Şimdi Ara

HDD Yüzünden oyun kasarmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
8.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi akşamlar arkadaşlar az önce fifa 15 oynarken takılmalar yaşarken pek bir bilgim olduğumuda söyleyemem ancak oyunu pencere moduna alıp kanyak izleyicisinden grafikleri de takipp ettim bir yandan da ve disk adlı grafik benim fps kaybı yaşadığım anlarla yada kasma yaşadığım anlarla birebir olarak tavan yapıyor grafikte.

sizce bunun oyunun kasması ile bir alakası olabilirmi eğer ne alaka yok artık lebron james felan demeyin lütfen pek bilgim yok baştada dediğim gibi

• Sonucta sistem ile hdd arasinda bir veri aktarimi var hdd ne kdr yogunlasirsa veri aktarimi o kdr yavaslar ve oyunlarda belli kasmalar baslar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasar tabiki

• SSD disk ile mutlu olabilirsin :)
  • En azından kasma ihtimali olduğu yönündeki düşüncelerim doğruymuş teşekkürler.bir haftalık sistemde gtx 760 ekran kartıyla oyununaçarken o bayrak dalgalanırken kasınca pc aşşağı atasım geldi kasayı kaç gündür çözmeye çalışıyorum bir de bunu deneyim dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Watch dees. -- 15 Ekim 2014; 21:50:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

SSD disk ile mutlu olabilirsin :)

Denemeye değer en azından :)

• quote:

Orijinalden alıntı: DouChpX

Sonucta sistem ile hdd arasinda bir veri aktarimi var hdd ne kdr yogunlasirsa veri aktarimi o kdr yavaslar ve oyunlarda belli kasmalar baslar :)

Teşekkürler hocam bilgi için. Hdd problemi olduğunu düşünmemin bir diğer sebebide oyun böyle geçiş ekranlarında aradaki jeneriklerde felan kasma yapıyor oyun içi sıkıntım yok bu sebeple hdd kaynaklı olabileceğini düşündüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici hdd oyun oynamak
    2 yıl önce açıldı
    KONU SİLİNMİŞTİR
    12 yıl önce açıldı
    harici hdden oyun oynanır mı?
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • HDD ler pc nin mekanik parçalarındandir bilgisayarın ne kadar hizli olsada hdd yavas oldukca pek bir sey olmaz ama cidden ssd ile mutlu olursun

• Sistemimde hem SSD hem HDD var. Oyunları HDD'den oynuyorum. Watch Dogs'u hem SSD'de hem HDD'de test ettim yüklenme süreleri kısa SSD'de FPS farkı yok. Ama sistem performansı olarak SSD ile HDD arasında çok büyük fark var.

• Usta ekran kartının modeli ne watch dogs yüklemeyi düşünüyorum bende? Dediğim gibi benim şikayetimde oyun içi fps düşmesi değil aksine menüde yada geçiş ekranlarında mesela fifada kick off a basınca gelen ekran takılarak geliyo yada oyun açılırken o bayrak dalgalanması stabil değil bunu çözsün yeter bana ama çözermi bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Watch dees.

Usta ekran kartının modeli ne watch dogs yüklemeyi düşünüyorum bende? Dediğim gibi benim şikayetimde oyun içi fps düşmesi değil aksine menüde yada geçiş ekranlarında mesela fifada kick off a basınca gelen ekran takılarak geliyo yada oyun açılırken o bayrak dalgalanması stabil değil bunu çözsün yeter bana ama çözermi bilmiyorum

R9 280X kullanıyorum hocam. Hafif oynadım saat hızlarıyla ve tüm güncellemelerini yaptım Watch Dogs'un.

O gibi durumlarda SSD fayda sağlayabilir sanırım.

• Oyun dışı kasmaları görmezden geleceksin, ya da SSD alacaksın. Bana kalırsa oyun içinde takılmasın yeter.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım gtx 760 da oynatır umarım sıkıntı etmeden

• quote:

Orijinalden alıntı: DGMI

Oyun dışı kasmaları görmezden geleceksin, ya da SSD alacaksın. Bana kalırsa oyun içinde takılmasın yeter.

Tabiki oyun içi kasmasın yeter ama kasayı biirkaçgün önce almış olsanız ve daha fifa açılırkenki bayrak kasmaya başlasa benim gibi camdan aşağı atmak isteyebilirsiniz belki

• Watch dees. kullanıcısına yanıt
    haklısınız ama SSD dışında bunun önüne geçebilecek bir teknoloji henüz yok. Ya SSD alacaksınız ya da râzı olacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DGMI -- 16 Ekim 2014; 23:54:40 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
    Ustam o biraz oyun optimizasyon sıkıntısındanda olabilir hdd bozuk değilse yada çok eski değilse o kadar kasmaz dediğin gibi

• qaanx kullanıcısına yanıt
    1 haftalık hocam hdd fakat ekran kartından fena ses geliyor birazdan video eklicem başka bir konuya isterseniz bir gözatabilirsiniz
    Oynadığın oyunların güncel patchlerini yükle.

Ekran kartı driverlarını gözden geçir

Windowsta arka planda çalışan gereksiz aervisleri kapat services.msc den rahatlatır

Güvenli modda malwarebytes gibi programlarla virüs taraması yap.

Oyun gene optimizasyon özürlüyse yapcak bişey yok yükleme ekranında kasabilir bekletebilir ama oyundayken çok sıkmaması lasım

• qaanx kullanıcısına yanıt
    Oyun içi kasıntı yok zaten ama bu ses deli etti beni ve menülerdeki o kasma içime sinmedi hocam bir haftalık kasa komple yeni toplandı oyun orjinal zaten driverları tek tek elimle yükledim daha kullanamadım bile adam akıllı pcyi. Videoyu paylaştım diğer konuda bakabilirsiniz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Watch dees.

Oyun içi kasıntı yok zaten ama bu ses deli etti beni ve menülerdeki o kasma içime sinmedi hocam bir haftalık kasa komple yeni toplandı oyun orjinal zaten driverları tek tek elimle yükledim daha kullanamadım bile adam akıllı pcyi. Videoyu paylaştım diğer konuda bakabilirsiniz hocam.

Hangi konu link atıp yada alıntılarmısın bi bakayım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.