Elimde yeni nesil bir televizyonla eski bir ses sistemi var. Televizyonum ses çıkışını hdmı (MHL) ya da optik olarak yapıyor. Ancak benim ses sistemim kulaklık için kullanılan klasik 3.5mm jak ya da adını bilmediğim ikili bir kablo kullanıyor. Dolayısıyla ses bağlantısını sadece televizyondaki kulaklık çıkışından yapabiliyorum. Fakat bu çok kullanışlı bir çözüm olmuyor çünkü sesi kısmak ya da açmak için ayarlara girip kulaklık sesini kısmam gerekiyor.
Ben tv deki sesi olduğu gibi ses sistemine aktarmak istiyorum kumanda üzerinde bulunan ses açma kapama tuşlarınıda kullanabileyim :) Günümüz teknolojisi buna izin veriyordur umarım. Öyle kablo ve çevirici bolluğu var ki beynim yandı araştırırken :)
Sizden ricam yukarıda yazdığım soruna çare olacak bir aparat, kablo ya da artık ne ise tavsiye vermeniz :)
Tühh şu sende ki sorun bende de var.Laptopuma eski bir hoperlorü bağladım ama S/PDIF olarak görmüyor....diyeceksiniz amaç ne ? Amacım hem hoperlör hemde laptopda ki çift hoperlör + dolby theater fonksiyonunu bir arada kullanmak