Şimdi Ara

Hdd üzerinden Windows 7 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
29.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce arattım ama tatmin edecek bir cevap bulamadım.
    Şimdi şöyle. Bende 2 hdd var. 80gb xp kurulu 320gb vista x64 kurulu. Ve Windows 7 ye geçmek istiyorum vistayı kaldırıp. Ama elimde dvd yazıcı yok malesef psu yüzünden kullanamıyorum. Flask disk ise ipod kullanıyodum onunda kablosu gittiği için şu an oda yok.
    Şimdi ben komple vistayı formatlayıp sanal sürücü yardımı ile yani deamon tools vb. yardımıyla win.7 kurabilirmiyim. Üzerine kurmak veya diski bölmek istemiyorum. Formatlayıp sıfırdan 7 kurmak istiyorum.
    Bu mümkün müdür. Üzerine yazabilirsin denmiş google amcaya sorduğumda ama tam benim sorunum olmuyo. Yani elimde 2 hdd var bi tanesine hdd üzerinden windows 7 kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim veya yapabilirmiyim ?

• donanımhaber forum
    Dvdsiz Usbsiz Windows 7 kurmak? » Sayfa 1 - 2
    http://forum.donanimhaber.com/m_29782018/mpage_1/key_//tm.htm#29782018

• İyi güzel bunları bende okudum ama ben ne diyorum. Üzerine yazmak veya ayrı bir bölüm açmak istemiyorum. Komple vistayı silip windwos 7 kurmak istiyorum. Bunlar hep üzerine kurma şeklinde anlatılmış. Direk format olayı oluyormu oluyorsa farklı bir yolu falan varmı diye soruyorum...
  • okudum bunları diyorsunuz fakat okumadığınız çok açık belli oluyor.

okudum dediğiniz yerden alıntıdır:
    ''32-bit Vista'yı 32-bit Windows 7'ye, 64-bit Vista'yı 64-bit Windows 7'ye yükseltebiliriz. Windows XP'den Windows 7'ye yükseltme yapılamadığını belirtelim. Artık işletim sistemi olarak Vista'yı kullanamıyorsunuz ancak Vista'ya ait dosyalarınız Windows 7 içerisinde "Windows.old" adlı bir klasörde tutuluyor. Biz ayrı bir disk bölümüne kuracağımız için "Custom (Advanced)" seçeneğinden devam edeceğiz:'
    Daha sonra kurulum sihirbazı Windows 7'yi hangi disk bölümüne kurmak istediğimizi soruyor. Hazırladığımız boş disk bölümünü işaretleyip "Next" ile devam ediyoruz. (Dilediğimiz disk bölümünü de seçebiliriz, çift işletim sistemi kullanıp kullanmayacağınıza göre değişir).
    .......
    .......
    Artık ayrı bir disk bölümüne kurulmuş Windows 7'miz bulunuyor. Sistem başlangıcında da hangi işletim sistemini kullanacağımızı soracaktır sistem. Windows Update üzerinden "Türkçe Dil Paketini" indirip dilediğimiz şekilde kişiselleştirebiliriz.''

bence siz konu başlığını yanlış okuyup okudum diyorsunuz.başlıktada vista üzerine değil , vista üzerinde win7 kurmak yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whamx -- 19 Eylül 2009; 13:44:39 >

• Bende diyorum ki format işlemini yapabilirmiyim. Eğer okumamış olsam bunu sormam nasıl kurulur derim. 320gb hdd var vista 64bit kuruluydu. Şu an 130gb boş yerim var. Windows 7 kurmadan önceki boş alanım yani. Ayrı bir bölüme kurmayacağım 320gb hdd üzerine sıfırdan 7 kurmak istiyorum dedim. Bu mümkün müdür diyede soruyorum.
  • Sistemin çalıştığı bölümü sistem çalışıyorken formatlayamazsın.
  • O linkte anlatıldığı şekilde yapabilirsiniz. Vista'nın kurulu olduğu disk veya disk bölümüne, linkte anlatıldığı gibi kurulum yaparsınız. Eski Vista dosyaları "Windows.old" klasmrüne alınır. İsterseniz kurulum sonrası bu dosyayı silebilirsiniz. Zaten Vista veya Windows 7 bir işletim sistemi üzerine kurulduğu takdirde eskisi, işletim sistemi fonksiyonunu kaybeder, geriye sadece dosyaları kalır.

Sistemin çalıştığı bölümü sistem çalışırken formatlayamazsınız (biçimlendiremezsiniz) ama başka bir işletim sistemi kurabilirsiniz üzerine.
  • Şunu bir dene:
    Iso içindeki tüm dosyaları XP kurulu olan 80GB lık diskinin ana dizinine çıkart. 80GB üzerine kurulu olan Xp işletim sistemini aç. Kök dizindeki "Setup.exe"yi çalıştır. Kurulum başlayacak. Daha sonra bir pencere gelecek. İngilizce ise Upgrade türkçe ise "Yükseltme" terimi geçen uzun açıklamalı seçenek gelecek. Yükseltmeli olanı seçme, "Custom" ya da "özel" yazan açıklamalı seçeneği seç. Senden disk seçmeni isteyecek: Burada 320Gb lık diskini seç ve edit ten formatı seç. Daha sonra 320 Gb seç ve ileriye bas. Kurulum devam edecek. Bir kaç kez yeniden başlatacaktır ve kurulum bitecektir. Artık 320GB formatlandıktan sonra yüklenmiş temiz bir Win7'nin olacaktır.

Yanlız Xp üzerindeki boot u da üzerine alacağı için bilgisayarını açtığında XP ve Win7 seçmen için ekran gelecektir. 30 sn de seçim yapmazsan Win7 açılacaktır.

• bende vista formatlayıp win7 yükleyecem de dediğin gibi açılışta seçenek sunmasını istemiyorum,pc tamamen sıfırlansın win7 kurulsun istiyorum onda da cd takıp hard disk seçi format at mı diyecem acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sersabah

bende vista formatlayıp win7 yükleyecem de dediğin gibi açılışta seçenek sunmasını istemiyorum,pc tamamen sıfırlansın win7 kurulsun istiyorum onda da cd takıp hard disk seçi format at mı diyecem acaba?

Pc kapalıyken diğer diskin güç kablosunu çekip daha sonra kuruluma başlaman gerekli. Aksi taktirde diğer diskinde bulunan vista veya xp işletim sistemleri için bir boot menü oluşturur.
  • İyide benim bildiğim bu iş kopyalamak la olmuyor, ilk restart tan sonra dvd arar kurulum. DVD nin içindeki dosyaları decompress ettikten sonra bi şekilde birleştiriyoduk hdd den setup için, konusu vardı forumda.

Eğer DVd yi direk kopyalayıp setup dersek setup bi yerden sonra çalışmıyor, bi driver istiyor bizden ama öle dvd felan değil, cins bi durum, onuda bulamıyor zaten.

Alınıtı
    ---------------

universal extractorhttp://www.t.a.mindir.com/program/18336/Universal_Extractor.htm

programını indirin ve kurun

masaustunuzde bı klasor olusturun universal extractor programını calıstırın ve source kısmından Vısta dvdnız ıcındeki source klasorunden boot.wim i gosterın sıze acılacagı yerı soracak
    masaustunuzde actıgınız klasoru gosterın acılma ıslemı bılgısayarın hızına gore bı 5 dakıka alır

bu ıslem bıtınce aynı sekılde ınstall.wimi de masaustunuzdeki klasorun ıcıne acın

bu da bıtınce 1 ve 2 ısımlı 2 klasor bulunacak 1(İnstal.wim icerigi burda) 2(boot.wim icerigi de bunun içinde)

bunların ıcınde asagı yukarı aynı seyler var ama esas kurulum dosyaları 1 de

sımdı 2 nın ıcındeki tum dosyaları 1 ıcıne atın uzerıne yazayım mı dıyecek hayır deyın sadece olmayan dosyaları yazsın

sımdı Vista Dvd sının ıcındeki install.wim ve boot.wim dosyalarını 1.in içindeki source klasorune atın

Artık 1 isimli klasorumuzde kurulum dosyalarımız hazır ısmını degıstırıp ısmını VISTAKUR yapın misal
    Artık masaustundeki Kurulum Klasorumuz hazır Harddıskınızde bı yere atın c ye veya d ye nere ıstersenız.

Sonra Live Cd ile acın isterseniz isterseniz hazır kurulu xp uzerınde vista kurulum dosyalarının oldugu klasore gıdın setup a tıklayın

ıstersenız 98 acılıs cd sıyle acıp komut satırına misal c:\ cd vistakur
    c:\vistakur\setup.exe yazın

------------------------------------------

Win 7 içinde aynen böle olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 20 Ekim 2009; 1:01:45 >

• ne sakat iş yav
  • Uğraşma allem kallem işlerle parana kıyıp PSU yu değiştir bir de adam gibi DVD yazıcı al.
  • arkadaşlar konu açılalı bir hayli olmuş fakat benimde bu konuyla ilgili bir merakım sebebiyle nette dolaşırken rastladım sanırım arkadaş şunu demek istemiş aşagı yukarı benim sorunumla ilgili benim laptopta 2 tane hard disk var 1.disk 2 parçalı ve 1 parçasında win7 kurulu,2. diskimde 3 parçalı programlar ıvırzıvırlar var, ben 2. diskimin herhangi bi parçasını usb disk gibi kullanıp hani şu nette usb den format olayı varya aynen o şekil win7 dosyalarını bu disk içine kopyalayıp açılışta bu diski boot edip windows 7 kurmam mümkünmü acaba usb diskten format daha kısa sürede oluyormuş die duydum bide malum ya ilerde dvd sürücüsü arızalanırda window7'i kuramayız diye bir düşünceyle aklıma boyle bir fikir geldi acaba bu anlattıgım olay mümkün olurmu ikinci diskim parçalı olmasa olacak gibi çünkü açılışta bot menüsünde 2 hard disk ekrana geliyor fakat parçalar gelmiyor ama ben parçalardan birini usb olarak kullanmak istiyorum, komple diski birleştir fat32 ye çevir biçimlendir falan yapsam herşeyim gidecek...

•  Hdd üzerinden Windows 7 kurulumu

Resimdelerde görüldüğü gibi
    nt6 hdd installer v2.8.4 dvd yazmaya son

1. İso dosyasını zip programlarından biri ile yada Ulstraİso ile (cıkarıp) extract edip D veya E sürücüsüne atıyoruz
    2. Linkteki programı da aynı yere ekliyoruz
    3. Programa çift tıklayıp mod2 seçeneğini işaretliyoruz(Mouse'la seçiliyor klavyeyle değil)
    Windows 7 ve Vista için geçerli bir uygulama XP de çalışmaz
    http://www.mediafire.com/?4rbrr76jdam1hm1 tesekkürler DjSmS Ç@RŞı 57www.ExtraTeknik.Com

• NT6 HDD %100 temiz kurulum sağlıyor gayet sorunsuz başarılı, ilgilenen arkadaşlar çekinmeden deniyebilir.

Kuruluma hemen geçiyor zaten Win7 sırasında format atabiliyorsunuz istediğiniz diske, kuruluma devam...
  • nt6 ile hdd den format atarken yanlışlıkla hard diskteki herşeyi "delete" e tıklamak süretiyle sildim...şu an işletim sistemi yüklü değil bilgisayarda...bilgisayarı açtığımda şu ekran geliyor:

''windows başlatılamadı.yeni yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği buna neden olmuş olabilir. sorunu düzeltmek için :

1- windows yükleme diskinizi takın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın
    2- dil ayarlarınızı seçin ardından ileriyi tıklayın
    3- vilgisayarınızı onarın secenegine tıklatın

Diskiniz yoksa yardım için sistem yöneticiize veya bilgisayar üreticisine başvurun

durum: 0xc000000f

bilgi: gerekli bir aygıta erişilemediği için önyükleme seçimi başarısız oldu ''

dvd ve harici hard diske windows7 kurulum dosyalarını atarak yeniden kurmayı da denedim ancak sürekli nt6 yüzünden bu ekran çıkıyor,windows kurulumu başlamıyor...yardım edebilecek varmıdır acep...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.