Şimdi Ara

optik kablo seçimi lütfen yardııııım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
4.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

42 LG 5000 LCD TV ve LG 503TH ev sinema sistemim var. Laptoptan HDMI kabloyla TV ye görüntüyü ve Laptopun optik çıkışında sesi ses sisteminde 5.1 ses olarak almak istiyorum.

1- Öncelikli sorunum Laptopun ön panelinde 4 adet standanrt jak boyutunda giriş/çıkış var. Bunlardan birtanesinin de optik çıkış olduğunu düşünüyorum. optik çıkış olduğunu düşündüğüm yerde yuvarlak ve sola doğru ok işareti (erkek sembolünün sağa yatık hali) bunun gibi bişey " o-> " fakat ses kartın ayarlarından optik çıkışı varsayılan yaptığımda pcnin hoparlörlerden ses kesiliyor doğal olarak ama optik çıkıştan şu meşhur kırmızı ışık gelmiyor. Acaba optik çıkışımda mı bir sorun mu var yoksa ışık olmayabilirmi?

2- Optik kablo almak istiyorum. Optik kablolarda farkıl giriş çıkışlı kablolar oluyormu yoksa standartmı. Laptoptaki çıkış 3,5mm Jack ile birebir aynı, ses sistemindeki giriş ise şu resimdeki gibi optical yazan giriş ile aynı. bunun için nasıl bir kablo almam gerekiyor bunlardan hangisi işimi görür yada görürmü?

a) almayı düşündüğüm buydu ama uçları hakkından bilgi belirtilmemiş.
    b)
    c)
    e hiçbiri, yoksa bu taz birşeymi

Arkadaşlar bu optik kablo işinden hiç anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

• Sen oranın bir resmini çekip koysan daha açıklayıcı olur. Ayrıca bilgisayarında dijital çıkış varsa bu optik olmak zorunda değildir coax da olabilir.
  • Haklı olabilirsin. Vistada Optical Output diye yazıyor? Hafta sonu fotoğrafını çekip foruma ekliyecem
  • Sen ışık yok dediğin için öyle dedim. Benim pcde de dijital çıkış var ama optik değil. s/pdif coax çıkış.

Sen resimleri koy daha ayrıntılı yarımcı olmaya calışırım..
  • ön paneldeki giriş ve çıkışlar bunlar http://www.resim
    upload.com/ds895920648_DSC01109.html (link ekleyemedim her nedense)
    sağdan 2. olan ın sembolünü daha belirgin olsun diye kırmızıyla çizdim. Diğer 3 üne göre az da olsa farklı gözüküyor.
    Bugün birşey daha farkettim o girişe kulaklık takınca laptop hoparlöründen ses gelmiyor. (kulaktanda ses yok).

Bu konu dışında anlamdığım birşey daha var: Fiber optik kabloların uçları altın kaplama oluyor iyi de biz sinyali fiber optik kablodan gönderiyoruz altın olsa ne olur plastik olsa ne farkadar. Daha mı şık oluyo yoksa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eareseeyou -- 9 Mayıs 2009; 1:36:31 >
  • Altın daha iyi iletir elektrik sinyallerini. Dierine sonra bakarım uykm geldi yatcam :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: micarus

Altın daha iyi iletir elektrik sinyallerini. Dierine sonra bakarım uykm geldi yatcam :)

:) iyide optikle altının ne alakası var.
    Benim bildiğim PC sesi/veriyi optik sinyale çeviriyor alıcıda optiği sese çeviriyor. bu esnada normal elektrik sinayli ne işe yarıyor bunu anlamadım, ortada bir elektriksek bir sinyal yokki iletilsin.
    Bilmediğim birşeyler var bu işte herhalde, o kadar insana altın kaplama bu diyerek daha pahalıya satmış olamazlar dimi :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • optik kabloda amaç zaten kayıpsız veri iletmektir..veri ışık vasıtasıyla taşınır altın olup olmamasının hiçbir önemi yoktur..alttaki kablo işinizi görür 3.5mm çevirici içindedir.

http://www.hepsiparis.com/profigold-pgd582-digital-optical-interconnect-35mm-jack-to-tos-15mt,pid6317
  • Resime baktım fakat optik olup olmadığını bakarak anlayamayız. Eğer bilgisayarın çalıştığı zaman oradan kırmızı bir ışık çıkıyorsa bu çıkış optik çıkıştır. Çıkmıyorsa coaxial çıkıştır. Gerçi çıkışın dijital olduğundan da şüpheliyim. Neden dersen bu da benim notebookta bulunan dijital çıkış resmi işte. Resimde S/PDIF olarak görünmekte. Seninkinde böyle bir ibare yok ama dijital detekliyorsa coax çıkıştır

optik kablo seçimi lütfen yardııııım
  • hiç bir şekilde kırmızı bir ışık çıkmıyor hatta Vistadan optik çıkışı aktif yaptığımda bile. Coax çıkışı nasıl ayırt edebilirim?
    Toshibadan destek almak istedim, karşıma çıkardıklar kişinin bu konuyla ilgili bilgisi olmadığını ısrarlarım sonucunda itiraf etti. Teknik servisini hiç beğenmedim açıkcası.
  • çıkış optik değilmiş. acı gerçeği bugün kitapçığına bakım gördüm. s/pdif olduğu yazıyor. Olay başka bir boyut kazandı şimdide bu çıkış nedir neyin nesidir bunu araştırma vakti geldi :) ıaaaaaaaaaaa!
  • S/P DIF, dijital ses sinyalidir.

genel olarak iki telli kablo veya optik adı verilen, sinyalin ışığa çevrilmesi yolu ile iletilebilir.

ikisi arasında kalite farkı yoktur. yalnız optik kabloda, kablo direnci olmadığı için, daha uzun mesafelerde iletim mümkündür.

koaksiyel veya kısaca sektördekilerin koax (coax) dediği ise, bir konnektör türüdür. RCA diye de geçer. yukarıdaki iki telli iletim şeklini kullanır. koax olması, sadece konnektör şekli ile ilgilidir.

sizde, 3,5 mm spdif çıkışı var. hoparlörünüzdeki s/pdif girişi nasılsa, ona uygun bir kablo alın.

ayrıca dijital kablolarda, kablo kalitesi ne olursa olsun; çalışır durumdaki her kablodan aynı kalitede ses alırsınız. kabloda en küçük bir sinyal kaybı olursa, hiç ses alamazsınız.
  • öncelikle Cevap yazan herkese teşekkür ediyorum.

Vistada çıkışın digital optik yazması kafamı karıştırmasıyla buralara geldim. Ama şu anda olayı yardımlarınız sayesinde anlamış bulunmaktayım.
    Laptoptaki çıkış digital (coax) çıkış,
    Home theather da ki giriş ise optik
    Tam bir komedi ikiside dijital ama sinyaller farklı.
    Coax 'u optiğe çevirecek bu tarz bir çevirici yok sanırım. USB harici optik çıkışlı ses kartı almaktan başka çarem kalmadı sanırım.
    Sadece optik çıkışı olan çok basit/sıradan ve ayrıca PC ye akstra yük bindirmeyecek ve de uygun fiyata önerebileceğiniz çözümler varmı arkadaşlar?
    artık stereo ses duymak istemiyorum

• Creative sourround 5.1 harici ses kartı var onu kullanabilirsin ya da notebook da desteği varsa express card tipi olanlara bakabilirsin. Ben creative x-fi extreme audio 7.1 express card kullanıyorum gayet memnunum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eareseeyou
    Vistada çıkışın digital optik yazması kafamı karıştırmasıyla buralara geldim. Ama şu anda olayı yardımlarınız sayesinde anlamış bulunmaktayım.
    Laptoptaki çıkış digital (coax) çıkış,
    Home theather da ki giriş ise optik
    Tam bir komedi ikiside dijital ama sinyaller farklı.
    Coax 'u optiğe çevirecek bu tarz bir çevirici yok sanırım. USB harici optik çıkışlı ses kartı almaktan başka çarem kalmadı sanırım.
    Sadece optik çıkışı olan çok basit/sıradan ve ayrıca PC ye akstra yük bindirmeyecek ve de uygun fiyata önerebileceğiniz çözümler varmı arkadaşlar?
    artık stereo ses duymak istemiyorum

büyük olasılıkla, hoparlörlerinizde de koaksiyel giriş vardır. koaksiyel giriş, neredeyse sıfır masraftır ve optik girişi olan her cihazda, koaksiyel giriş de mevcuttur.

optik çıkış, 2 telli koaksiyele bir 5 volt kablosunun ve datayı ışığa çeviren bir aparattan ibarettir.
    koax, özel bir konnektör değildir. sadece iki tane iletim hattıdır. bu nedenle koaxtan optiğe çeviricilerde, aynı zamanda 5 voltluk bir kaynak da gerekiyor. yani temelde çok basit bir şey. ancak kimsenin böyle bir şey üretme zahmetine gireceğini sanmıyorum. 3 uçlu olacak, bir ucu 3,5 mm audio, bir ucu usb, diğer ucu da optik kablo olacak.

• Teşekkürler parmaklarını yorduğun için.
    Dediğin gibi çok basit benimde ilk aklıma gelen böyle bir aparat oldu. Belkide dediğin gibi optik giriş olan her cihazda koaksiyel girişte vardır ve bu yüzden seninde bahsettiğin 3 kablolu aparata ihtiyaç duyulmamıştır.
    Ben akşam evde bakayım koaksiyonel giriş varmı varsa yaşadım
    Koax kablonun altın uçlu olmasının hiç bir anlamı yok öyleyse, sonuçta 2mt lik bir kabloda sinyalin kaybolması imkansıza yakın. Tamamen stratejik bir kazıklama yöntemi diyebiliriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eareseeyou
    Koax kablonun altın uçlu olmasının hiç bir anlamı yok öyleyse, sonuçta 2mt lik bir kabloda sinyalin kaybolması imkansıza yakın. Tamamen stratejik bir kazıklama yöntemi diyebiliriz.

sinyal kaybı mümkün. analog kablolarda, %5-10 gibi bir sinyal kaybı dahi, kabloyu arızalı ve çöpe gidecek ürün haline getirmez. ses kalitesi biraz düşer, çoğu kullanıcı da farketmez zaten. ancak dijitalde %1lik bir sinyal kaybı, hiç ses alamamak demektir. bu durumda kablonun değişmesinden başka yol kalmaz. kablo ucunun altın ve kablonun kendisinin bakır ve aluminyum olması, bu riski azaltır. tabii garantili ürün sözkonusu olduğunda, bu tüketicinin değil, üreticinin sorunudur.

Tansel nickli arkadaş, ebayden optik dönüştürücü aparat ve optik kablo aldı, ebaydeki satıcı, 6 adet daha kablo göndermiş. toplam 7 adet kablodan 4 tanesi galiba çalışmış. satıcı, kablo arızasında bir daha kargo ödememek için, kendini garantiye almış yani.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.