ? ne yapmam lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: meloumlusun

sa bilgisayarımda hdd ışığı yanınca pc cok kasıyor yardımcı olabilecek var mı ? ne yapmam lazım
    bu sorunu çoook uzun zaman araştırdım söylenilen öneriler akla yatkındı ama işe yaramadı çoğu kimseninde işine yaramamış. hoş bahsedilen sanal bellekler virüsler arkada çalışan programlarda bir etken ama en azından benimkisi biraz daha farklıymış. aradım buldu bu ilanı yardımcı olması bakımından paylaşayım dedim. bu arada benim harddiskimin ışığı 1 sene civarı hiç sönmedi böyle ne tam yanıyordu nede sönüktü o yanan kırmızı ışık soluk bir kırmızı halinde sürekli yanık vaziyetti idi. şimdi durum şudur ki gayet basit harddiske scandisk yapıyorsunuz ve düzeliyor yani en azından benimkisi düzeldi. öyle chksdk filan da değil 1dakka süren bir scandan sonra 1senedir devam edecen ışık sönmeme problemi tam olarak dikkat ettim ve o scandan sonra düzeldi ve zaten hata da buldu. windows olan disk bile değildi yanındaki disk idi. öyle basit bir arıza oluşmuş ve harddisk habire o sorunu tekerrür ederekten 1 sene boyunca çalışmış. artık mb hesaplamasında mı sorun vardı bilemiyorum ama bu şekilde 1 senedir her forumda okuyupda cözüm getirilemeyen sorun bu şekilde cözüldü...

• quote:

Orijinalden alıntı: fermous

bu sorunu çoook uzun zaman araştırdım söylenilen öneriler akla yatkındı ama işe yaramadı çoğu kimseninde işine yaramamış. hoş bahsedilen sanal bellekler virüsler arkada çalışan programlarda bir etken ama en azından benimkisi biraz daha farklıymış. aradım buldu bu ilanı yardımcı olması bakımından paylaşayım dedim. bu arada benim harddiskimin ışığı 1 sene civarı hiç sönmedi böyle ne tam yanıyordu nede sönüktü o yanan kırmızı ışık soluk bir kırmızı halinde sürekli yanık vaziyetti idi. şimdi durum şudur ki gayet basit harddiske scandisk yapıyorsunuz ve düzeliyor yani en azından benimkisi düzeldi. öyle chksdk filan da değil 1dakka süren bir scandan sonra 1senedir devam edecen ışık sönmeme problemi tam olarak dikkat ettim ve o scandan sonra düzeldi ve zaten hata da buldu. windows olan disk bile değildi yanındaki disk idi. öyle basit bir arıza oluşmuş ve harddisk habire o sorunu tekerrür ederekten 1 sene boyunca çalışmış. artık mb hesaplamasında mı sorun vardı bilemiyorum ama bu şekilde 1 senedir her forumda okuyupda cözüm getirilemeyen sorun bu şekilde cözüldü...

Alıntıları Göster
    Arkadaşalr merhaba,

Aynı sorun bendede mevcut. dün akşam hard disk ışığım devamlı yanmaya başladı ve pc çok kastı. restart atayım dedim kapanması 5 dakkayı aldı. restars attıktan sonra açılırken " Error disck not fount" yazdı ve sol üstte siyah ekran da sadece imleç yanıp sönmeye başladı. 2 kere reset attım sonrada window onarmaya geçti. onu yaptı ama pc hala yavaş çalışmaya deva etti. virüs programını kaldırdım. ama işe yaramadı. hard diskim 6 7 senelik ve toplamda 6 kere falan format attım. eğer sorun devame derse hard disk alabilirim. sizce sorun nedir. özeliikle pc kapanıp açılırken çok yavaşlıyo. ama bazende normal çalışıyo. bunu sorunu bulabilecek bir program var mı?

> Mainboard : MSI H55M-E23(MS-7636)

> Chipset : Intel H55

> Processor : Intel Core i3 550 @ 3200 MHz

> Physical Memory : 2048 MB (1 x 2048 DDR3-SDRAM )

> Video Card : asus R9 270x 2 GB 256 bit

> Hard Disk : Western Digital WD5000AADS-00M2B0 ATA Device (500GB)

> DVD-Rom Drive : Toshiba-Samsung CDDVDW SH-S223C

> CD-Rom Drive : ELBY CLONEDRIVE SCSI CdRom Device

> Monitor Type : Asus VK228 - 22 inches

> Network Card : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter

> Operating System : Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7600 (32-bit)

> DirectX : Version 11.00

> PSU 650+80W

• quote:

Orijinalden alıntı: acheron34

Arkadaşalr merhaba,

Aynı sorun bendede mevcut. dün akşam hard disk ışığım devamlı yanmaya başladı ve pc çok kastı. restart atayım dedim kapanması 5 dakkayı aldı. restars attıktan sonra açılırken " Error disck not fount" yazdı ve sol üstte siyah ekran da sadece imleç yanıp sönmeye başladı. 2 kere reset attım sonrada window onarmaya geçti. onu yaptı ama pc hala yavaş çalışmaya deva etti. virüs programını kaldırdım. ama işe yaramadı. hard diskim 6 7 senelik ve toplamda 6 kere falan format attım. eğer sorun devame derse hard disk alabilirim. sizce sorun nedir. özeliikle pc kapanıp açılırken çok yavaşlıyo. ama bazende normal çalışıyo. bunu sorunu bulabilecek bir program var mı?

> Mainboard : MSI H55M-E23(MS-7636)

> Chipset : Intel H55

> Processor : Intel Core i3 550 @ 3200 MHz

> Physical Memory : 2048 MB (1 x 2048 DDR3-SDRAM )

> Video Card : asus R9 270x 2 GB 256 bit

> Hard Disk : Western Digital WD5000AADS-00M2B0 ATA Device (500GB)

> DVD-Rom Drive : Toshiba-Samsung CDDVDW SH-S223C

> CD-Rom Drive : ELBY CLONEDRIVE SCSI CdRom Device

> Monitor Type : Asus VK228 - 22 inches

> Network Card : Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter

> Operating System : Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7600 (32-bit)

> DirectX : Version 11.00

> PSU 650+80W

Alıntıları Göster
    up

• Bende de hdd ile sorun var gibi.Pc yi toplayalı 3 hafta falan oldu.Hiç sıkıntı yoktu.Fakat az önce gta 5 i indirdim kurdum oynadım.Biryerinde hata verdi bende bozuk dosyaları tespit edip sildim tekrar indirdim.Kurdum oynadım.Sonra hdd nin ışığı sürekli olarak yanık kaldı ani donmalar oldu yani fps bazen 45 olduğu halde ara ara takılmalar oldu.Bunları çektim sıkıntı yok gibi.

Birde görev yöneticisine bakıyim dedim ve masaüstündeyken ramlerin 7gb liği kullanıldığını fark ederek bunları da çektim.Ama asıl sorun hdd den kaynaklanıyor bence.

Hdd ışığı sürekli yanıyor çok kasıyor pc Hdd ışığı sürekli yanıyor çok kasıyor pc Hdd ışığı sürekli yanıyor çok kasıyor pc Hdd ışığı sürekli yanıyor çok kasıyor pc

• Ikinizde hd tune yi indirin error scan a tıklayın quick scan daki Tiki kaldırın testi başlatın bitince resmini gönderin uzun sürer fakat en iyisi uzun testtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RisKoF -- 3 Ağustos 2015; 3:25:12 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.