Şimdi Ara

HDD Tıkırtı Sesi Kafa Atma Sorunu Mu Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce almış olduğum msi ge62-2qc bilgisayarımdan tıkırtı sesi geliyor. HDD den geldiğini tahmin ediyorum çünkü o taraftan geliyor ses. Sesi duyabilmeniz için video çektim aşağıdan dinleyebilirsiniz. Kafa atması sorunundan şüpheleniyorum ama inşallah öyle değildir. Siz de yardımcı olur musunuz sizce sorun ne. Garantiye göndermeli miyim. Msi servis konusunda iyi değil diye biliyorum o yüzden tereddütteyim zararlı bi durum yoksa gönderme taraftarı değilim.

https://www.youtube.com/watch?v=Jygc1tSkCd4

• çok geç olmadan çözmek istiyorum sıkıntılı bi durum varsa lütfen yardımcı olun msi ge60larda da böyle bi ses olduğunh öğrendim zararsızmış sanırım bu da mı o tarz bi şey acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd kafası vuruyor olabilir en kısa sürede verilerini kopyala bir yere ve yenisini al
  • kafa atıyor olabilir
    verileri bir yere kopyala
    harddiskin yenisini almayı düşün
  • garantiye göndermektense yenisini alıp takmak daha mı mantıklı bilgisayarı alalı 1 hafta olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baatman -- 12 Ocak 2016; 14:39:46 >
  • Evet mantıklı
  • hiç değiştirme belki güçü az geliyordur o yüzdende olabilir onu bi kontrol et
  • haticetkn H kullanıcısına yanıt
    onu nasıl kontrol edebilirim doğrudan prize bağlı kullanıyorum
  • analiz programları kurarak yapabilirsin örneğin AIDA64 olabilir
    sanırım gerekli olan değerler şunlar sizce bi sorun gözüküyo mu yardımcı olur musunuz

HDD Tıkırtı Sesi Kafa Atma Sorunu Mu Yardım!! HDD Tıkırtı Sesi Kafa Atma Sorunu Mu Yardım!!

• bataryada denediniz mi
    bataryadayken tamamen kesilmiyo ancak seste belirgin bi azalma olduğunu farkettim. Bi kaç kere denedim fakat denk gelmiş de olabilir çünkü ses bazen azalıyo bazen artıyo genelde sistem boştayken oluyo ama bazen internette takılırken de artıyo
  • eve gelen elektrik voltajı az geliyordur o zaman regülasyon cihazı kullan
  • madem yeni aldın bence servise gönder kendi kafana göre bi iş yapma
  • nerdeyse hergün kontrol ediyorum hddyi hdtune pro ile bi sorun çıktığı an servise göndermeyi düşünüyorum direk. çünkü hala normal bi şey mi yoksa zararlı bi şey mi anlayamadım
  • baatman B kullanıcısına yanıt
    herkes bilip bilmeden birşey yazmışta, öncelikle bazı laptop yada masa üstü pc lerde de olabilir.. harddiskin çalışma sesi biraz fazla olabilir.. harddiskler klasik olarak tıkırtı sesiyle çalışır.. bunun kafa atma olması ve/veya diskin arızalı durumdaki sesi normal tıkırtı sesinden farklı bir sestir.. yani harddisk veri okuyor/yazıyorken tıkır tıkır gibi sesler çıkardığı zaman aniden tak tak gibi çok daha şiddetli bir ses duyuyorsanız ona kafa atma denebilir.

geçmişte ki hala var, tıpkı traktör gibi çalışıyor diye tabir ettiğimiz diskler vardı.. takır takır çalışırdı ve aslında bu diskler sorunsuzdu .. yani hiç bir hdd ssd gibi sessiz çalışmaz en az sesli olanında bile ufak tefek tıkırtı sesi duyarsınız..

hd tune smart verilerinde sorun göstermiyosa bence sorun yok...

Not: tabi tüketici kanununa göre sadece harddiskin çalışma sesini beğenmediğniiz için aslında hiç bir sebep göstermeksizin laptop u iade etme hakkınız var. tabi bu süreli ve süresi kısa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 14 Ocak 2016; 17:21:39 >

• casual kullanıcısına yanıt
    söylediğiniz gibi fazla dert etmemeye başladım artık sese ara ara hd tune pro ile test edicem zaten anlık kitlenme fln gibi bi sorun yok bilgisayarda şuan sağlıklı çalışıyo bi sıkıntı çıkarsa da çıktığı an gönderirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.