Aşağıdaki resimde kendi sistemi anlatmaya çalıştım.
HDMI Arc ile ses sisteminin sesini TV'nin kumandası üzerinden kontrol edebiliyorum. Ama şöyle bir sıkıntım var: TV üzerinden bir video oynattığımda(Harddisk'ten film ya da youtube'dan video gibi) videonun sesini ses sisteminden alamıyorum. Bunun için optik kablo ile TV'den ses sistemine bağlantı yapmam mı gerekiyor?
Elimde optik kablo olmadığı için deneme yapamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Tv'nin menüsünden ses çıkış cihazı olarak harici ses sistemi olarak seçilmelidir. Bundan sonra da ses çıkış formatı seçeneklerini (pcm ve dolby gibi) denemelisiniz.
Bir de USB üzerinden seyrettiğiniz filmler dts sesli ise tv bunu ARC üzerinden iletemiyor olabilir. Bu da Tv'nin dts ve dolby şirketleri ile yaptığı anlaşmalara bağlı bir durum.
Mesela bendeki 2013 model Sony tv USB üzerinden dts ve dolby sesli mkv filmleri oynatmasına rağmen dts sesli filmleri 5.1 olarak AVR'ye aktaramıyor. Dolby'lerde bir sorun yok mesela. Sony dışındaki markaları deneme şansım olmadığı için onlar için birşey diyemem ama Sony'de durum böyle.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme