msn de sohbet ederken arkadaşımla, görüntülü konuşma açık idi, ancak kulaklığı kullanmıyorduk. birden sesler giderek arttı ve makine tamamen kitlendi.
düğmesini basılı tutarak kapatabildim başka türlü kapanmadı çünkü.
şu anda tekrar açtığımda.
windows system dosyasını algılayamadı. cd takıp onarmayı deneyin diyo.
onuda denedim. gelen ekranda r ye bastım. ancak inceliyorum diyo ama en ufak bir kıpırtı bile yok. sabaha kadar inceledi. hiç bişi çıkmadı. öyle takılıyor. acaba neden kaynaklanabilir. bu arada HDD SATA.
selam..Onarmayı şöyle dene:XP CD'sini tak..sözleşmeyi kabul ettiğin f8 ekranına kadar gel..f8 ile sözleşmeyi kabul et..sonraki ekranda R tuşuna...
kardeş r tuşuna basıyorum ama sabaha kadar öyle inceliyorm diye bekledi.
o znm sende formatla gitsinnn
formatlamayı denedim ama kurmak için entere basın diyorum oda incelemede takılıyor. boot sektör gibi bir şey dediler ama ben anlamadım. hard disk sata. kendi orjinal xp cdsini takıp onar dediğim zaman inceliyor. ama diğer oem xp takıp denediğim zaman hard diskbulamadım diyor. notebook durup dururken çöktü. ama hdd yok diyo bana..
boot sektör diyorlar. bu ille servise göndermeden çözülebilir mi?
fdisk dene. eğer inceleniyo diyip bekliyosa formattan başka yolu yok. varsa 98 cdsi ile formatlayabilirsin ama hddyi bölmüşsen ve dosya sistemi ntfs ise tüm bölümleri birleştirir.
bence şu adımları uygula. 1-win98 ile boot et(veya başlangıç disketi) 2-dos satırına format c: diyerek format at. 3-daha sonra win xp ile boot et 4-kurulumda hdd'yi istediğin bölümlere ayır ve istediğin şekilde biçimlendir(ntfs-fat32). 5-xp'yi gönül rahatlığıyla kur.
fdisk dene. eğer inceleniyo diyip bekliyosa formattan başka yolu yok. varsa 98 cdsi ile formatlayabilirsin ama hddyi bölmüşsen ve dosya sistemi ntfs ise tüm bölümleri birleştirir.
bence şu adımları uygula. 1-win98 ile boot et(veya başlangıç disketi) 2-dos satırına format c: diyerek format at. 3-daha sonra win xp ile boot et 4-kurulumda hdd'yi istediğin bölümlere ayır ve istediğin şekilde biçimlendir(ntfs-fat32). 5-xp'yi gönül rahatlığıyla kur.
kolay gelsin....
teşekkürler 98 cdsi ile fdisk yapıp, bölümleri birleştirdim. winxp orjinal cdsini takıp kurulumu denedim ama yüzde 25 gibi tıkanıyor ve boot sektör diyor. acaba o bölümden devam etmelimiyim. yoksa garantisi dolmadığıiçin servise mi göndersem acaba..
dostum garantisi varsa nediye hem kendini hemde bizi uğraştırıyorsun...Gönder servise yapsınlar..O kadar para alıyorlar karşılığını görelim...dimi..ARKADAŞLAR GARANTİLİ MAKİNALARINIZI HİÇ UĞRAŞMADAN DOĞRU SERVİSE GÖTÜRÜN......
makine çok lazım. istanbuldada değiliz. servisi bir tek istanbul ve izmirdeymiş. 15 günden aşağı gelmez diyorlar..
scorpion arkadaşın dediğini yapıyorum bakalım ne olacak. istanbulda olsam çoktan verdiydim servise ama uzağız işte..
şuanda windows yükleme alanı geldi ve kalan süre 39 dakika diyor. bakalım herhalde halletik. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme