Şimdi Ara

HDMİ ARC İLE PC DEN SES ALMAK (YARDIM PLZ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: BatuOztas Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlar başlık açtım ama güme gitti buradan yazayım bilen varsa bir yardım ediverin lütfen

ben samsung bir ses sistemi aldım hdmi arc ile pc deki sesi ses sistemine vermek istiyorum bunu nasıl yapacağım bilen var mı acaba?

ses kartımda hdmi cıkısı falan yok ekran kartımda var acaba ordan taksam olur mu bilgisi olan var mı ha dostlar bir yardım ediverin

bu şekilde ses alabilen kuran var mıdır acaba?

• Arc özelliği genellikle tv ile ses sistemleri arasında kullanılıyor.Her tvde dahi arc yokkken sizin ekran kartınızda arc özelliği olacağını hiç tahmin etmiyorum.

Sizin Tvnizde arc özelliği varsa bilgisayarı hdmı kablo ile tv'ye bağlayın.Ses sistemini de tv nizin arc yazan hdmı girişine bağlayın.Bu şekilde bilgisayarın sesini ses sisteminizden alabilirsiniz.
  • açıkcası arc olayını bilmiyorum fakat hdmi ile bildiğim kadarıyla 7.1 kanala kadar dijital ses taşıyabilrsiniz.

bağladığınızda 5.1 olarak katarması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: PRODJ

Arc özelliği genellikle tv ile ses sistemleri arasında kullanılıyor.Her tvde dahi arc yokkken sizin ekran kartınızda arc özelliği olacağını hiç tahmin etmiyorum.

Sizin Tvnizde arc özelliği varsa bilgisayarı hdmı kablo ile tv'ye bağlayın.Ses sistemini de tv nizin arc yazan hdmı girişine bağlayın.Bu şekilde bilgisayarın sesini ses sisteminizden alabilirsiniz.

zaten tv ye sesi hdmi dan verebiliyorsam hiç kasmadan ses sistemine de veririm diye dusunuyorum

dediğim gibi denedim hdmi ekran kartından ses sistemine bağladım ses sisteminde arc seçip pc den ses ayarlarını hdmi çıkışı seçtima ma olmadı samsung teknik servisi aradım onlar da çok tecrubeli değillerdi ses taşıyabilen 1.4 hdmi kablosu olması gerekiyor tarzında konustular ama emin değiller vatandano kablo ya baktım da 60 kusur dediler almadım

olacağına emin olsam alırdım ama olmama ihtimaline 60 lira yatırmak zor geldi deneyen yapabilen olsa söylese keşke:(

• Sucktus kullanıcısına yanıt
    Dostum ses sisteminizin, tv'nizin ve pc'nin yada ekran kartının modellerini yazar mısın? Ona göre sana tam yardımcı olalım.

Bu arada 60tl'lik hdmi kabloya gerek yok. Hdmi 1.4 kablo sadece 3D için gerekli. Hdmi kablolar zaten hem ses hem de görüntü aktarmak için yapılmış kablolar. Tüm cihazlarımı ev sinema sistemime bağlamak için 5 tane hdmi kablom mevcut ve en pahalısı 25tl'dir.

Siz elinizdeki cihazları yazın, size yardımcı olayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum ses sisteminizin, tv'nizin ve pc'nin yada ekran kartının modellerini yazar mısın? Ona göre sana tam yardımcı olalım.

Bu arada 60tl'lik hdmi kabloya gerek yok. Hdmi 1.4 kablo sadece 3D için gerekli. Hdmi kablolar zaten hem ses hem de görüntü aktarmak için yapılmış kablolar. Tüm cihazlarımı ev sinema sistemime bağlamak için 5 tane hdmi kablom mevcut ve en pahalısı 25tl'dir.

Siz elinizdeki cihazları yazın, size yardımcı olayım

valla ben de teknik servisin yalancısıyım vatan da çalışan arkadaş da arc çıkışı için 1.4 hdmi arc kablosuna ihtiyacın var dedi dedim o ne kadar işte
    60 kusur bi fiyatı vardı

çift monitör kullanıyorum ana monitörüm LG m2762d bütün girişler çıkışlar mevcut bildiğim kardarıyla

ekran kartım eski ATİ RADEON HD 4550

ses sistemi de SAMSUNG HTE 3550

Dostum sizin çözümünüz şu şekilde olacak.

Öncelikle pc'yi monitöre uygun fiyatlı bir hdmi kablo ile bağlayacaksın. hdmi 1.3 olması yeterli, teknosa vs gibi yerlerde 20TL gibi bir fiyata alabilirsin.

Bundan sonra pc'nin denetim masası - donanım ve ses bölümüne gelip varsayılan ses aygıtını amd hdmi out yapacaksın. Sonra da yapılandır deyip 5.1 olarak yapılandıracaksın.

Eğer monitör bu aşağıdaki linkteki ise;
    http://techwiki.hardwarecanucks.com/product/1MDk4OTc/LG-M2762D-PM-27-quot-Widescreen-HD-TV-Monitor/#pics

Monitörün özelliklerine baktığımda ARC özelliği yok gibi anladım. Bu sebeple Samsun ses sistemindeki ARC özelliğini kullananamayacaksın. Bu sebeple tek çözümün var. Sesi monitörün arkasındaki optik ses çıkışından Samsung ses sistemine optik kablo ile aktaracaksın. Yine sıradan 20 TL'lik bir optik kablo işini görecektir.

Tabii burada işin püf noktası, inşallah monitörün hdmi ile gelen 5.1 dts veya dolby sesleri hiç dokunmadan 5.1 olarak optik çıkışından aktarabiliyordur. Mesela benim Sony tv bu şekilde aktaramıyor. Sizde de bu şekilde bir sorun olabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    ya cok teşekkur ederim hocam açıklama için monitörüm bu ama malesef ses sistemimde optik yok zaten olsaydı ses kartımı değiştirir optik destekleyen alırdım:(

ya ben şeyi anlamıyorum pc den sesi hdmi out seçip monitöre verebiliyorsam neden hiç bu kadar ugraşa girmeden arc a veremeyeyim:)

uğraştırdım epey kusura bakma
    Dostum ses sistemi bu değil mi? Özelliklerinde optik giriş var diyor. İstersen bir kontrol et. Eğer varsa dediğim şekilde sorunu çözmüş olursun, ekstradan ses kartı da almanıza gerek kalmaz.
    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/3d-blu-ray-home-cinema-system/HT-E3550/TK-spec

Siz hdmi giriş ile çıkışı karıştırıyorsunuz. PC, PS3 yada sizdeki Samsung ses sitemindekiler hdmi çıkıştır ve iki çıkışı birbirine bağladığınızda çalışmaz. TV'lerdeki hdmi'lar ise hdmi giriştir. Yani pc yada PS3 gibi cihazları buraya bağlayabilirsiniz.

Samsung ses sisteminde hdmi giriş yok. O yüzden bilgisayarı doğrudan bağlayamıyorsunuz. Samsung'taki yukarıda da belirttğim gibi hdmi çıkıştır. Yani Samsung üzerinde oynattığınız br videonun görüntüsünü TV'ye aktarmaya yarayan görüntü çıkışıdır. Sizin istediğiniz özellik daha üst düzey paket ses sistemlerinde yada AVR'lerde olan bir özelliktir. Bu cihazlarda birkaç tane hdmi giriş olur. Buraya ps3, pc yada digitirük gibi cihazları bağlarsınız, sesi ses sistemi çözerken, görüntüyü de hdmi çıkış ile tv'ye aktarır.

Bunun yanı sıra ARC audio return chanel yani ses dönüş kanalı demektir. Bu da ARC desteği olan bir tv'de izlediğiniz başka bir kaynağın sesini ses sistemine aktarmaya yarar. Bunun çalışması için kaynak (sizdeki Samsung) ve hedef cihazların (yani mönitör yada tv) bu özelliğe sahip olması gerekmektedir. Ki sizin monitör desteklemediği için yapabileceğiniz birşey yok.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    pardon hocam yanlış yazmışım ses sistemi hte355 yani buhttp://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/home-theater/dvd-home-cinema-systems/HT-E355/TK-spec

optik olsa direk optik giriş yapardım söylediğim gibi ama malesef yok

o halde yalnızca tv den yapabilirim başta anlattığın gibi ama arc desteklemediği için o da yalan olur neyse sağlık olsun diyelim stereo ses e devam malesef

yinede ben kafaya koydum eğer cevremde 1.4 kablosu olan birini bulursam alıp deneyeceğim tekrar hehe

teşekkurer yardım için
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum sizin çözümünüz şu şekilde olacak.

Öncelikle pc'yi monitöre uygun fiyatlı bir hdmi kablo ile bağlayacaksın. hdmi 1.3 olması yeterli, teknosa vs gibi yerlerde 20TL gibi bir fiyata alabilirsin.

Bundan sonra pc'nin denetim masası - donanım ve ses bölümüne gelip varsayılan ses aygıtını amd hdmi out yapacaksın. Sonra da yapılandır deyip 5.1 olarak yapılandıracaksın.

Eğer monitör bu aşağıdaki linkteki ise;
    http://techwiki.hardwarecanucks.com/product/1MDk4OTc/LG-M2762D-PM-27-quot-Widescreen-HD-TV-Monitor/#pics

Monitörün özelliklerine baktığımda ARC özelliği yok gibi anladım. Bu sebeple Samsun ses sistemindeki ARC özelliğini kullananamayacaksın. Bu sebeple tek çözümün var. Sesi monitörün arkasındaki optik ses çıkışından Samsung ses sistemine optik kablo ile aktaracaksın. Yine sıradan 20 TL'lik bir optik kablo işini görecektir.

Tabii burada işin püf noktası, inşallah monitörün hdmi ile gelen 5.1 dts veya dolby sesleri hiç dokunmadan 5.1 olarak optik çıkışından aktarabiliyordur. Mesela benim Sony tv bu şekilde aktaramıyor. Sizde de bu şekilde bir sorun olabilir.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bende aynı sıkıntıyla ugrasiyorum tvde ses sistemide panasonic arc baglantisi yaptim otamatik geciyo sistem . Fakat bilgisayarin ayarlarindan yapilandira geldigim zaman sadece stereo cikiyor . Ne yapmak lazim.?

• batist kullanıcısına yanıt
    denetim masası - donanım ve ses - ses - burada hoparlorleri gösteren yere sağ klik yap devre dışı bırakılmış aygıtları göster ve bağlantısı kesilmiş aygıtlar a tık at

dijital ses hdmi i görürsün muhtemelen bir dene bakalım paylaş sonuçları da

ben de bir türlü fırsat bulamadım hdmi 1.4 ile denemeye

bir kaç site buldum ekran kartından ses alınabileceği ile ilgili yada bunun için çok pahalı ses kartları var onlar aracılığı ile olabileceği söylenmiş ama o kadar para verip studyo ses kartı almaya değer mi tartışılır
  • Hdmi ARC için 1.4 kablo zorunludur, arc zaten sesin geri dönüşünün kısaltması bu da 1.4 ile mümkün. ARC için hem TV nin hem ses sisteminizin destek vermesi gerekiyor.
  • Selamlar aynısını ben yapmaya çalıştım pc yi ses sistemine bağlama olayını malesef 2+1 şekilde görüyor. Her 5 kolondan da ses geliyor ama stereo şekilde. 5+1 ses almak için dijital optik ses çıkışlı anakart veya ses kartı gerekli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucktus

denetim masası - donanım ve ses - ses - burada hoparlorleri gösteren yere sağ klik yap devre dışı bırakılmış aygıtları göster ve bağlantısı kesilmiş aygıtlar a tık at

dijital ses hdmi i görürsün muhtemelen bir dene bakalım paylaş sonuçları da

ben de bir türlü fırsat bulamadım hdmi 1.4 ile denemeye

bir kaç site buldum ekran kartından ses alınabileceği ile ilgili yada bunun için çok pahalı ses kartları var onlar aracılığı ile olabileceği söylenmiş ama o kadar para verip studyo ses kartı almaya değer mi tartışılır

ne yaptıysam olmadı bütün driwerları sildim kurdum ayarların hepsine baktım ama nafile . sonunda optical kablo ile bağladım. ama istediğim olmadı tabiki.. bendeki hdmi ın 1.4 oldugunu hatırlıyorum ama genede şüphe edip yeni 1.4 kablo siparişi verdim. bakalım denicez artık ..

• batist kullanıcısına yanıt
    ben de bir türlü kıyıp deneyemedim hala stereo ses alıyorum ses sisteminden dağıtıp 5 hperlorden de alıyorum ama en temiz ses değil tabisi.. eğer optik girişin varsa hiç ugrasma derim hdmi dan optik de en iyi sesi verir diye biliyorum cunku

bazı anakartlar bazı ekran kartları ve bazı ses kartları destekliyormus yabancı sitelerde görmustum ama türkiyede tam bir bilgi yok hangi mağzayla teknik servisle konussam bilmiyorlar üzerine çok farklı tahminler yurutuyorlar malesef her kafadan bir ses cıkıyor ben de vakit bulabilirsem ( parama kıymak istemiyorum ama kıyarsam) alıp deneyeceğim

sen de kablon geldiğinde paylaş bilgilenelim bu arada umarım ses almayı basarabilirsin olur
    1.4 hdmi da olmadı. Benim televizyonda (panasonic tx-l47etw5) hdmidan gelen sesleri hdmidan ses sistemine (panasonic btt195) iletme özelliği yok sanıyorum . bütün dökümanlara baktım ama hiç bir detay bulamadım konuyla ilgili. Tv ye takılı harici harddiskin içindeki dts ve dd filmleri hdmi üzerinden ses sistemine kayıpsız aktarıyor aynı filmi bilgisayardan acınca sadece stereo çıkıyor. PS4'te hdmi üzerinden arc modunda stereo aktarım yapıyor. optik kablonun sesi çok iyi ama bi pcye tak bi ps4e tak sıkıntılı..
  • Arkadaslar benim ev sinema sistemim sony bdvn 9100 tv markasi da philips 7108 ve butun hdmi girisleri arc li kullanim kilavuzunda yaziyor ve hdmi kablom da philips altin uc 5 yil once 80tl aldim ama o gunun hdmi lari 1.3 1.4 destek vermiyordu sanirim tv nin ayarlarina giriyorum hdmi ARC etkin gozukmuyor ben simdi ne yapmam lazim kabloyu mu degistircem yoksa bir hata mi yapiyorum.. Ev sinema sisteminde de arc yerine takiyorum tv ye gelince butun hdmi girislerini denedim olmuyorda olmuyor etkinlesmiyor lutfen yardimci olurmusunuz.. Yani philips hdmi kablo da simdi ki piyaalardaki kablolardan cok ust duzeyde gorseniz o kdr saglam kalin kablolu ki icindeki yoksa iletkenlerde mi problem 1.4 dedikleri

• Ve arkadaslar kablom da buhttp://m.gittigidiyor.com/urun/129219653

Bu arada birde 10tl lik hdmi kablom var onuda bagliyorum bende tavsiye de bulunayim arkadaslara bazen konusuyorlar ya 10tlik kablo da is gorur diye bence o kisiler yaniliyor fazlasiyla arada daglar gibi fark var hele ki kaliteli ultra tv lerde bu farki anliyabilirsiniz ve ayrica pc bagladiginizda gozle gorulur farklar ortaya cikiyor 5 yil oldu philips pxt1000 gold alali 80tlnin hakkini verdi bana ama iste simdiki gunumuzde ki 3d ler 4k lar yeni teknolojiler ciktikca kablolar da farklilik gosteriyor ama benim kablom sanirim 1.4 olmadigi icin hdmi arc de yanit vermiyor olabilir mi? Yada nerde hata yapiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ygt84

Ve arkadaslar kablom da buhttp://m.gittigidiyor.com/urun/129219653

Bu arada birde 10tl lik hdmi kablom var onuda bagliyorum bende tavsiye de bulunayim arkadaslara bazen konusuyorlar ya 10tlik kablo da is gorur diye bence o kisiler yaniliyor fazlasiyla arada daglar gibi fark var hele ki kaliteli ultra tv lerde bu farki anliyabilirsiniz ve ayrica pc bagladiginizda gozle gorulur farklar ortaya cikiyor 5 yil oldu philips pxt1000 gold alali 80tlnin hakkini verdi bana ama iste simdiki gunumuzde ki 3d ler 4k lar yeni teknolojiler ciktikca kablolar da farklilik gosteriyor ama benim kablom sanirim 1.4 olmadigi icin hdmi arc de yanit vermiyor olabilir mi? Yada nerde hata yapiyorum

Arc özelliğinden faydalanmak için hdmi kablonun 1.4 versiyon olması gerekli. Bunun dışında tv nin tüm hdmi lerinin arc destekli olduğuna emin misiniz? Genellikle sadece bir tanesi destekler. Ses sisteminin hdmi çıkışı ile tv nin arc destekli hdmi girişini, 1.4kablo ile bağlayıp cihazların menülerinden arc fonksiyonunu seçtiğinizde tv deki tüm kaynakların sesini sistemden almanız gerekir.
    Kablo için çok fazla parada vermeyin, ben 25tl lik bir kablo aldım görüntü ve ses kalitesi gayet iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguroz76 -- 2 Aralık 2014; 2:13:06 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.