Arkadaşlar PC ye format atmak istiyorum fakat formatlama sırasında c ve d diskleri gözükmüyor. Tek bir parça halinde 160 gb küsür gösteriyor.Oysa 320 HDD ye sahibim ve normal windows açıkken bilgisayarımda 320 olarak gözüküyor.Dediğim gibi formatlama sırasında problem yaşıyorum ve biçimlendirmem lazım.Bunu d deki bilgileri silmeden nasıl yapabilirim Partition Magic denen bi prog. önerdiler onunla yapabilirmiyim???
Partition Magic ile yapabilirsinde.
Format sırasında pc de harici hdd felan takılımı?
Yok sadece 320 gb lik hdd takılı ama dediğim gibi format sırasında tek 160 küsür gb olarak gözüküo onuda biçimlendiricem ama 100 gb kadar yedeğim var onlarıda kaybetmemem lazım.
Mümkünse resim koyabilirmisiniz?
Malesef resim yok... Şu an Partition Magic download ediorum ondan sora çekip yolarım ama...
İşte bu şekilde
Aslında sorun XP ilk çıktığı zaman HDD'leri 80 Gb. kadar SP1'den sonra 132 Gb. kadar destekliyordu ve onun üstünü desteklemiyor derken eksik gösteriyordu, teknoloji ilerledikçe SP2 ve SP3 çıktı ve bu sorun çözüldü; yani kısacası şu Windows XP SP2 CD'siyle veya SP3 CD'siyle kurup bölümlere ayırırsan 320 Gb. tam gözükecek, yani aslında 320.000 / 1024 = 312.500 Mb. gözükecek (yaklaşık olarak) Windows XP Service Pack 2 kurulum CD'si ile işlem yapmanız gerekiyor. Bunları anlattım çünkü; 320 Gb. HDD Windows XP kurulumunu yeni kuracasın, bu durumda regedite (bu olay kurulu sistemlerde regedit üzerinden düzeltilebilir) giremeyeceksin çünkü Windows kurulu değil ama takacaksın Windows XP SP2 CD'sini işini haledecek bu kadar.