Şimdi Ara

Hdd ışığı sürekli yanıyor çok kasıyor pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
32.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Merhaba. Benim sorunum şu: Bilgisayar çok kasıyor. Hdd ışığı sürekli yandığında bir işlemi yapması nerdeyse 20 dakikayı buluyor. Format attım sorun yine çözülmedi. Hdd ışığı fazla yanmadığında hiç kasmadan işlem yapıyor. Sorun harddisk demi ?İşletim sistemim aşağıdaki gibidir.

Ekran Kartı: Asus eah2600 (Yaklaşık Top. Bellek: 1024.0 MB)
    (32 Bit 60 Hz)

İşletim Sistemi: Windows Xp Pro (Yapı 5.1)

İşlemci: Intel Core 2 Duo CPU E4500 @ 2.20 GHz (2 CPU)

Ram: 3072 MB RAM (DDR2)

Harddisk: SAMSUNG HD322HJ 320 GB HARDDISK

Direct-X 9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapMann -- 24 Ocak 2010; 2:20:03 >

• HD Tune programını yükleyip Benchmark ve Error Scan taramalarını yapıp burda paylaşabilirmisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeWeLoNe

HD Tune programını yükleyip Benchmark ve Error Scan taramalarını yapıp burda paylaşabilirmisiniz.
    Benchmark ve Error Scan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapMann -- 24 Ocak 2010; 2:20:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RapMann

Benchmark ve Error Scan

Alıntıları Göster
    ssitemi yenimi topladınız işlemci ram anakart bilgilerin tam oalra yazabilirmisiniz verdiğiniz bilgiler doğrultusunda herhangi bir şey söylemek mümkün değil.bileşenlerin tam olarak özelliklerini yazarsanız daha fazla yardımcı oalbiliriz ve neden kaynakladığını söyleyebliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonhack

ssitemi yenimi topladınız işlemci ram anakart bilgilerin tam oalra yazabilirmisiniz verdiğiniz bilgiler doğrultusunda herhangi bir şey söylemek mümkün değil.bileşenlerin tam olarak özelliklerini yazarsanız daha fazla yardımcı oalbiliriz ve neden kaynakladığını söyleyebliriz.

Yeni toplamadım 1 sene oldu yaklaşık.

(32 Bit 60 Hz)

Direct-X 9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapMann -- 24 Ocak 2010; 2:17:18 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonhack

Yeni toplamadım 1 sene oldu yaklaşık.

(32 Bit 60 Hz)

Direct-X 9

Alıntıları Göster
    Hangi anti-virüs programı kullanıyorsunuz? Genelde bilgisayar taraması yaparlar ve hdd'yi meşgul ederler eğer sık sık taramaya ayarlandıysa sorun bundan olabilir.Arka planda çalışan programlarda önemli yavaşlama olduğunda görev yöneticisinden hangi program ne kadar ram ve cpu kullanıyor onlara bakarak yavaşlamanın sebebini bulabilirsin.Öyle oldğunda ben genelde 2.ci yöntemi denerim ve bilgisayarı zorlayan yazılımları kapatırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: VipLimE

Hangi anti-virüs programı kullanıyorsunuz? Genelde bilgisayar taraması yaparlar ve hdd'yi meşgul ederler eğer sık sık taramaya ayarlandıysa sorun bundan olabilir.Arka planda çalışan programlarda önemli yavaşlama olduğunda görev yöneticisinden hangi program ne kadar ram ve cpu kullanıyor onlara bakarak yavaşlamanın sebebini bulabilirsin.Öyle oldğunda ben genelde 2.ci yöntemi denerim ve bilgisayarı zorlayan yazılımları kapatırım.

Herhangi bir Antivirüs programı kullanmıyorum. Görev yöneticisinde programların kullandığı Cpu 00 yada 01 oluyor. Sistem Boşta Sistemi 99 CPU o normalmi ? Programların kullandığı Ram 30,000 K'yi qeçmiyor. İnternet explorer bazen 60,000 K'yı buLuyor onuda normal olarak düşünüyorum. Sorun kasanın içinde diye düşünmeye başladım artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VipLimE

Herhangi bir Antivirüs programı kullanmıyorum. Görev yöneticisinde programların kullandığı Cpu 00 yada 01 oluyor. Sistem Boşta Sistemi 99 CPU o normalmi ? Programların kullandığı Ram 30,000 K'yi qeçmiyor. İnternet explorer bazen 60,000 K'yı buLuyor onuda normal olarak düşünüyorum. Sorun kasanın içinde diye düşünmeye başladım artık.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar soru sordunuz cevapladım. Yokmu bir çözüm yolu ?

• quote:

Arkadaşlar soru sordunuz cevapladım. Yokmu bir çözüm yolu ?

Alıntıları Göster
    sanal bellek kullanımına bakar mısın,
    xp de tam hatırlamıyorum ama
    bilgisayarım sağ tık özellikler --sistem ayarları --gelişmiş -- performans altında olacak (yol tam doğru olmaya bilir,,)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

bilgisayarım sağ tık özellikler --sistem ayarları --gelişmiş -- performans altında olacak (yol tam doğru olmaya bilir,,)

Başlangıç boyutu: 6000 MB
    En büyük boyut: 6200 MB
  • quote:

quote:

dostum ramlerin sistemde kaç mb görünüyor, 3gb ramin de 3gb görünüyor mu, sanal bellek dosyası yüksek görünüyor başlangıcı değerleri yarıya düşürmeyi bi dene, dediğim gibi önce ram lerini kontrol et sonra sanal belleği yarıya düşür, tabi virüs kaynaklı da olabilir bi dene bakalım sonucuna göre,, kolay gelsin,,

• quote:

quote:

quote:

dostum ramlerin sistemde kaç mb görünüyor, 3gb ramin de 3gb görünüyor mu, sanal bellek dosyası yüksek görünüyor başlangıcı değerleri yarıya düşürmeyi bi dene, dediğim gibi önce ram lerini kontrol et sonra sanal belleği yarıya düşür, tabi virüs kaynaklı da olabilir bi dene bakalım sonucuna göre,, kolay gelsin,,

Alıntıları Göster
    aynı durum benim başıma geldi. mouse bile kıpratamıyordum. bu durum ne zamandır böyle. en son ne işlem yaptında bu hatayı almaya başladın. bende virüs vardı işlemci yada ram değil de harddisk ki boşa çalışmaya odaklan mış anlıcağın. anti vürüs yükle demicem çünkü okadar kasıyordu ki bende yükleme ihtimalim yoktu. bilgilerini yedekle tüm harddiske format at mümkünse windows 7 temin et xp den daha hızlı ve verimli. kesinlikle vista ile alakası yok. formattan sonra yedeklediğin dosyaları direk bilgisayara alma ilk önce antivürüs kur norton 2010 tercihim. ancak kullandığın programlar CD si yada DVD si n dede virüs kalıntısı olabilir. onları kullanma. internette çok gezmeden direk norton sitesinden indir kur sonra bilgilerini aktar, programlarını yükle. eğer windows 7 yi kurduktan sonrada ilk açılmada aynı hata devam ediyorsa problem HDD dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: korkma

aynı durum benim başıma geldi. mouse bile kıpratamıyordum. bu durum ne zamandır böyle. en son ne işlem yaptında bu hatayı almaya başladın. bende virüs vardı işlemci yada ram değil de harddisk ki boşa çalışmaya odaklan mış anlıcağın. anti vürüs yükle demicem çünkü okadar kasıyordu ki bende yükleme ihtimalim yoktu. bilgilerini yedekle tüm harddiske format at mümkünse windows 7 temin et xp den daha hızlı ve verimli. kesinlikle vista ile alakası yok. formattan sonra yedeklediğin dosyaları direk bilgisayara alma ilk önce antivürüs kur norton 2010 tercihim. ancak kullandığın programlar CD si yada DVD si n dede virüs kalıntısı olabilir. onları kullanma. internette çok gezmeden direk norton sitesinden indir kur sonra bilgilerini aktar, programlarını yükle. eğer windows 7 yi kurduktan sonrada ilk açılmada aynı hata devam ediyorsa problem HDD dir.

Alıntıları Göster
    çok kurcalamızsınız sorunu.format at eğer sorun devam ederse hard diskini değiştir.bu kadar basit.250 gb hdd 75 tl pahalı bişi diil.

• quote:

Orijinalden alıntı: phesix

çok kurcalamızsınız sorunu.format at eğer sorun devam ederse hard diskini değiştir.bu kadar basit.250 gb hdd 75 tl pahalı bişi diil.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, bütün dediklerinizi yaptım ama nafile işe yaramadı. Windows 7 alıp kurmayı düşünüyorum. Windows 7 yi kuruncada aynı problem devam ederse HDD yi değiştireceğim.
  • quote:

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, bütün dediklerinizi yaptım ama nafile işe yaramadı. Windows 7 alıp kurmayı düşünüyorum. Windows 7 yi kuruncada aynı problem devam ederse HDD yi değiştireceğim.

evet virüs vardır sisteminde virüs programı kur temizle yada tamamen bi format at,,
    kolay gelsin,,
  • quote:

Benchmark ve Error Scan

Alıntıları Göster
    Bios ayarlarından s.m.a.r.t disk seçenegini iptal et sonrasında bu sorun çözülecektir
    Kısmen. fakat kullandığınız işletim sistemleri hardDiskinizin bir kısmı cashe olarak kullandıgından dolayı bu ışığın aralıklarla yanması çok normaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: runo6

Bios ayarlarından s.m.a.r.t disk seçenegini iptal et sonrasında bu sorun çözülecektir
    Kısmen. fakat kullandığınız işletim sistemleri hardDiskinizin bir kısmı cashe olarak kullandıgından dolayı bu ışığın aralıklarla yanması çok normaldir.

Alıntıları Göster
    beyler bendede bu sorunlardan birisi var teknik servis çözemedi siz yardımcı olursanız ne ala
    sistem bilgilerim: intel core 2 duo cpu e4800 3.ghz
    ram:2 gb king stone ddr3
    32 bit işletim sistemi
    çalışma grubu workgroup
    anakartım: asus p5g41t-m lx
    ekran kartım:
    PowerColor PCS+ HD5850 1GB GDDR5
    hard diskim 320 gb asus
    power suplly: 480 watt
    arkadaşlar bu sorun bende 1 senedir var anakartımı değiştirdim sorun ondan diye düzelmedi ram ları değiştirdim gene düzelmedi ekran kartını değiştirdim hard diski değiştirdim bu parçalar değişenler yani yaklasık 3 aylık parçalar sorun acaba topraklamadan mı kaynaklanıyor dedim prizlere baktırdım normal herşey bi işlemci ve pover kaldı bilgisayarın işlem ışığı sürekli yanıyor hiç sonmeden bazan açılışda anakart simgesinde takılı kalıyor belki ram'in yerini değişirsem açılıyor açılıncada ara ara kitleniyor 1-2 dk aralarla sonra bi kitleniyor birdaha acılmıyor powerden kapatmak zorunda kalıyorum işlemci ve pover kaldı win 7 kullanıyorum xp dede aynısını yapmışdı biz çözemedik hangi parçayı değiştirsem yada format atsam en geç bir hafta içinde sorun tekrar ortaya çıkdı fanlar temiz soğutma sistemimde sorun yok lütfen yardım

• quote:

Orijinalden alıntı: 41reis53

beyler bendede bu sorunlardan birisi var teknik servis çözemedi siz yardımcı olursanız ne ala
    sistem bilgilerim: intel core 2 duo cpu e4800 3.ghz
    ram:2 gb king stone ddr3
    32 bit işletim sistemi
    çalışma grubu workgroup
    anakartım: asus p5g41t-m lx
    ekran kartım:
    PowerColor PCS+ HD5850 1GB GDDR5
    hard diskim 320 gb asus
    power suplly: 480 watt
    arkadaşlar bu sorun bende 1 senedir var anakartımı değiştirdim sorun ondan diye düzelmedi ram ları değiştirdim gene düzelmedi ekran kartını değiştirdim hard diski değiştirdim bu parçalar değişenler yani yaklasık 3 aylık parçalar sorun acaba topraklamadan mı kaynaklanıyor dedim prizlere baktırdım normal herşey bi işlemci ve pover kaldı bilgisayarın işlem ışığı sürekli yanıyor hiç sonmeden bazan açılışda anakart simgesinde takılı kalıyor belki ram'in yerini değişirsem açılıyor açılıncada ara ara kitleniyor 1-2 dk aralarla sonra bi kitleniyor birdaha acılmıyor powerden kapatmak zorunda kalıyorum işlemci ve pover kaldı win 7 kullanıyorum xp dede aynısını yapmışdı biz çözemedik hangi parçayı değiştirsem yada format atsam en geç bir hafta içinde sorun tekrar ortaya çıkdı fanlar temiz soğutma sistemimde sorun yok lütfen yardım

Alıntıları Göster
    Eğer hard disk sürekli işlem yapıyorsa, hangi dosyalar üzerinde işlem yaptığını bulmanız gerekir.Başlat çalıştıra veya win7 için direk başlata "resmon.exe" yazıp açın, açılan pencerede disk sekmesini tıklayın. Altta disk etkinliği yazan pencerede "toplam (b/sn)" üzerine tıklayarak o anda üzerinde en çok okuma yazma işlemi yapılan dosyaları üst tarafa alın. Ve bunun resmini çekip buraya koyun ona göre cevap verelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freexman -- 7 Nisan 2012; 0:18:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freexman

Eğer hard disk sürekli işlem yapıyorsa, hangi dosyalar üzerinde işlem yaptığını bulmanız gerekir.Başlat çalıştıra veya win7 için direk başlata "resmon.exe" yazıp açın, açılan pencerede disk sekmesini tıklayın. Altta disk etkinliği yazan pencerede "toplam (b/sn)" üzerine tıklayarak o anda üzerinde en çok okuma yazma işlemi yapılan dosyaları üst tarafa alın. Ve bunun resmini çekip buraya koyun ona göre cevap verelim.

Alıntıları Göster
    bunlar arkadaşlar istedikleriniz

• quote:

Orijinalden alıntı: 41reis53

bunlar arkadaşlar istedikleriniz

/>

Resimde görülen değerler gayet normal. Bu şekilde hard disklerde hiç bir işlem yok. Ama ben resim çekip koyun diye konuyu açan arkadaşa söylemiştim. Sanırım sizin sorununuz işlemciyle alakalı. Zaten sahip olduğunuz işlemci sisteminize göre çok yetersiz bir işlemci. O işlemciyle ekran kartınızın performansının %40 ını anca kullanırsınız. Yeni bir işlemci ve 2gb daha ram almanızı tavsiye ederim. Anakartıda yeni değiştirmişsiniz keşke 775 soket almasaydınız. O anakarta en iyi core 2 quad takabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freexman -- 8 Nisan 2012; 2:26:31 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.