Arkadaşlar merhaba. Bende Sony 40BX400 LCD TV ve Ati Mobility Radeon HD 4200 ekran kartlı bir notebook var. Hdmi to Hdmi çıkışlı 3 metrelik altın uçlu bir kablo ile bilgisayarımı televizyonuma bağlıyorum. Burda hiç bir problem yok. Ancak aradan (bazen 10 dakika bazen 30-40 dakika) geçtikten sonra renkler mor ve yeşile dönüşüyor. Bilgisayarımdan o kadar ayarı yapmama rağmen hiçbir çözüm bulamadım. Bunu gidermek için Televizyonumdan hdmi 4 çıkışından (genelde buraya bağlıyorum.) kumanda ile başka bi kanala geçiyor (örn; Av1 yada Hdmi 3) tekrardan bilgisayarımın bağlı olduğu çıkışa Hdmi4 e dönüyorum ve bir 15 - 45 dakika arası daha dahat ediyorum. Fakat biraz kıl bir adam olduğum için bu benim hiç hoşuma gitmiyor. Ayrıyeten bunu yapmadan bilgisayar çözünürlüğünü yada monitör hızını değiştirsem de yine aynı olayı yaşıyorum. Görüntü bi 15-45 dakika gelip yine bozuluyor. Ayrıca SD yayınlarda hiçbir sıkıntım olmadı. Neyse arkadaşlar sorunum bu. Başına gelen yada çözüm üretmek isteyen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden zaman ayırdığınız için teşekkürler.
1-İlk önce notebooku farklı bir panel tvd deneyerek sorunun panelden mi veya notebooktan mı kaynaklandığını bulman gerekli eğer notebooktan kaynaklanan bir sorunsa notebooka format atarak driverlerin en son versiyonlarını kurarak deneyebilirsin. 2-3mt kablo bakımından belki veri ve görüntü iletiminde kayıplara ylacıyor olabilirde mesela biz evde panele notebooku bağladığımızda en fazla 50cmlik hdmı kablo ile bağlantı yapıyoruz.Daha farklı bir sorun ve çözüm de aklıma gelmiyor arkadaşım
Teşekkür ederim cevabın için. Bilmiyorum bakalim nerden hdmi çıkışlı televizyon nerden bulacağım. Eğer çözüm bulabilirsem paylaşırım.