Televizyonunuz e-arc'yi desteklemiyor olabilir ya da destekliyorsa bile varsayılan olarak "off" konumundadır. e-arc özelliğinin açık olduğundan emin olmak için ayarlar>ses>uzman ayarları>HDMİ e-arc modu "off" konumunda ise "on" yapmanız gerekebilir. Ayrıca HDMI kablonuz HEAC veya HEC destekli olmalıdır. Eğer TV'niz e-arc'yi desteklemiyorsa bu menüye ulaşamayacaksınız. Bu durumda Sony DH790'da arc menüsünden e-arc'i değil arc'yi seçin. Ayrıca TV'nin ayarlar>genel>harici cihazlar menüsünde anynet+ (HDMI-CEC) açık olmalıdır. Her 2 durumda da - ayarlardan önce veya sonra - TV'ya bağlı tüm cihazların bağlantılarını söküp yeniden takın ve sırayla takın yani ilk olarak DH790'ı bağlayıp deneyin. çalışıyorsa diğerlerini de bağlarsınız. Diğerlerini de bağladıktan sonra sorun yine ortaya çıkıyorsa, eğer varsa diğer bağladığınız cihazlardan birinde ARC uyumsuzluğu vardır. Mümkünse, cihaz izin veriyorsa, o cihazın arc özelliğini kapatın. Bunlar da işe yaramazsa TV'nizi servise yollayın, sorunu çözsünler, sorun yazılımsal olabilir, güncelleme gerekebilir vs. . |
HDMI ARC ve ses sistemi (9. sayfa)
-
-
-
silinsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconium_C.T.D -- 24 Ekim 2022; 14:16:55 > -
Ya benim çinden gelen cihaz sorunlu, ya da projeksiyon bu splitter ile uyumsuz tam anlayamadım. Çıkışların herhangi birine tek kablo takıldığında hdr veriyor enteresan şekilde. Fakat 2. porta herhangi bir cihaz kapalı bile olsa bağlandığında hdr düşüyor hatta dün 2. porta sadece kabloyu bağladım ucu boşken bile hdr vermeyi kesti kabloyu çıkarınca düzeldi.
Bu elemanlarla tartışırken avr de randımanlı çalışmaz monitörler tvler için bu dediklerinden, dur bir de evdeki tv ile deneyim dedim sonuç yine aynı.
Artık o kadar çok farklı kombinasyon yaptım ki yordu.
Bir ara projeksiyon ekranında, 1080p HDR ifadesini gördüm, yani her halukarda birine ya 4k veriyor ya da 1080p hdr veriyor.
Sadece projeksiyon bağlıyken ve açıkken, ekranda hdr10 yazısını görüyorum, akabinde diğer portun kablosunu tvye yada avrye bağladığım anda -ki cihazlar açık bile değil, projeksiyonda görüntü gidiyor geldiğinde hdr düşmüş oluyor.
Outputlardan avrye bağlı kablo 1.4 olduğu için böyle bir sıkıntıya sebebiyet vermiş olabilir mi, kablolara bile dünyanın parasını harcadım sırf deneme yapmak için 1 kablo daha mı almam lazım. Ya da önceki mesajlardaki edid emulatörlerden bilemiyorum.
Kurulum şu şekilde;
ZidooX9S ▷ ▷ZY-HS20E ▷BENQ TK700
Paugge v2.1 Paugge v2.0b
▷PIO VSX520
HDMİ 1.4
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconium_C.T.D -- 24 Ekim 2022; 14:19:37 >
-
Tecrübeleriniz benim daha önce geçirdiği tecrübeye çok benziyor.
Bu splitter ile evdeki 4K TV, Pioneer SC-LX87 ve Zidoo Z9X ile hiçbir sorunum yoktu.
Yazlıkta aynı splitter, 1080p TV, Pioneer VSX-520 ve Zidoo Z9X ile yine hiçbir sorunum yoktu.
2021 Yazında TV'yi 4k yeni TV ile güncelleyince sizin bahsettiğiniz tür sorunlar çıktı.
Ya görüntü gidiyor, ya ses gidiyordu. Sorunlar o kadar büyüktü ki HDR'ye bakacak durumum olmadı.
Bunun hiçbir mantıklı izahı yoktu.
Tüm kabloları belirttiğim kablolar ile değiştirince tüm sorunlar ortadan kalktı.
Ben
Z9X - Splitter arasında 0.5 m. Paugge (v2.1),
Splitter - TV ve Splitter - VSX-520 arasında Paugge (v2.1) kullanıyorum. Uzunluklarını tam hatırlamıyorum, sanıyorum 2 m.
Sorun şu ki projeksiyona 5 m. kablo kullanıyorsunuz. Paugge piyasada 0.5-1-2-3 m. boylarında bulunuyor.
Yazlıkta bu boy kablo kullanmıyorum ve bütün kablolar v2.1
Kışlıkta ise AVR ekrandan biraz uzakta olduğundan splitter-AVR arası ben de 5 m kablo kullanıyorum, Ugreen marka. Diğer bütün bağlantılar Paugge v2.1
Ama kışlıkta zaten bir sorun çıkmamış, buna rağmen dönünce bütün kablolarını yenilemiştim.
Ben öncelikle splitter - VSX-520 bağlantısını kesinlikle Paugge v2.1 ile değiştirirdim. En önemli bağlantılardan biri o.
Ancak bunu size önermeye çekiniyorum. Neticede bunlar 200-300 TL'ye yakın kablolar.
-
Hocam, pauggenin 2.0b kablosu 5metrelik bulmuştum o projeksiyon ile splitter arasında, x9s ile splitter arasında da paugge 2.1 var, 2.0b de sorun çıkarabilir mi dersiniz,
Vsx520 ile splitter arasındaki kabloyu hd ses için düşündüğümden 1.4 kullanmıştım. Bunu da güncellemeyi deneyebilirim. Zaten bu kablo da işe yaramaz ise, aliexpressten anlaşmazlık açacağım çünkü cihaz açıklamasında taahhüt ettiği hizmeti veremiyor bana. Tamamını istemesem de bır kısmını isteyeceğim. Sonuç olumsuz olursa. HDR ile projeksiyon çok farkediyor hdryi yoksaymam mümkün değil, sesten mecburen feragat edeceğim.
-
Tv ye hiçbir cihaz bağlı değil hocam. Anten de bağlı değil :) Tv ye sadece ARC dan pioneer bağlı o kadar. Anynet her zaman aktif. 2-3 kere kablo değiştirdim sıfırdan denedim zaten. Olmuyor yani denemediğim şey kalmadı. Tek aklıma gelen servis çağırıp onlardan yardım istemek.
-
Televizyonum Earc destekliyor. Earc on durumunda. Hdmi kablo da destekliyor. hdmi cec de açık. Tv ye de hiçbir cihaz bağlı değil sadece ARC portundan sony bağlı o kadar. 2 sene garanti yeni bitti sanırsam servise gönderme işide yalan oldu. neyse optikten bağladım sorun yok ama canımı sıktı arc çalışsaydı iyiydi.
-
Peki pioneer AVR’ye hangi cihazlar bağlı ?
Yanlış hatırlamıyorsam, forumda Digitürk vs gibi bazı uydu alıcılarının bazen Arc’nin düzgün çalışmasını engellediğini okumuştum. Ve o sorun çıkaran cihazı tv’ye bağlayarak çözmüşlerdi.
Bu arada tv ile AVR arasındaki kablo güncel bir Hdmi kablo değil mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zidoo media player bağlı bir de digiturk. Digiturk'u söküp deneyeyim, zidoo 4k olduğu için bağlı olmak zorunda onu tv ye bağlayamam. Yine de söküp deneyecem ama mantıksız geliyor. Kablom yeni evet.
-
Hocam malesef ki tüm kablolar paugge olmasına rağmen avr takıldığı anda hdr yine düşüyor, @yeteryayeter in kullandığı emulatörü de alıp denemeyi düşünüyorum, tek çare o kaldı. Ne kadar sorunlu bir sistemmiş hdmi.
-
Splitter - AVR arası bağlantıyı en az HDMI 2.0 kablo ile değiştirdiniz mi?
Splitter 1 ve 2 no.lu çıkışlara bağlı cihazları birbiri arasında değiştirdiniz mi?
-
X9S Splitter arası 2.1, VSX520 Splitter arası 2.1, TK700 Splitter arası 2.0B, hepsi paugge.
Splitter 1 ve 2 no.lu çıkışların yerlerini de değiştirdim. Sonuç değişmedi. Ne zaman AVR yi çalıştırsam TK700de HDR düşüyor. Dün amazondan @yeteryayeter in paylaştığı edid emulatörü de aldım, henüz kargolanmadı. Eğer zaten bununla da çözemez isem hd seslerden mecburen feragat edeceğim.
Muhtemelen sizin cihazın güncel bir versiyonunu gönderdiler bana, iki çıkış ta 4k verir, biri 60hz olmak üzere diye bi açıklama vardı. Güncel olması çalışacağı anlamına gelmiyormuş :)
-
Benim kışlık evde kullandığım TV 2018 modeli. Onunla hiçbir sorun yaşamamıştım.
Sorunlar yazlık eve aldığım 2020 model TV ile başlamış, çözümü yeni kablolar ile sağlamıştım. :)
-
Selamlar,
Umarım emulator sizin de sorununuzu çözer.
HDMI sanırım zincirin en zayıf halkasına bakarak çalışıyor. Cihazlardan bir tanesi HDR desteklemiyorsa kaynak cihaz HDR'yi pasif ediyor.
Ben bu emulator ile TV'yi kopyalayıp sonra da bu porta AVR'yi takmıştım. Sizin aynı işlemi projeksiyon için yapmanız gerekecektir.
Mesajınızda aşağıdaki gibi belirtmişsiniz.
Ne zaman AVR yi çalıştırsam TK700de HDR düşüyor.
Buradaki çalıştırmaktan kastınız splitter üzerine takmak mı yoksa takılı durumda aktif etmek mi? Benim kullandığım AVR kapalı olduğunda bile passthough yaptığı için HDR sinyalini engelliyordu.
-
Bazen bagli avr yi açtığım anda, bazen de bagli ve kapalıyken hdr olmuyor. Yani her türlü olmuyor ;) resmen eziyet oldu bana.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cihaz için "support Scaler(one Out 4K@60Hz,Another Out 1080P)" yazdığına göre 1080p çıkışın 4K çıkışı etkilememesi lazım.
Belki de bu aşamada Zidoo media player'ın menüsünde display settings biraz kurcalanabilir.
Benim kullandığım Z9X'de "Custom EDID" diye bir fonksiyon var.
Buradan veya "Color settings" veya " HDR (bende Auto)" ayarlarından belki bir neticeye varılabilir.
-
Neler denemedim ki hocam, lock resolution var mesela 4k 60hz seçili. Birçok farklı deneme yaptım olmuyor. Emulatoru bekleyeceğim artık yoksa böyle devam. Amazon da göndermedi umarım ellerinde vardır @Kursun_
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconium_C.T.D -- 30 Ekim 2022; 13:15:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Emulatör Almanyadan yola çıkmış, programlanması için önce projeksiyonla splitter arasına takılacak, sonra splitter ile avr arasına, yani en azından ben öyle anladım. Şimdi merak ettiğim konu, cihazlar açık konumdayken hdmi çıkarıp takmak cihazlara herhangi bir zarar verir mi yoksa hot plug standart mı? @Kursun_ @yeteryayeter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconium_C.T.D -- 1 Kasım 2022; 13:45:57 > -
Benim bilgim HDMI fişlerin kesinlikle cihazlar çalışırken takılıp-çıkarılmaması yönünde...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X