Şimdi Ara

hdd regenerator yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya iki gündür arıyorum bir türlü ne yaptıysam olmadı bu programın nette demo olmayanı yokmu elinde olupta bana ulaştıran yada çalışan linkini verip nasıl çalıştırıldığını anlatan bir arkadaş arıyorum
    şimdiden sağolun

• yapmak istediğin amacı söyle o programı bilmiyorm
    dosya bölmeye yarayan bi programsa
    partition magic 8 indrmeni önerrm
    dosyalarda fat32 ntfs gibi dönüşümleri de yapbiliorsn.
  • yok arkadaşım diskde bad sektör var bu silmeye yarıyor
  • Aradığın program ve buna benzer birçok HDD aracı Hiren's BootCD içinde var.
    65 MB'lık bir ISO dosyası.İmajı indirip CD'ye yazdırmalısın.Sistemi CD'den boot ediyor.

Hiren's BootCD 8.6 içeriği;
    http://homepage.ntlworld.com/hiren.thanki/bootcd.html
  • bu linkteki mesajların da faydası olur umarım.

http://forum.donanimhaber.com/m_10142103/tm.htm
  • Eğerki hdd zarardan dolayi bad sector oluşturmuşsa bunu silmenin imkanı yok. Ama sorun virus, yazılımsal sorunlar v.b. gibi bir takım sebeplerden dolayı oluşmuşsa bunu silebilirsin. Bunun için öncelikle bilgisayarın partajlarını uçurman gerekir. Buda demektirki bütün verilerini kaybedip, windows u yeni baştan kurman gerekir. Öncelikle dos ta bilgisayrı aç. Ardından fdisk ile bütün partajları uçur. Restart yap gene bilgisayarı dos ta aç. ardından şu komutu yaz.

fdisk /mbr

Bu komut hdd nin ilk aldığın günkü açılış komutlarına geri dönmesini sağlar. Ön bellek temizlenir. Böylece hdd de işaretli olan bütün bad sectörler yok olur. Egerki hdd den deforme olmamışsa bütün bu bad sectorlerden kurtulursun. Ama hdd nin içindeki diskin üstü deforme olmuşsa, format atarken bu deforme kısımlar tekrardan işaretlenip ön bellege kaydedilir. Bu düzeltmenin imkanı yok. Çünkü hdd her seferinde bu yazamadığı kısımları bulup ön bellege bad sector olarak kaydeder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbe -- 21 Kasım 2006; 4:33:29 >

• sağolun arkadaşlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aga bana pm at ful versşonunu gönderiim sana:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.