Şimdi Ara

HDD/SSD’ler de elden gidiyor: Yeni kripto para birimi HDD/SSD’lerle kazılıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
8
Favori
18.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • güzel güzel pci ssd leri okuturuz fahiş fiyattan

• bu gidişle donla mining yapacaklar

• arkadaşlar cevap yazamadım kusura bakmayın.

1000 dolardan girdi borsaya

https://www.hotbit.io/exchange?symbol=XCH_USDT

özelden yazamadıklarım kusura bakmasın.

telegramda chia türkiye grubu var. merak edenler gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ottoman984

arkadaşlar cevap yazamadım kusura bakmayın.

1000 dolardan girdi borsaya

https://www.hotbit.io/exchange?symbol=XCH_USDT

özelden yazamadıklarım kusura bakmasın.

telegramda chia türkiye grubu var. merak edenler gelsin

saniyede 50 dolar artıyor 1500 oldu hocam. fakat binance btcturk gibi borsalardan alamıyoruz sanırım değil mi

• konuyu takipteyim, geçen gün evde ki server cihazına kuracaktım da tam kuracakken internet kanser etti bıraktım. Şuan hali hazırda nicehash ile 9 farklı lokasyonda eski bilgisayarlarımı cpu mining yapıyorum (kazanmak için değil, bilgisayarlar hep açık zaten, çalışsın patlayana kadar). Buna geçmek daha mantıklı gibi görünüyor.

• hocam henüz oralara girmez. 1-2 ayı var gibi büyük borsa için. coinbase inceliyordu en son. coinbase alırsa zaten seyredin cümbüşü.

Fİyat konusunda çok ümitlenmemek lazım. madencilerin satacağını ve fiyatın hızlı düşeceğini tahmin ediyorum. çünkü ben de satacağımki süper bir sistem toplayı daha hızlı plot işlemesi yapabileyim. ama fiyat sonradan epey iyileşecektir diye düşünüyorum. supply çok komik rakamlarda. düşük yani

• Dehşetengiz kullanıcısına yanıt

1,5 tb ile 1 blok vurdum. 2 chia yapıyor. ama şu an 6tb var blok yok. esitamed time 16 gün gösteriyor. sanırım 1-2 haftaya tekrar blok vurabilirim

sürekli disk alanı eklemeniz gerekiyor. insanlar deli gibi alan ekliyor. madencilik yapacak ve bende varım diyeceksiniz alanı sürekli eklemelisiniz. 200 tb hedefim var. sonrasına bakarım

• ottoman984 kullanıcısına yanıt
    hocam linki gonderebilirmisiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • farukgngr90 F kullanıcısına yanıt

merhaba hocam kusura bakma. inan çok yoğunum ama telegram chia türkiyeye gelirsen bu konu hakkında çok kişi var bilgisi olan. burdan yazayım sorularına

1- evet plot dosyaları arsadır. içerisine senin cüzdan kimliğine ait şifreli dosyalar var. piyango biletleri gibi düşün. senin plot dosyaların çıkan yeni blokla beraber farminge başlıyor. ne kadar çok plot dosyası o kadar çok şans.. ama estimated time genelde tutuyor. yakında havuz açılır, küçük alanı olanların blok vurma şansı az. havuzla beraber garanti gelir paylaşılır böylece. mining pool sistemine benziyor. bunu araştırabilirsiniz.

2 ve 3. soru k-32 dedikleri 332 gb idi. şimdi 238 oldu. bu dosya 1,8 tb veri yazılarak oluşturuluyor. sonra da 100 gb olarak final diske yazılıyor. nvme tercih sebebi hızlı yazmak. tek olayı bu. fiziksel diskler diğer türlü çok yorulacak ve süreç uzayacak. tbw 300 den aşağısı nvme ömründen yiyiyor ve bu tip plottingleri kaldıramıyor.

tek plot için en az 2 çekirdek lazım + 3,5 gb ram lazım + 238 gb boş alan alan lazım. 45 adet için boş alanı hesaplamışsın ama 157 gb ram ve 90 çekirdek lazım. bir de pcnin kendi sistemi için de biraz ram ve işlemci bırakmanız lazım.

biten plot hemen fabrikadan çıkan traktör gibi. farminge başlıyor.

4- plot tek sefer yapılıyor. mesela 10 tb diskin var. hepsini plotlarla doldurdun. artık plot yapmana gerek yok. istersen diski ankaradan izmire getir tak herhangibir pc ye farminge başlayacak hemen.

5-normal diskler tercih edin diyenler sanırım nvme bulamadıkları için böyle diyorlar :D satalarla denedim. çok uzun sürüyor.

6- farming kısmında hiçbirşey girmiyor devreye. sistemin btc den farklılığı burda belli oluyor. yüksek enerji ve gpu ya gerek kalmıyor. en dandik atom işlemcili pc de bile farming yapabilirsin. işlemler blok hash çözmeyle alakalı. klasik mining mantığı ama burda emek kanıtı yerine zaman kanıtı kullanılıyor. bu kısım karışık arkadaşlar fakat şunu anlamak yeterli olacak. yaptığımız bu işlem sonucu chia ağına destek veriyoruz. her bir farmer node oluyor ve ağa destek oluyor. chia ağı güçlendiği için karşılığında chia alıyoruz. olay bu. fiyatı belirleyen alıcılar ve satıcılar olacak. chia geliştiricileri fiyata müdahale etmez.

7- önemsiz. sistemi ve mainnet cüzdanı kaldıracak herhagibir pc yeterli. pi4 te farming yapan var .d

arkadaşlar sorular saçma değil. sadece yabancılar malı götürüyor. neden benim vatandaşım kazanmasın ? yatırım yapın demiyorum tabiki. coin tavsiyesi verip coin satın alın demiyorum ama elinizde 3-5 tb varsa en azından deneyin, 1-2 bin dolar alsanız ve sizler de kazansanız bana zararı olacak mı ?

Ama tabiki yabancı kaynakları da okuyun sizlerden ricam. global sistemde global haberleri almalıyız, ve yeni brişeyler öğrenirseniz paylaşırsanız ben de sevinirim.

• farukgngr90 F kullanıcısına yanıt

eve geçeyim atayım hocam. çıkmıyor mu chia coin yazınca ?

hocam bilgileriniz için teşekkür ederim. bende biraz araştırmada bulundum dediğiniz gibi yabancılar kafayı takmış durumda anladığım kadarıyla şu an sistemi sağlam olan malı götürüyor, küçük olanlar ise tamamen şansına bağlı. Redditte koli koli hdd fotoğrafları paylaşıyorlar. Şimdiden 100 chia farmlayan var. bende test için bir plot kurayım dedim fakat sata ssd ile plotting biraz uzun sürecek gibi. havuzlar kurulmadan sağlam bir sistem kurup alabildiğini almak lazım. ayrıca telegram grubunuza katılmak isterim fakat aramada grup çıkmıyor sanırım arama kısmına kapalı.

Hocam nedemek çok teşekkür ederim bu bilgiler için. Kafamda oturdu hemen hemen. Son soru olarak telegram chia türkiyeyi bulamadım. Link göndermeniz mümkünmü ?

• @chiacointr

evet gizliymiş davetler. açtık şimdi.

@S,W,A,T @farukgungor1990

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881-1938

Kripto para yine ABD'nin çıkarmış olduğu bir tuzak. Yanlış giden ekonomiler Çin'in Dolar üzerinde ki etkisi ve bir sürü sebeplerle artık ABD de biliyor petrol petrol bir yere kadar en basit ve kazançlı yöntem kripto paralar. ABD var olduğu sürece bu kriptolar devam edecek kazanan kasa kaybedenler 1 lira yaptırıp 1000 lira almaya çalışan insan topluluğu. işin içinde ki paranın kullanımı serbest bırakılmış. Kriptoda hiç bir zaman zarar yok değer kaybetse de 0,000546 bilmem kaç bakiyen duruyor 3 ay sonra paran misli ile geri geliyor çiftlik bank gibi patlayacaklar. Kripto bitti deseler bugün bir gece de balon patlasa artık verilen yatırılan paralar nasıl geri alınacak  

54 Trilyon dolar borcu varmış ABD nin, 70 lerden sonra altın karşılığı dolar basmayi bıraktı şişti, ABD gidici.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hdd yi ilk taktığınızda bad sector görmeniz dileğiyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B02C0FA0 -- 20 Nisan 2021; 20:24:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottoman984

merhaba hocam kusura bakma. inan çok yoğunum ama telegram chia türkiyeye gelirsen bu konu hakkında çok kişi var bilgisi olan. burdan yazayım sorularına

1- evet plot dosyaları arsadır. içerisine senin cüzdan kimliğine ait şifreli dosyalar var. piyango biletleri gibi düşün. senin plot dosyaların çıkan yeni blokla beraber farminge başlıyor. ne kadar çok plot dosyası o kadar çok şans.. ama estimated time genelde tutuyor. yakında havuz açılır, küçük alanı olanların blok vurma şansı az. havuzla beraber garanti gelir paylaşılır böylece. mining pool sistemine benziyor. bunu araştırabilirsiniz.

2 ve 3. soru k-32 dedikleri 332 gb idi. şimdi 238 oldu. bu dosya 1,8 tb veri yazılarak oluşturuluyor. sonra da 100 gb olarak final diske yazılıyor. nvme tercih sebebi hızlı yazmak. tek olayı bu. fiziksel diskler diğer türlü çok yorulacak ve süreç uzayacak. tbw 300 den aşağısı nvme ömründen yiyiyor ve bu tip plottingleri kaldıramıyor.

tek plot için en az 2 çekirdek lazım + 3,5 gb ram lazım + 238 gb boş alan alan lazım. 45 adet için boş alanı hesaplamışsın ama 157 gb ram ve 90 çekirdek lazım. bir de pcnin kendi sistemi için de biraz ram ve işlemci bırakmanız lazım.

biten plot hemen fabrikadan çıkan traktör gibi. farminge başlıyor.

4- plot tek sefer yapılıyor. mesela 10 tb diskin var. hepsini plotlarla doldurdun. artık plot yapmana gerek yok. istersen diski ankaradan izmire getir tak herhangibir pc ye farminge başlayacak hemen.

5-normal diskler tercih edin diyenler sanırım nvme bulamadıkları için böyle diyorlar :D satalarla denedim. çok uzun sürüyor.

6- farming kısmında hiçbirşey girmiyor devreye. sistemin btc den farklılığı burda belli oluyor. yüksek enerji ve gpu ya gerek kalmıyor. en dandik atom işlemcili pc de bile farming yapabilirsin. işlemler blok hash çözmeyle alakalı. klasik mining mantığı ama burda emek kanıtı yerine zaman kanıtı kullanılıyor. bu kısım karışık arkadaşlar fakat şunu anlamak yeterli olacak. yaptığımız bu işlem sonucu chia ağına destek veriyoruz. her bir farmer node oluyor ve ağa destek oluyor. chia ağı güçlendiği için karşılığında chia alıyoruz. olay bu. fiyatı belirleyen alıcılar ve satıcılar olacak. chia geliştiricileri fiyata müdahale etmez.

7- önemsiz. sistemi ve mainnet cüzdanı kaldıracak herhagibir pc yeterli. pi4 te farming yapan var .d

arkadaşlar sorular saçma değil. sadece yabancılar malı götürüyor. neden benim vatandaşım kazanmasın ? yatırım yapın demiyorum tabiki. coin tavsiyesi verip coin satın alın demiyorum ama elinizde 3-5 tb varsa en azından deneyin, 1-2 bin dolar alsanız ve sizler de kazansanız bana zararı olacak mı ?

Ama tabiki yabancı kaynakları da okuyun sizlerden ricam. global sistemde global haberleri almalıyız, ve yeni brişeyler öğrenirseniz paylaşırsanız ben de sevinirim.

ne 157 gb ram 90 çekirdekten bahsediyorsun anlamıyorum ki

https://github.com/Chia-Network/chia-blockchain/wiki/Reference-Farming-Hardware

Bak burada diyorki:

Farming over 2200 x K32 plots in mostly under 1 second..

cihaz olarak adamlar sadece rock pi 4A 4gb sürümünü kullanmışlar

• -massive- - kullanıcısına yanıt

evet dediğin gibi farming.

plotting farklı. mesajımda da belirttim atom işlemci bile yetiyor farminge.

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt

bu gundilerin yeni haberi olmuş.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.