Şimdi Ara

HDD Kullanım Ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski kasada soğutmadan dolayı bilinçsizce kullanımdan hdd kenarlarında sanki kaynak yapılmışta izi görünüyo gibi bir çizgi var. HDD kağıdında yazdığına göre 60 dereceye kadar ısıya dayanıklılar. Eski kasada hdd ısısı 40-45 derece arasındaydı ve en azından 6 ay kullanmışımdır hele de yaz aylarında. Yeni kasada hdd ısısı 30-35 arasında oluyor. HDD: Samsung 2TB HD204UI. Depolama amaçlı kullanıyorum. Sormak istediğim şimdiki kullanımla hdd 5 yıl ve daha fazla dayanabilir mi?

• Model marka olarak süre değişkenlik gösterir. 5 yıl kesin dayanacak denilemez her an herşey olabilir ama 5 yıldan daha fazla dayanabilir. Kullanım süresi, bilgisayarın nasıl kapatıldığı vs. etki ediyor. Şu an kullandığım Samsung 5 yılı doldurdu ama ben gidiciyim diye bağırıyor
  • Cevap için sağol. Zaten Kesintisiz Güç Kaynağı var ve bilgisayarı da normal kapatıyorum. HDD yi her zaman kullanmadığım içinde sorun olmaz gibi taş gibi maşallah sessiz de çalışıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerhitz

Cevap için sağol. Zaten Kesintisiz Güç Kaynağı var ve bilgisayarı da normal kapatıyorum. HDD yi her zaman kullanmadığım içinde sorun olmaz gibi taş gibi maşallah sessiz de çalışıyor .

quote:

Cevap için sağol. Zaten Kesintisiz Güç Kaynağı var ve bilgisayarı da normal kapatıyorum. HDD yi her zaman kullanmadığım içinde sorun olmaz gibi taş gibi maşallah sessiz de çalışıyor .

sen yapacağını yapıyosun dostum. hdd bu ilk haftada da bozulabilir 10 sene de dayanabilir. herşey olur yani. Şu durumda bozulursa senin suçun olmaz.

benchmark programlarıyla bir bak bakalım bad sector var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.