kendime yeni sistem toplama girişiminde bulundum ve imzamdaki parçaları satın aldım. Kutularında duruyorlar hala toplayamadım ancak topladığımda aklımda hdd 'leri nasıl kullansam sorusu var.. Şimdi elimde bulunanlar 120 gb ssd - 1 tb sata3 - 2 adette aynı seriden sata 2 250gb. Malum ssd 'nin boyutu az olduğu için sistem ve çok gerekli programlar haricinde birşey kurulmaz. Diğer hdd 'ler performanslı çalışmalı ki darboğaz yapıp tökezlemesin. Anakartta 2 ayrı kontrolcü var ve ikisindede ahci raid vs seçenekler var. Düşüncem şuki kontrolcülerden birine sata 3 leri bağlayıp ahci yapayım. Diğer 2 hdd yide diğer kontrolcüyle raid 'mi yapayım. Sizce bu mantıklı bir hareketmidir bütün diskler performansından ödün vermemiş olur.
Diğer 2 hdd yi sat , yerine diğeirnin aynısından alıp raid yap. ssd ye sistemi proğramları kur raidlediğin disklere oyunları, bence.
quote:
Orijinalden alıntı: Chris Brown
Diğer 2 hdd yi sat , yerine diğeirnin aynısından alıp raid yap. ssd ye sistemi proğramları kur raidlediğin disklere oyunları, bence.
1 tane dahamı aynı 1 tb 'tan alıp raid yapayım öylemi diyorsunuz ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme