Şimdi Ara

HDD Isınması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Elimde 2 adet harddisk var.Birisi Samsung diğeri ise Seagate.Benim harddisklerimin hızlarının düşmeleri problemi var.Yani bilgisayara takılı iken hızları bir süre sonra düşüyor.Biliyorsunuz ki Sata disklerin 150 MB/sn okuma hız sınırı var.HD tune ile Sata olan Samsung diskin hızını ölçtüm.Orjinal hız, 110 MB/sn çıktı.IDE olan Seagate ise 76.1 MB/sn çıktı.Ama niyeyse ikisininde bilgisayar açıldıktan bayağı bir sonra hızları 1-2 MB/sn ye düşüyor.Bu da pc de bariz bir donma yapıyor.İşletim sistemim Xp idi.Belki işletim sistemindendir dedim ve Vista yükleyeyim dedim.Normalde yarım saatte bitireceği işi yaklaşık 3 saatte bitirdi.Herzaman yarım saat içinde biterdi.Yükledikten sonrada hıza baktım, değişen birşey yoktu.Ardından 2 kere garantiye göndermiş olduğum Seagate diskimi bağladım.Hayliyle içinde işletim sistemi yoktu.Bende normal bir hızla kurdum ve şimdi kullanıyorum.Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı fakat sorun çıkar diye program yükleme yapmaktan korkuyorum.Hız düştüğünde bilgisayarı kapatıp harddiskin sıcaklığına bakayım dedim malum hava kavruluyor, elimi değdirmemle geri çekmem bir oldu.Kışında aynı arızayı vermişlerdi.O zamanda bilgisayar sıcak odada duruyordu.Yani benim şüphem çok fazla ısınmadan.Harddiskleri söküp klimanın altında soğutuyordum 5 dakkada buz kesiyorlardı.Takınca bir problem yaşanmıyordu.İşin garip yanı hdd ler fazla eski değil.Seagate i 2 sene önce samsung u ise bu kış almıştım.İkisi de aynı problemi yaşadı.

Gelelim asıl meseleye..Ben bu HDD leri soğutmak için ne yapabilirim?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla..

• eğer kasanızın ön kısmında fan için yer varsa oraya 120mm'lik bir fan koyabilirsiniz ki hdd'leri serin tutma konusunda çok büyük faydası olur ve ucuz bi yöntemdir. onun haricinde disk soğutucular var ama pahalı oluyorlar yaptıkları iş de ahım şahım bir şey değil.

normalde hdd'lerin 50-60 dereceye kadar sorunsuz çalışması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 1 Ağustos 2010; 20:33:31 >
  • ekran kartları büyük rol oynar hdd nin ısınmasında hdd lere doğru üfleyen fan tak @Temren nin dediği gibi..
  • Bende gündüz sıcaklığı 37 derece akşam/gece 32,33 derece. Yani havalarında ısınmasada çok etkisi var. Bir kış 33 dahi görmedim şimdi minimum 32, 33. Temren'in dediği gibi en etkli soğtuma yöntemi önde 120lik fan. Tabi yer varsa.
  • normalde hardiskin tam karsısında benım kasam fan yeri var ama etki etmedi sökmüştüm onu aşağı taksam işe yararmı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.