Şimdi Ara

HDD Sorunu (Çözüm Önerilerinizi Bekliyorum.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • $imdi Arkadaşlar 2 HDD'im var. Bunlardan Biri 80GB(1. Main) Diğeri 40GB (2.) HDD Format Atmadan Önce 2'sini Gayet güzel Görüyordu Makina Ama. Format Attıktan Sonrada Görüyor.. Diyeceksinizki Sorun Nerede? Sorun 2. HDD'i "Bilgisayarım"ı açtığımda göremiyorum Sürücü harfi yok ve ßu 2. HDD Ağzına kadar dolu ve İçindekilerinin Silinmeden Çözüm Önerilerinizi ve Yardımlarınızı Bekliyorum. Aşağidaki Resim Yazısal Anlatamadıysam Diye çektim.

http://img211.imageshack.us/img211/7772/adszpc1.gif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EjDeRizM -- 3 Haziran 2008; 3:32:34 >

• hdd leri farklı ide kablolarına bağlayıp denermisin.
  • Burdan görünen Hdd çalışıyor ama partition uçmuş.Recovery programlarını dene...
  • Eğer sen kurulum yaparken bölümleri silmediğinden eminsen;

1 - Disk Yönetimin aç. Sonra yukarıdaki Eylem’i ve Diskleri Yeniden Tara’yı tıklat.
    Bölümlenmemiş alanda sağ tıklat ve Yabancı Disk Al Seçeneğinin olup olmadığına bak. Eğer varsa Yabancı Diski Ala basıp ekrana gelen yönergeleri izle.

2 - Diskinin data koblosuyla ilgili bir sorun çıkmış olabilir. Mümkünse kabloyu değiştirip deneyebilirsin.

3 - Yukardakiler işe yaramadıysa partıtion recovery programlarıyla diskindeki bölümleri kurtarma yolunu izleyeceksin......
    http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/mpage_1/key_//tm.htm#23280156

• Yahu 2. HDD'nin Bölümlerini fln silmemiştim zaten bölümü yoktu 2ye flnda bölünük değildi. IDE kablolarınlada çok oynadım Tık yok Recovery Denemedim ama verdiğin konuya bakıyorum te$ekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: EjDeRizM

Yahu 2. HDD'nin Bölümlerini fln silmemiştim zaten bölümü yoktu 2ye flnda bölünük değildi. IDE kablolarınlada çok oynadım Tık yok Recovery Denemedim ama verdiğin konuya bakıyorum te$ekkürler

O Harddiskinde bölüm olmadan windows ortamında harddiskine hiç bir veri yazamaz yani o diski kullanamazdın.

Harddiskte illa bir kaç bölüm olacak diye bir şey yok. İşte sende anladığım kadarıyla tek bir bölüm varmış.

Burdan biz sadece tahmin üretebiliriz. Bir sürü sebepten ötürü hdd deki bölümler, veriler uçabilir.

En basiti bir elektrik gidip gelmesi bile bazen düşük bir ihtimal olsada bölümlerimize zarar verebilir...

Umarım sorununu kısa sürede çözersin.....

• ayrılmamış birim olarak gözüküyor. bu yüzden windows altında gözükmüyor..
    disk yöneticisinden ayrılmamış alana gelip sağ tıklayıp mantıksal sürücü oluştur dedin mi? içinde veri var mıydı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi Bekliyorum
    12 yıl önce açıldı
    Port Yok Sorunu için öneriler
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Linux ile denedinizmi?
  • Evet içi full dolu Depo HDD olarak kullanıyordum downloadlarim için içindeydi nerden baksan 35gb kadar içinde veri var aslında 2 HDD takılıyken format atılmıyordu geçen modifiyeli xp ile format atarken sökmeyi unuttum 2. HDD'i normalde 2 hdd takılıyken format atmaya çalıştığında mavi ekran veriyordu ve attırmıyordu bu nedenle 2. HDD'i söküp öyle format atıyordum Main HDD'e modifiyeli XP ile hiç sorun olmadan 2si takılıyken attım formatı ondan sonra görmedi 2.HDD'i Jumper sorunu olduğunu zannetmiorm ßilgisayar HDD'i qörüyor ama içine ula$amıyorum Anlayamadım ßi türlü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.