Şimdi Ara

hdd kapasitesinin performansa etkisi var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni kuracağım sistem için alacağım hdd konusunda kararsızım. başlıkta da belirttiğim üzere 1tb, 500gb, 320gb vs almanın kapasite dışında sisteme performans, hız vs noktasında bi etkisi var mıdır?
    ve tahmin edeceğiniz üzere: hdd tavsiyesi istiyorum :)
    ya da şöyle soriyim daha güzel olsun: hdd alırken nelere dikkat edelim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekindegil -- 31 Ekim 2009; 4:32:24 >

• Cache, dönüş hızı ve kayıt teknolojisi olarak farkları yoksa, kapasitenin performansa bi etkisi olmaz.

Yalnız doluluk oranını göze alırsak, 400GB dolu 500GB'lık disk, 400GB dolu 1000GB diskten daha yavaş çalışır. (eşdeğer diskler için)
  • bu söylediğinizden daha büyük kapasiteli olmasının daha iyi olacağı sonucuna varıyorum (ferah, rahat, geniş alan misali )
    bahsettiğiniz diğer detaylar hususundea da cache 32mb, dönüş hızı 7200rpm gibi özellikler gerekli anladığım kadarıyla? (kayıt teknolojisi nasıl anlaşılıyor onu bilmiyorum )
    vardığım sonuç: 1tb veya 500gb olacak, 32mb 7200rpm olacak, samsung, wd veya seagate olacak ama hangisi olacak
  • http://www.thgtr.com/basarim_liste

Burası faydalı olur sana ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DiabloXT

Cache, dönüş hızı ve kayıt teknolojisi olarak farkları yoksa, kapasitenin performansa bi etkisi olmaz.

Yalnız doluluk oranını göze alırsak, 400GB dolu 500GB'lık disk, 400GB dolu 1000GB diskten daha yavaş çalışır. (eşdeğer diskler için)

evet kesinlikle, bunu belirtecektim diabloxt arkadaşımız çok güzel örneklemiş.
  • Şu an alabileceğiniz en performanslı seri WD'nin Black Caviar serisi olsa gerek ama 1TB olanını stoklarda bulmak zor, 500GB'ı bulabilirsiniz. (2.el TB Caviar Black'i yeni aldım da ordan biliyom) Alacağınız bir diskin veya başka parçanın büyük ihtimal türkiyedeki donanım sitelerince veya yabancı sitelerce testleri yapılmıştır. Google'dan parça adını ve yanında "inceleme" ya da yabancı siteler için "review" kelimesiyle arama yaparsınız çokca teste ulaşırsınız. İngilizceniz yoksa dahi incelemenin son sayfasından anlarsınız notundan falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falcon-etti -- 1 Kasım 2009; 0:06:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.