Şimdi Ara

HDMI Baglantı yardımı lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bendeki amp/receiver da 2 adet giriş 1 adet çıkış hdmi bağlantı var.
    DVD nin hdmi çıkışından ve uydu alıcının hdmi çıkışından amp/receiver hdmi girişlerine bağlıyorum.
    amp/receiver çıkışındanda plazma hdmi girişine bağlıyorum.
    Bu şartlarda başka audio yada görüntü bağlantısına gerek var mı ?
    dvd yi veya uyduyu açınca amp/receiver ıda açınca görüntü ve ses almam gerekmiyor mu ?

Yardım lütfen..Şimdiden teşekkür

• HDMI ses ve görüntü aktarımı sağladığına göre başka kabloya gerek olmaması lazım. Siz bu şekilde denediniz sonuç alamadınız mı?
  • gerekiyorda, alamıyormusunuz?
    ya da sadece görüntü geliyor ses mi gelmiyor?
    biraz daha açık bilgi verirseniz ve cihaz modellerini de (tv,avr ) yazarsanız daha iyi olur.
  • buna benzer bir soruyu ben de sormustum. ancak benim henuz cihazlar elime gecmemisti. ustalardan da avr'yi olayin merkezi kabul edip herseyi ona girip tek bir kabloyla tum cikisi alabilmeyi deneyen yoktu. eger senin elindeyse deneme/yanilma yapar bizleri de aydinlatabilirsin. zira artik ht kuran, yeni nesil tv alan pekcok arkadasin cihazinda HDMI oluyor ve maksimum verim/minimum kablo icin yeni bilgilere ihtiyac var. benim aletler (lcd,avr,kolonlar,uydu,dvd player) 1 aya kalmaz tamamlaniyor. tum yorumlarimi forumda paylasacagim. kolay gelsin..
  • Bendeki Amp/Receiver pioneer vsx-1016txv TV samsung plazma.Bugün tekrar denedim.
    Oldu. :)) Recevier üzerinde inanılmaz derecede ayar var. kitapçık gelirken kayboldu.İnternetden bulup indirdim.
    2 HDMI giriş için digital input ayarı var.onları açında tv nin hdmi bağlantı seçeneği açıldı.Ayrıca receiver daki ayarları tv üzerinde görmem gerekiyor.şimdilik onu başaramadım.

Şu anda ses de görüntüde (dvd den uyduyu daha dnemedim cihazlar yeni sırayla :)) ) geliyor.
    DVD den receiver a girdim ondan tv ye girdim.tek kablo iş bitiyor . Ve en önemlisi kopya dvd ve hd olmamasına rağmen görüntü inanın çok fark etti.Elinde hdmi girişi olan cihaza sahip arkadaşlar mutlaka denesinler .
    Uyduyu da deneyeceğim görüntü kalitesini merak ediyorum.Bir tek sakınca var uyduyu seyrederkende receiver ı açmam gerekecek.Yani her şartta receiver açık olacak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: strong07

Bendeki Amp/Receiver pioneer vsx-1016txv TV samsung plazma.Bugün tekrar denedim.
    Oldu. :)) Recevier üzerinde inanılmaz derecede ayar var. kitapçık gelirken kayboldu.İnternetden bulup indirdim.
    2 HDMI giriş için digital input ayarı var.onları açında tv nin hdmi bağlantı seçeneği açıldı.Ayrıca receiver daki ayarları tv üzerinde görmem gerekiyor.şimdilik onu başaramadım.

Şu anda ses de görüntüde (dvd den uyduyu daha dnemedim cihazlar yeni sırayla :)) ) geliyor.
    DVD den receiver a girdim ondan tv ye girdim.tek kablo iş bitiyor . Ve en önemlisi kopya dvd ve hd olmamasına rağmen görüntü inanın çok fark etti.Elinde hdmi girişi olan cihaza sahip arkadaşlar mutlaka denesinler .
    Uyduyu da deneyeceğim görüntü kalitesini merak ediyorum.Bir tek sakınca var uyduyu seyrederkende receiver ı açmam gerekecek.Yani her şartta receiver açık olacak..

hocam gayet faydali oldu bu bilgiler. cok tesekkurler.
    uydu alicin ne marka acaba? o da gelsin bir de onun performansini yazarsan seviniriz. ozellikle avr'n sd yayinlari nasil upscale ediyor?
    amfinin bence her sartta acik kalmasi proble degil. ona yapacak bir sey yok.
    kal saglicakla.

• Benim uydu alıcımda (Next YE-2000 CIS SUPER PLUS) component çıkışı var. AVR'de component girişi ve HDMI çıkışı olduğunu düşünelim (AVR'de aynı zamanda HD upscaling olsun). Uydu alıcıdan AVR'ye component ile, AVR'den Plazma'ya HDMI ile bağlantı yapmak, uydu alıcıdan plazmaya component ile bağlantı yapmaktan daha başarılı bir sonuç verir mi? Uydu alıcının görüntüsü upscale olur mu?
    Yani bir nevi uydu alıcıda HDMI çıkışı var, uydu alıcıyla plazma arasına HDMI ile bağlantı yapıyormuşuz gibi olur mu? (HD upscaling özelliği olan HDMI çıkışı olan DVD Player'lar gibi) Yoksa en zayıf halka component olduğu için bir farkı olmaz mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • munans arkadasim bana sorarsan bu sorunun en iyi cevabi deneme yanilma olur. yine de sunu soyleyebilirim en zayif halka her ne kadar component de olsa bir sonrasinda avr oldugu ve upscale edip hdmi'dan tv'yi besledigi icin goruntu de bir fark olabilir. ancak dedigim gibi en garantisi deneme yanilma. mesela zapatero arkadasim 42pv60'ni yamaha rxv1600'le upscale yaparak beslemis goruntude cok cok buyuk farklar goremedigini yazmisti. (tabi o tv'sinin zaten mukemmel goruntu verdigini, upscale'deki farkin bundan dolayi gorunmedigini savunmustu sonra )
  • Hangisi daha iyi olur diyorsanız ona göre kablo siparişi vereceğim de o yüzden sordum. Kombinasyonlara göre kullanılacak kablonun çeşidi ve miktarı değişiyor malum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eren_ramazan

munans arkadasim bana sorarsan bu sorunun en iyi cevabi deneme yanilma olur. yine de sunu soyleyebilirim en zayif halka her ne kadar component de olsa bir sonrasinda avr oldugu ve upscale edip hdmi'dan tv'yi besledigi icin goruntu de bir fark olabilir. ancak dedigim gibi en garantisi deneme yanilma. mesela zapatero arkadasim 42pv60'ni yamaha rxv1600'le upscale yaparak beslemis goruntude cok cok buyuk farklar goremedigini yazmisti. (tabi o tv'sinin zaten mukemmel goruntu verdigini, upscale'deki farkin bundan dolayi gorunmedigini savunmustu sonra )

deneme yanılma olayına katılıyorum.pv60 munans da da var...o da görüşlerini bildirir denedikten sonra.Bu arada munans arkadaşım 1016 kullanan birisi olarak strong07 gözüküyor...ondan avr ile ilgili performans bilgisi alalım...cihazı öneriyor mu?
    film ve müzik performansı nasıl ?
    strong07 bilgi verebilirsen çok seviniriz.bir de diğer bileşenlerin neler?hoparlörlerin ve dvd cihazın yani?

• strong07, uydu alıcıyı tv ye ayrıca scarttan da bağla, böylece istersen bazen scarttan,istediğinde de avr üzerinden seyredersin...sürekli avr yi de açmak zorunluluğundan kurtulursun.

quote:

Orjinalden alıntı: strong07

Bendeki Amp/Receiver pioneer vsx-1016txv TV samsung plazma.Bugün tekrar denedim.

• quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

1016 kullanan birisi olarak strong07 gözüküyor...ondan avr ile ilgili performans bilgisi alalım...cihazı öneriyor mu?
    film ve müzik performansı nasıl ?
    strong07 bilgi verebilirsen çok seviniriz.bir de diğer bileşenlerin neler?hoparlörlerin ve dvd cihazın yani?

strong07 izlenimlerinizi merakla bekliyoruz. Benim seçeneklerim arasında da 1016 var. (Amerikadan gelecek bir arkadaşım getirecek. Önceliğim sinema)
    Seçeneklerim şunlar:
    http://www.circuitcity.com/ccd/compare.do?poids=159487,161408,156435,150035,156433&prevPage=categorylist.do&catOid=-12949&nstr=20012898%2020012949%201828&Ns=net_price|1&link=ref
    Ayrıca bir diğer seçenek dehttp://www.circuitcity.com/ssm/Specifications-of-Onkyo-7-1-Channel-Home-A-V-Receiver-TXSR804S/sem/rpsm/oid/164359/rpem/ccd/productDetailSpecification.do#tabs
    Aynı anda en fazla 5 ürünü alabildiğim için bunu diğerlerine dahil edemedim. Fiyatı şu an 800$ görünüyor ama, 10 gün önce 700$ idi. Limitim 700$ olduğu için fiyatı tekrar düşerse diye yazdım bunu da...

• Bu karşılaştırmada Pionerr'da Digital Audio (TOSLINK) Outputs olmaması dikkatimi çekti. Bunun olmaması nasıl bir dezavantaj.
    Ayrıca High Current Amplifier için de yok yazılmış. High Current Amplifier ne demektir.
  • Arkadaslar bendeki cihazlar,
    TV SAMSUNG 42S5H
    1024x768 Çözünürlük
    10.000:1 Kontrast
    1500 cd/m2 Parlaklık
    549 milyar renk

AVR Pioneer vsx1016

DVD pioneer DV490

Uydu Philips PHILIPS DSR9005 High Defination

Speaker 5+1 Bose Acustimas 6 (yeni modeli)

Uydu henüz elime geçmedi deneyemedim.
    AVR için söylenecek tek şey mükemmel.stereo olarakta tatmin edici düzeyde.Sinema için söylenecek bir şey bulamıyorum..
  • Arkadaşlar bu uydu alıcısını bilen var mı ? ( PHILIPS DSR9005 )
    Lig tv modülünü ve kartını takıp kullanan oldu mu ? sorun çıkıyormu ? yada duyan var mı ?
    Endişeye düştüm şimdi.Modülü ve kartı okumazsa diye ..Yardımlarınızı bekliyorum..
  • strong07 , cihazlarını güle güle kullan arkadaşım...maalesef bahsettiğin receiver ile ilgili bilgi sahibi değilim ama diğer cihazların markalarının iyi cihazlarından.
    munans optik dijital output u fazla kafana takma...neticede cihazda HDMI output da var.digital olarak ses oradanda taşınır ki strong07 bunu yaptığını söylemişti bir kaç önceki mesajında.804 receiver ı ise bence listenden çıkar...o kadar fazla para vermene bence gerek yok...674 veya 1016 modeller bence fazlasıyla işini görürler...listene girebilecek başka modeller bakmaya devam ederiz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.