Arkadaşlar WD 2 TB Harddisk'im var cihazın kendi adaptörü bozuldu evde iki adet adaptör buldum 100/240V 50/60HZ 12v 1.5A orjinal adaptörün özellikleri idi.
diğer taktığım adaptörDE SADECE 2A olduğu için test ettim harddisk ses çıkararak çalışıyodu ve bilgisayar okudu bu sefer bir diğer adaptörü denemek istedim 230V 50HZ 9V luk bir adaptördü hdd sessiz çalışıyor ancak pc görmedi diğer adaptörü tekrar taktım ancak yine görmedi. eniştemdede aynı hdd mevcut ve ondaki adaptör ve usb kablosuyla başka bir pcde denedim gayet iyi çalışıyordu usb kablosu satın aldım ancak ne ettiysem benim pc de görmüyor ne aygıt yöneticisinde ne de disk yönetiminde hdd piyasaya çıkmıyor format atmadan bu işin çözüm yapılabilirmi ?
arkadaşlar ?
quote:
Orijinalden alıntı: badboycengo
Arkadaşlar WD 2 TB Harddisk'im var cihazın kendi adaptörü bozuldu evde iki adet adaptör buldum 100/240V 50/60HZ 12v 1.5A orjinal adaptörün özellikleri idi.
diğer taktığım adaptörDE SADECE 2A olduğu için test ettim harddisk ses çıkararak çalışıyodu ve bilgisayar okudu bu sefer bir diğer adaptörü denemek istedim 230V 50HZ 9V luk bir adaptördü hdd sessiz çalışıyor ancak pc görmedi diğer adaptörü tekrar taktım ancak yine görmedi. eniştemdede aynı hdd mevcut ve ondaki adaptör ve usb kablosuyla başka bir pcde denedim gayet iyi çalışıyordu usb kablosu satın aldım ancak ne ettiysem benim pc de görmüyor ne aygıt yöneticisinde ne de disk yönetiminde hdd piyasaya çıkmıyor format atmadan bu işin çözüm yapılabilirmi ?
dene
1.AŞAMA
Önce kontrol edelim Usb sistemin onaltılık sistemde çalışıp çalışmadığını,
1. Başlat / Çalıştır / Regedit 'i çalıştırın,
2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor'u tıklayıp sağda ErrorControl diyeni çift tıklayın ve
3. Buradaki değer verisini 3 yazın, Tabanı 16 olarak işaretleyin,
2.AŞAMA
1) Bilgisayarım/C/Windows/System32/Driverstore/Filerepository/usbstor.inf (usbstor.inf_x86_neutral_buradaki kod farketmez) klasörünü tıklayın ve açın.
2) Buradaki usbstor.inf ile usbstor.pnf dosyasını Bilgisayarım/C/Windows/inf klasörüne kopyalayın.
3.AŞAMA
1) Kopyalama yaptıktan sonra, bilgisayarı kapatın 10-15 saniye fişe takılı olmasın, dizüstü bilgisayarsa pilini çıkarın. Mouse ya da sorunlu usb yi de çıkarın. 10-15 sn sonra tekrar takın ve Pc'yi başlatın.
yazdığın herşeyi harfi harfine uyguladım sadece usbstor.inf_x86 değilde usbstor.inf_amd64 iki tane klasör vardı en güncel tarihte olan klasördekileri kopyaladım ve devam ettim ancak sonuç yine hüsran hocam. ilgin alakan içinde teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme