Merhabalar, A7S333 Anakart ile Athlon 1800 + t-bred işlemcili bir sistem var. Bunun yanında Seagate 40 GB ATA100 Barracuda bir harddisk var. Şimdi gelelim soruna. Benim hdd led'im devamlı yanıyor. Yanıp sönme durumu yok. Bilgisayar açıldığı andan itibaren ışık led daima yanıyor. Işıkların fişlerini kontrol ettim. Ters mi bağlandı acaba diye baktım ama öbür türlü de yanmadı. Ne yapabilirim? Teşekkürler...
Saygılar...
anakartın bağlantılarını tekrar kontrol et bence birde biosda ayarı vardı onun onu kontrol et power managementde olması lazım
Nasıl bir ayar bu? Ben göremedim...
dual led single led ayarı arkadasın bahsettigi, ama bence senin sorunun anakarta yanlı yerden baglantı yapman bi daha kontrol et bence.
yanlış pin e taktın herhalde veya bendeki gibi cdrom ile aynı kabloya taktıysan olabilir bu sürekli ışığın yanma olayı
hdd led girişini ters takmış olabilirsin yada sanal bellek sorunu olabilir
Yalnış pine takma durumu yok. Ayarlarını hem anakartın üzerinden hem de kitapçıktan kontrol ettim ama benim harddisk devamlı primary slave olarak gözüküyor. Jumper ayalrını ne yaparsam yapayım değişmiyor. En son ne durumda bıraktım hatırlamıyorum belki de o yüzden bir uyumsuzluk meydana gelmiştir. Olabilir mi?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by powerstorm</i> <br />hdd led girişini ters takmış olabilirsin yada sanal bellek sorunu olabilir <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Sanal bellek sorunu olup olmadığını nasıl anlayacağım?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme