Şimdi Ara

hdd sorunu ilgilenirseniz sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni bir 160 gb. sata hdd aldım önceden kullandığım sata 80 gb. olan diskime ek olarak aldım aslında yeni aldığım 160 gb. olan diskime işletim sistemini kurdum bi problem yaşamadım diğer 80 gb. hdd yi ek olarak takmak istediğimde sorun üstüne sorun yaşamaya başladım şimdi ise sadece eski diskimi 80 gb. olan diskimi kulanabiliyorum diğerini 160gb. hdd ' i kulanmak istediğimde pc çalışır durumdayken fişini çekip takmak gerekiyor pc kapatılıp açıldığında 160gb. hdd görmüyor hiç bir şey anlamadım ne yapmam gerekiyor acaba yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden...

• garip bir durum komedi gibi :) sata port sayın 2 den fazla ise yerlerini değiştirmeyi dene hddlerden 160gb tek başına sorun yaratıyormu yoksa 2 si bir aradayken mi bu sorun mevcut arkadaki jumper ve üzerindeki kodlamalara göre jumperların yerini değiştirerek dene anakartının bios güncellemerini kontrol et neden bios güncellemesi yapıldığı açıklanır genelde donanım uyuşmazlığı seninde öyle bir sorunun var olabilir. 160gb tek başına hata veriyorsa başka pc de de denemen gerek
  • şirketin IT lerinden aldığım bilgiler doğrultusunda bios update ettiğimde benim mainboard kaybına neden olabilirmiş o yuzden onuda düşündüm 160gb. tek başınayken sorun yoktu aslında ben eski 80 gb. eski diski ek olarak taktım pc direk açtığımda eski diski tanıdı şuan sadece eski diski tanıyo yeniyi dediğim gibi tek başınayken çalışır durumda fişini çekip takmam gerekiyor
  • valla aynı sorun bendede var seagate sata 80 gb vardı sorunsuz kullanıyordum sonra seagate sata2 250 gb aldım ilk başta ikisi sorunsuz çalıştı sonra 80 liği görmemeğe başladı sonra hiç görmedi sonra tek tek kullanmak zorunda kaldım diğerine gecerken kapatıp söküp ötekini takıyorum en son bios güncellemesi yaptım acaba ondanmı ötekine geri döneyim dedim ama versiyon düşürmeyi kabul etmedi anlamadım gitti valla
  • valla napıım ; ben direk hdd'i değiştirdim IDE girişli aldım ne yaptıysam olmadı yeni aldığım hdd sata 2 eski hdd sata 1 di bir türlü uyumsağlayamadı jumper ayarlarından tut bios ayalarına kadar hiç bir şekilde olmadı bende IDE disk aldım ve problem çözüldü sata 1 disk bulamadım zaten...
  • bilmiyorum ama sorun sanki yeni aldığım 250 gb sata2 diskte gibi geldi, ötekini taktığım anda çalışırken yeni olanı tanıtacam diye canım çıkıyor, başlama ekranına gelince takılıyor tıkır tıkır kafa sesi geliyor, acaba güç sorunumu var ikisini birden takınca düğmeye basar basmaz sanki tetikleme alamamış gibi tikir tikir ses geliyor
  • ya senin sorunu çözebiliriz aslında tam bi anlatsana anlayamadım tam olarak
  • ya ben sata 2 disk 160gb aldım ama taktım pc görmüyo sonra jumper ayarlarıyla oynadım yine burdan aldığım bilgiler doğrultusunda sağolsunlar arkadaşlar yardım etti ama olmadı teknik servise götürdüm başka pc de gördü benimkinde görmüyo bende anakart desteklemiyor düşüncesi ile araştırdım evet anakart desteklemiyor sata 1 destekliyor aslında jumper ayarlarıyla sata 1 oluyomuş ama bende olmadı herneyse teknik servis bana kasa ile birlikte görmek istediğini söyledi ve bende ertesi sabah erkenden gittim kişiye verdiğimde sadece yeni aldığım hdd i görmüyordu kendi diskini görüyordu yine ilk açılışta kendi hdd i gördü ama yine yeni hdd i görmedi sonra biraz çabaladı kişi bu sefer siyah ekranda pc donmaya başladı teknik servisin eli ayağına dolaştı bunu sezimledim bende endüstriyel elektronik bilgisine sahibim bana anakart arızası dedi bende güldüm tamam dedim ve hdd i geri iade ettim kasayıda toplayıp bana vermesini istedim ve başka bir teknik servislerden birine götürdüm ve anakartı test ettirdim biliyordum anakart arzalı değildi ve anakart sorunsuz çalışıyo sadece power supply değiştirdim sorun power supplydeymiş o yuzden bence seninde power la ilgili problem olabilir arkadaşım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbers -- 31 Ekim 2007; 17:39:19 >

• edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Codest -- 30 Ekim 2007; 20:44:27 >
  • şimdi oldu mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbers -- 30 Ekim 2007; 22:18:18 >
  • evet bende öyle tahmin etmiştim güç sorunu var diye ama deneyemedim açıkçası güç kaynağı almam lazım bitane sağlam, tam açılırken başlama ekranında takılıyor sankı tetikleme almamış gibi tikir tikir ses geliyor güç kaynağını değiştirip denemek lazım.. simdi tv kartını söktüm fanı söktüm hatta hoparlörü söktüm sadece bir hddyi çalıştırdım ikisi birden gene çalışmiyor, ya güç kaynağının güçü yetmiyor yada bozuldu artık...
  • yeni aldıysan eğer iade et abi 1 ay içinde olabiliyor yada power supply al istersen... bozulmamıştır hdd merak etme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.