blockchain paraların yasaklanma vakti geldi. coin madenciliği sonucunda üretilen hashlerin hiçbir değeri yok. harcanan enerji ve materyali düşünürsek çok büyük bir israf söz konusu. şu an bu sistemde mevcut ekonomik sistemlerde köle gibi çalışanların parası miningçilere ve mining donanımı üreticilerine akıyor. böyle bir geçişin kimseye bir faydası yok. şu an bile oldukça zarar verildi. bunun sürdürülebilmesi mümkün değil. ya blockchain paraların üretilmesi için daha çevreci bir yol bulunsun yada engellensin. |
HDD/SSD’ler de elden gidiyor: Yeni kripto para birimi HDD/SSD’lerle kazılıyor (7. sayfa)
-
-
peki hocam farming de HDD nin hızının bir önemi var mı?
mesela atıyorum usb 2.0 dan harici HDD bağlasak (elimde bolca usb 2.0 HDD var)
farming de bir sorun yaşar mıyız?
birde pc yeniden başladığında direk farming den devam ediyor mu sistem?
-
farming 2.0 için uygun olabilir diye düşünüyorum. aslında net araştırmadım bu konuyu, genellikle sata ve usb 3.0 üzerinden yapılıyordu burst veya bhd için mining. ama farming çok daha soft.
pc yeniden başladığında sıkıntı olmuyor, cüzdanı açman yeterli. farmin oto başlıyor.
veya çalıştır-shell:startup a cüzdan kısayolunu atarsın, pc res atarsa cüzdan da oto açılır ve farming başlar.
-
hocam yanlış anlamayın ama blokchain teknolojisini anlamamışsınız. objektik olarak atacağım videoyu izleyin. Blokchain hash ları sadece algoritma değildir. her bi gpu, hdd, node yapılan işlemleri doğrular.
blochain i noter gibi düşünebilirsiniz. minerler yapılan işlemleri doğrular. bu sayede ödeme kanıtı dediğimiz şey oluşur. Bu para kaybolmaz, yırtılmaz veya fazladan basılamaz. hacklemek isterseniz dünyadaki tüm mining yapan pc lerin % 51 ini hacklemeniz gerekiyor. bunu yapamazsınız.
COin adeti bellidir. Fazla para basılmadığı için her para biriminden daha güvenlidir. Zaten kripto paraların artmasındaki temel ünsur budur. ve artmaya devam edecektir. btc nin fiyatından bahsetmiyorum bakın. iner çıkar o çokomelli değil.
-
dedemden kalma radyoya xrp kazıyorum... lambalı transistörler bu iş için biçilmiş kaftan...
ayrıca buzdolabının soğutucusuyla özel bir döngü kurdum. mining için biraz yavaş da olsa kazabiliyor...
eveeet ve son olarak mikrofon ile kazım yapıyorum. ses desibelleri yüksek her ses bana iyi geliyor. evden caddeye kablosu uzun bir mikrofon uzattım. gürültüyü yoldan geçen arabalar yapıyor zaten. hele ki birde abartı egsoz oldumu deme xrp keyfine...
saygılarr.r..rr.rrr
-
quote:
Orijinalden alıntı: ottoman984hocam yanlış anlamayın ama blokchain teknolojisini anlamamışsınız. objektik olarak atacağım videoyu izleyin. Blokchain hash ları sadece algoritma değildir. her bi gpu, hdd, node yapılan işlemleri doğrular.
blochain i noter gibi düşünebilirsiniz. minerler yapılan işlemleri doğrular. bu sayede ödeme kanıtı dediğimiz şey oluşur. Bu para kaybolmaz, yırtılmaz veya fazladan basılamaz. hacklemek isterseniz dünyadaki tüm mining yapan pc lerin % 51 ini hacklemeniz gerekiyor. bunu yapamazsınız.
COin adeti bellidir. Fazla para basılmadığı için her para biriminden daha güvenlidir. Zaten kripto paraların artmasındaki temel ünsur budur. ve artmaya devam edecektir. btc nin fiyatından bahsetmiyorum bakın. iner çıkar o çokomelli değil.
blockchain teknolojisi ilk çıktığından beri takip ediyorum. ilk kripto para cüzdanımı 5 yıl önce oluşturmuştum. o zamanlar web cüzdanlar yoktu. cihaz üstündeki depolama ile tüm zinciri taşımak gerekiyordu.
8-9 coin'in whitepaper'ını okuyup daha zincirleri 700 mb altındayken girip mining yapmışlığım da var.
bu konuya para kazanmak için değil teknoloji merakım nedeniyle girmişlerden biriyim.
blockchain teknolojisine hiçbir itirazım yok. bence de harika bir teknoloji. fakat bunun parada kullanılması kısmında sıkıntılar var.
yeni zincir üretmek kazançlı hale geldiği anda kullanılmayacak sayısız zincir üretiliyor. her üretilen zincir diğerlerini daha değersiz hale getirdiği için iştah sürekli artıyor.
sonuçta kendini besleyen kısır bir döngü gibi çevreye zarar veren bir hale geliyor.
buna zincirlerin gruplanması gibi çözümler üretilmesi gerekiyor. fakat güncel iletişim ve işlemci teknolojileri böyle bir özelliğe yeterli değil.
dolayısıyla her kuruş, her transfer ve doğrulaması aynı zincirde tutuluyor. eklenen her halka tüm zincire uyması gerektiği için ihtiyaç duyulan hesaplama kapasitesi katlanarak artıyor.
ekonomik açıdan maliyet artınca bunun dengelenmesi gerekir. fakat bu dengelenme yaşanana kadar çevreye çok zarar veriliyor. o kadar enerji ve donanım boşa gidiyor.
ikinci sorun olarak da coin denilen sistemin geldiği saçma nokta. şu an piyasada coin işlem yapanların çoğu borsalar ve web cüzdanları üstünden yapıyor.
hatta mining yapanlar bile ortak havuzlardan faydalanıyor.
blockchain'in tüm mantığı merkezi olmamasıydı. fakat teknolojik imkanlar buna izin vermediği için finans mantığı ile bakanlar tarafından merkezileştiriliyor.
dolayısıyla sizin bahsettiğiniz %51 kullanıcının hacklenmesi hiç de zor değil. 2-3 yıl sonra kripto para borsaları birleşe birleşe merkezileşince 3-4 borsanın payı %50 yi geçecektir.
böyle bir hack durumunda para geri döndürülemeyecek şekilde gider.
elimizde merkezi olmaması gereken ama merkezileşen bir para ve her yeni kuruş için çevreyi mahveden bir üretim sistemi var.
bunun sürdürülebilir olduğuna inanmıyorum. özgür demirtaşın bunu anlamaması normal. teknolojiye dışarıdan bakabilen biri.
işin teknik kısmına bakanlar bunun sürdürülebilir olmadığını görecektir diye düşünüyorum.
blockchain parada kullanılamaz da demiyorum. fakat merkezileşmesi şart. veri güvenliği açısından blockchain kullanımı yaygınlaşacaktır.
bu teknolojinin parada kullanılması için merkezileşmesi gerekiyor. merkezileşmesi verimliliğini arttırıp kaliteyi yükseltecektir.
örneğin bir banka veri doğrulamada blockchain'e geçebilir. belirli periyotlarda optimizasyon işlemleri yaparak zincirin sağlıklı kalmasını sağlayabilir.
gelecekte işlem gücü yükseldikçe kendi kendine kazma yapan, optimize yapan coinler de gelişebilir. fakat şu an ki hali ile ben sürdürülebilir bulmuyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sky.Walkerpeki hocam farming de HDD nin hızının bir önemi var mı?
mesela atıyorum usb 2.0 dan harici HDD bağlasak (elimde bolca usb 2.0 HDD var)
farming de bir sorun yaşar mıyız?
birde pc yeniden başladığında direk farming den devam ediyor mu sistem?
dostum haberlerle milleti galeyana getiriyorlar amaç etkileşim sağlamak . yok öyle birşey. coin borsada bile listelenmeyen para etmeyen bi'şey . eskiden tasolar vardı onun gibi bir çöp. artılayın şu mesajı da millet görüp gerçeği öğrensin.
-
İnşallah tüm teknolojiyle kazım yapılır da, tüm elektronikte stok sıkıntısı olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnşallah bir şey olur da patlar bu kripto para işi, dünyaya verdiği zarar fazlasıyla yetti ve artmaya devam ediyor, sanal para değil sonumuzu kazıyoruz. Yattığı yerden para kazanma sardı insanoğlunu.
-
Ne kadar kazancı var, kaç TB de ne kadar getiri.. hesaplamalar lazım.
-
Ben de tost makinesi var olur mu?.. 😁😁😁
-
-
1 blok 1 chai mi
su an 1.5 dolar gozukuyor hocam markette tanesi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
fiyat oturamadı bir türlü. henüz halka açılmadı görünüyor.
hangi borsada 1 dolar hocam ? boşuna kazmakla uğraşmayalım
-
Kripto söyle böyle diyen bir artist vardı nerde o adamlar şimdiden alıp tadı tarağı yurtdışı kasmaya başladı.
Adam bana birde borsayı anlatıyor muhahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaha xd xd xd xd xd xd xd xdd.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
valla google a yazdim birkac yerde öyle cikiyor anlamadim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X