Şimdi Ara

Bios ile ilgili, biri bakabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, şuan elimde bi anakart ve bunun cmos clear jumper ının hangisi olduğunu bilmiyorum, cmos clear yapmalıyım acilen. bana yardım edebilecek biri varmı???

anakartım : via vt8235 chipsetli bi anakart

• anakart ta pilin yanında olması lazım bildiğim kadarıyla
  • tamamda bu işlemi nasıl yapıcaz, şuan 3 lü yanyana pimler var ve bu ikisinde takılı,

o jumperı denedim ben, diğer ikilisiyle taktım ama bu sefer makine hiç açmadı :(

????????????
  • Yokmu bir kişi bundan anlayan ya
  • anakartın pilini çıkarmakta aynı şey pili çıkardınkıda sıfırlanır
  • Arkadaşım makine açmaz tabi, jumperin yerini tekrar değişip eski yerine alacaksın.
  • Oks ben onu yaptım cmos clear fakat makine yine açmıyor :(
    garip garip bip sesleri geliyor. ne ekran kartını ifade eden bi ses nede ramleri.
    karışık bip sesleri. bu 26 nisandan sonra olmuş bu makineye olan. cmos clear ile düzelir sanıyordum ama olmadı. ne yapmam gerekiyor :( savaşıyorum ya anakartla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CIH virusune maruz kaman çok büyük olasılık. 26 Nisan'da bis düşmanı CIH virusu aktif oldu yine ve dediğin belirtilere göre biosun öldü. Aynı marka bir bios ile dikkatli olmak şartı ile çözümü var veya biosu para verip tekrar yazdırman gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mirabilis

CIH virusune maruz kaman çok büyük olasılık. 26 Nisan'da bis düşmanı CIH virusu aktif oldu yine ve dediğin belirtilere göre biosun öldü. Aynı marka bir bios ile dikkatli olmak şartı ile çözümü var veya biosu para verip tekrar yazdırman gerekiyor.

Bende öyle olduğunu düşünüyordum ama birisi bana cmos clear ile düzelebileceğini söledi, o yüzden bi deniyim dedim. fakat nafile...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sessizzz84

Selam arkadaşlar, şuan elimde bi anakart ve bunun cmos clear jumper ının hangisi olduğunu bilmiyorum, cmos clear yapmalıyım acilen. bana yardım edebilecek biri varmı???

anakartım : via vt8235 chipsetli bi anakart

muhtemelen bios uçmuştur. bios güncellemeye mi kalktın yoksa?
    Anakrtın tam olarak modeli yaz. p3 makina mı? yoksa P2 mi? celeron mu kullanıyorsun? Belki çözebiliriz.
  • Hayır dostum cmos clear ile CIH virusunun tahribatı asla düzelmez. Ama bios'un dual bios ise F1 seçeneği ile düzeltebilrisn. Tek bios ise veya korumalı bios değilse cmos clear o işi asla düzeltmez vakit kaybı ile uğraşırsın sadece...
  • anakart celeron kullanıyor, vianın anakartı ama kutusu yok elimde,

chipseti via vt8235

ddr ram slotuda var sd ram slotuda, böle belki tanırsın anakartı,

Kurtarabilirmiyiz??
  • O şekilde tanıyamam ve dual bios olayı chipset ile alakalı bir konu değil tamamen üretici firmanın koyduğu bir özellik. Anakart üzerinde üretici bilgileri yoksa zaten dual bios özelliği olmadı hayale yakın demektir. Çünkü o sistemi enelde büyük firmalar kullanır ve onlarda her zaman adlarını şanı büyüüsn diye anakartlara koyarlar.
  • Anakartın kutusu yok abi elimde valla, biras daha açayım bari belki tanırsın,

Via vt8235 chipsetli, 2 adet ddr 2 adet sd ram slotu var
    kırmızı bi alt taban :)
    agp 8x
    arkada iki adet usb çıkışı var
    bios 686 ami bios
    onboard ethernet ve vga yok!!
  • FCC numarasını verirsen belki bir şeyler buluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirabilis -- 1 Mayıs 2006; 0:08:58 >
  • problem ne zaman ortaya çıktı? Ne zaman bozuldu? nasıl yani. karta bak. Üzerinde model numarası yazıyor olacak. bul onu internetten manuelini indir.
  • yazmıyo bu kartın üzerinde hiç bişey ya, sadece bu bilgilerle, bir biosu nasıl kurtarabiliriz, makine hiç amıyor, ve sorun bios!!!
  • FCC ID numarası istisnasız her kartın üzerinde olur normalde. Ama yazmıyorsa zaten o anakartta dual veya korumalı bios aramak hayalden başka bir şey değildir. Şu an önündeki 2 seçenek var. Ya aynı anakartı bulacaksın ya da gidip kadıköye yazıdracaksın.
  • orta halli bir bilgisayarcı derdini çözer .evrende vardır birileri
  • anakartı sökmeye başladım bile

maalesef kadıköy yolu gözüktü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.