|
Bildirim
Bana göre (amatör elektronikçi) hdmi standardında hız farklarını belirleyen kaynak ve alıcı cihazdır. Günümüz standardı 19pin hdmi, 29pin ve display port kablolardır. Tabiki kaliteyi belirleyen şey üretimde materyal ve üst seviye izolasyon malzemesi kullanımıdır. Böylece daha kaliteli kablolar daha uzun mesafelerde o sinyali taşıyabilmekte ve en az kayba uğratmaktadır. 15 yıllık uydu kablosuyla 4k ve HDR halen oyun oynamaktayım. Yani iyi bir kablonuz varsa ona sahip çıkın.
|
Protokoller tanıtılırken zaten kaliteli bir kablo kullanıldığı varsayılarak o teorik veriler beyan ediliyor. Dolayısıyla, uyduruk kablo varsa zaten kafadan 0. adımda patlamış oluyorsunuz.
Diğer taraftan, protokolün teknik özellikleri belli; yoksa kabloda 2 cm kalınlığında 100% saf elemental bakır ile yok bilmem itterbiyum & iridyum alaşımlı kalkan (shielding), bağlantı noktalarında (konnektör) 1 milim 24K altın kaplama kullanılsa bile o protokolün tanımlı olduğu hızları aşamazsınız. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealnReal -- 7 Ocak 2025; 09:39:07 > |
Aynen yazdığınız gibi durum. Hatta şimdiden kaliteli kablo üretmiş olan firmalar mevcut üretim hattını değiştirmeden aynı kabloları hdmi 2.2 adı altında piyasaya sürebilir. (Eğer +pin eklenmemişse) Paugge 2.1 kablo aldım notebook-Avr arasına , zamanında HP monitör ile gelen no-name kablonun aktardığı görüntüyü aktaramadı. |
|
|
Yeni jenerasyon konsolları Hdmi 2.2 ile çıkartırlar büyük ihtimalle. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
2025 model TV'lerde HDMI 2.2 kullanılmamış. 2026 modelleri beklemek mantıklı olabilir. Tabi 4K'da HDMI 2.2'nin etkisi sınırlı olur; ancak yine de, yeni standartları ve yüksek Hz olayını etkileyebilir. LG, bu sene G5'te paneli güzel geliştirdi. C8 - C9 tarzı bir durum tekrarlanabilir. C8'de panel ve işlemciyi yenileyip, C9'da HDMI 2.1'e geçmişlerdi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 10 Ocak 2025; 12:35:45 > |