Şimdi Ara

HDD SORUNU UZMAN BİRİ BAKABİLİR Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 500 GB SATA 3 HDD var ben bunu farklı bir cihazın içinden çıkardım büyük ihtimal korumalı yada farklı bir türde ntfs fat32 değil yani.
    Amacın bunu biçimlendirmek nasıl yapabilirim.
    1. sorum bios ekranında hdd biçimlendirme yapabiliyor muyuz
    2. sorum program yardımı ile usb belleğe biçimlendirme komutu yükleyip açılışta biçimlendirme yapabiliyor muyuz ?
    3. Sorum backtrack linux usb ile başlatsam hdd biçimlendirebilir miyim ?

• Siz format atmayı nerede denediniz. Hatamı aldınız. Hata mesajı ekran görüntüsü. Hiçbir detay yok.
    1- Bios tan yoktur. Bazı bioslarda disk test araçları olur. Oda tam silme yapar fakat bir dosya sisteminde biçimlendirme yapmaz.
    2- Usb ye biçimlendirme komutu yüklemek. ( Böyle bir tabir yok. Ne demek şimdi bu )
    3- Linux de kullanmak için kullanacaksan evet.
  • Farklı format dediğiniz büyük ihtimalle raw'dır diye düşünüyorum. Farklı birşeyse bile aşağıdaki yöntemlerden en azından biri işinizi görür.

Bios üzerinden biçimlendiremezsiniz.

Windows bootable usb veya cd/dvd ile biçimlendirebilirsiniz.

Diskpart komutu ile biçimlendirebilirsiniz.

Minitool Partition Wizard ile biçimlendirebilirsiniz.

Canlı Linux dağıtımları ile Gparted kullanarak biçimlendirebilirsiniz.

Hem Windows hem de Linux tarafında bu işi yapan çok sayı da program veya komut ile biçimlendirebilirsiniz.

Burada önemli olan diskin tam formatı nedir onu belirtmeniz. Çünkü bazı farklı dosya sistemlerini biçimlendirmek sıkıntılıdır. Veya bazı dosya sistemlerini Windows tanımadığı için bu işi yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Siz diskin tam format biçimini belirtin ona göre daha sağlıklı bir yol tarif edilebilir.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Digiturk plus kutusundan çıkan HDD 500 GB Hitachi fakat format esnasında görmüyor PC bunu Xp live DVD üzerinden çalıştırdı m PC yi oda görmedi HDD yazılımlarını denedim oda olmadı linux deneyeceğim yarın bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1881-1938

Digiturk plus kutusundan çıkan HDD 500 GB Hitachi fakat format esnasında görmüyor PC bunu Xp live DVD üzerinden çalıştırdı m PC yi oda görmedi HDD yazılımlarını denedim oda olmadı linux deneyeceğim yarın bakalim

disk yönetiminde görmüyor mu diski windows üzerinden ? bilgisayar sağtık yönet disk yönetimi
  • Petegrus kullanıcısına yanıt
    Malesef uzantı farklı bu yüzden farklı bir yöntem bulmam gerekiyor.

• Diskin ön etiketinde köşede ELSİL yazısı varmı kontrol edermisin. Benim bildiğim DVR cihazları için Hitachi ELSİL serisi disklerde disk şifreli takılıyor. Cihaz şifreyi otomatik girdiği için kullanabiliyor. Ama siz aygıt yöneticisinde kilitli disk olduğu için göremiyorsunuz. Bir kontrol edermisin. Model bilgiside alalım, model HCC ile başlayabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AutoCad bilen biri bakabilir mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AYNIADAM kullanıcısına yanıt

Ürün bu bozuk değil bundan eminim cihazda çalıyordu. HDD notebook takıp usb linux sisteminden baktım. Hirens xp dvd üzerinden denedim hirens xp de kurulu olan partition ve hdd yazılımları denedim malesef görmüyor.

bazı markaların kendi sitelerinde hdd leri için fabrika ayarlarına çevirme gibi yazılımları mevcut böyle bir şey var mı ?
    yada bu durumu nasıl çözeriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 5 Nisan 2018; 10:56:2 >

• Disk zaten bozuk değil. Bu cihazlar Hitachi-IBM tarafından özellikle uydu cihazları için yazılımsal olarak kilitli geliyor. Bunların kilitlerini kaldırmak için yazılımında oynama yapıyoruz. Fakat sizin bunu yapmanız mümkün değil.
    Yazılım derken size özel bir yazılım mi yoksa bilindik bir yazılım ise ismini paylaşır mısınız

• Diskin firmware'sini düzenliyoruz. Bunun için profesyonel donanımlar ve yazılımlar kullanıyoruz. İnternetten indirilebilen tarzda bir yazılım ile çözümü varsa da ben bilmiyorum.
    https://www.youtube.com/watch?v=41HTvo_mSrQ

yöntem burada dediğiniz gibi evde yapılacak bir şey değil.
  • Merhaba. Videoyu izledim. Fake video. Tamamen hit almak için açılmış. Başlıkta Hitachi firmware update yazmış fakat içerik olarak Seagate (Maxtor ) marka bir diskin S.M.A.R.T raporunun temizlenme işlemi gösterilmiş. Ne Hitachi var nede firmware update olayı.
    Ama neticeyi değiştirmiyor. evde yapabileceğiniz bir şey değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.