Şimdi Ara

Tapuyla ilgili bilgisi olan bi bakıversin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler evi devir almadan önce öncelikle tapuya baktım kat mülkiyeti var yani iskan var anlamına geliyor. belediye sitesinden parseli sordurdum doğru adresmi diye eyvallah o da doğru. fakat şöyle bir sorun var.

tapuda sancaktepe mahallesi yazıyor sorgulamada da çıkan ev aynı ev. fakat genel parsel haritasına bakınca evin olduğu yer ayvalı mahallesinde görünüyor. eee harita orada görünüyorsa sistem nasıl sancaktepede diyor. tam sınırda bu bahsettiğim ev. bir sorun varmı burada ?

• Mahalle sınırlarında bir karışıklık olabilir. Yada farklı bir daireyi size satmaya çalışıyorlar, bu da bir ihtimal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Mahalle sınırlarında bir karışıklık olabilir. Yada farklı bir daireyi size satmaya çalışıyorlar, bu da bir ihtimal.

yok tapuda yazan parsel ve ada numarasına haritadan bakıyorum aynı ev farklı bir adres değil yani parsel ve no sorunlu değil sadece mevkiyi anlayamadım. tapu bildiğin resmi onaylı bir sıkıntı yok ama sancaktepe yazıyor. sorgulatıyorsun sancaktepe mahallesi ve parsen bilgileriyle aynen böyle bir daire var görünüyor. fakat imar haritasında (şu rengarenk imar haritası varya kent bilgi sistemleri sitesinde) bu bina ayvalıda. tam sınırda kaldığı için acaba harita yakın zamanda değiştirildi ayvalıyamı dahil ettiler. bu tapu 2011 sonunda bitiminde çıkartılmış
  • Hocam Keçiören Belediyesinde arşiv var. Binanın iskan kayıtları (yoksa bile binanın en eski kayıtları vardır) onları falan bul. Bina bilgileri ile tapuda yazanı karşılaştır. Aynıysa sıkıntı yoktur bence. Yine de sen bilen birine daha sor, başın ağrımasın.
  • Görkem ! kullanıcısına yanıt
    Ölçüm hatası vb yüzünden mahalle ​sınırlarında farklılık olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahalle ilçe sınırları ülkemizde çoK değişiyor. Bundan kaynaklı bir durum. Ada parsel aynı ise sıkıntı olmaz. Yeni tapu çıkınca adınıza. mahalle güncellenmiş olacak 😉

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sordurdum belediyeden iskanı var onda sıkıntı yok. ayvalıda görünüyor. harita şubesini aradığımda sisteme elle giriliyor ilk bir hata yapılmış olabilir dedi belkide sonra dahil edilmiştir dedi. dolayısıyla beyler tapuda yazan eski sancaktepe mahallesi yeni tapu çıkartıldığında hiç bir sıkıntı yaratmadan ayvalı mahallesi diyemi değişecek benim adıma geçecek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görkem ! -- 5 Haziran 2017; 10:22:0 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Görkem ! kullanıcısına yanıt
    Hocam Tapu Ve Kadastro Müdürlüğünün Coğrafi Bilgi Sistemi diye bir uygulaması var. parselsorgu diye aratırsanız tkgm resmi sitesine girip;
    tapu senedindeki mahalle, ada, parsel bilgileri ile ücretsiz sorgu yaparak konumun doğruluğunu kolayca teyit edebilirsiniz. Kadastro müdürlüğünün mahalle isimleri ile belediyelerin mahalle isimleri bazen çok farklı olabiliyor. Tapu senetlerinde, Kadastro numaratajı yazılı olup en doğru sorguyu tkgm resmi sitesinden yapabilirsiniz.
  • ilgili linke tıklayınız

Orada sorgulama yaptığınız parselin üzerine tıkladığınızda mahalle numarasını görebileceksiniz.

o mahalle numarasını teyit ettirirseniz aynı yer mi değil mi öğrenmiş olursunuz.

Metin Akyolyoutube
    Bu bölümde tkgm.gov.tr adresindeki tapu sorgulama sistemini inceleyeceğiz. Sitenin ve uygulamanın nasıl kullanıldığını öğreneceğiz. Bunun yanında tapu sorgulama ile imar sorgulamayı entegre ederek nasıl kullanılacağını göreceğiz. Biraz uzun oldu ama konu çok önemli olduğu için biraz hakkını vermemiz gerekir diye düşündüm. İyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=O0G3GM-YvtU&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.