Şimdi Ara

mikrofon girişini kulaklık çıkışı yapmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
69.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dizüstü bilgisayarmın kulaklık girişi kırıldı, bende mikrofon girişini kulaklık girişi haline getirmek istiyorum mümkün mü ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgi Yok

Mikrofon girişini kulaklık çıkışına dönüştürme konusunda bilgi bulunmamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Deneyelim... 1 sn... Gerçi sanmıyorum. INPUT OUTPUT dönüştürme teknik olarak mümkün müdür emin değilim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Deneyelim... 1 sn... Gerçi sanmıyorum. INPUT OUTPUT dönüştürme teknik olarak mümkün müdür emin değilim...
    Mikrofon çıkışına herhangi bir elektronikçiden veya pc parçaları satan bayilerden alabileciğiniz bir çoklayıcı ile istediğiniz kadar çıkışa sahip olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Messie -- 1 Mart 2010; 16:13:28 >
  • quote:

Deneyelim... 1 sn... Gerçi sanmıyorum. INPUT OUTPUT dönüştürme teknik olarak mümkün müdür emin değilim...
    XP'de her şey daha kolaydı... Lanet Vista... Nefret ediyorum nefret nefret nefret!!! İşletim sistemin neydi pardon?
  • quote:

XP'de her şey daha kolaydı... Lanet Vista... Nefret ediyorum nefret nefret nefret!!! İşletim sistemin neydi pardon?

Alıntıları Göster
    win 7 kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkopan

dizüstü bilgisayarmın kulaklık girişi kırıldı, bende mikrofon girişini kulaklık girişi haline getirmek istiyorum mümkün mü ?

Mantıksal değildir çünki mikrofon girişinden ses çıkmaz !
    Kulaklık girişi dediğin yerden ses ÇIKAR,mikrofon yerinden ise ses GİRİŞ yeridir !!!!
    Kulaklığı mikrofon girişine takarsan kulaklığından ses dinleyemezsin !
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu_27

quote:

dizüstü bilgisayarmın kulaklık girişi kırıldı, bende mikrofon girişini kulaklık girişi haline getirmek istiyorum mümkün mü ?

Mantıksal değildir çünki mikrofon girişinden ses çıkmaz !
    Kulaklık girişi dediğin yerden ses ÇIKAR,mikrofon yerinden ise ses GİRİŞ yeridir !!!!
    Kulaklığı mikrofon girişine takarsan kulaklığından ses dinleyemezsin !
    XP de sanırım yapılabiliyordu yanlış mı hatırlıyorum ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aux girişi ile hoparlör bağlama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

tahminimce yanlış hatırlıyorsun
  • quote:

quote:

bencede ama bu ürün senin işini rahat görür
    daha iyi olanları da var ama istersen araştır

http://www.hepsiburada.com/s-link-slx-u51-usb-20-ses-karti/ProductDetails.aspx?productId=bd50138&categoryId=218

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    kulaklık girişini tamir etmeye bak.arkadaşın dediği gibi input output ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elegant Man

kulaklık girişini tamir etmeye bak.arkadaşın dediği gibi input output ayrı.

Alıntıları Göster
    katılıyorum imkanı yok mantıklı değil.........onun tamirine ne kadar alırlar bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foilman

katılıyorum imkanı yok mantıklı değil.........onun tamirine ne kadar alırlar bilmiyorum

Alıntıları Göster
    usb ürünü mantıklı geldi teşekkürler bu ürün işimi görür. aslında tamir ettirmek istiyorum fakat bilgisayar tamir eden firmalar daha sonra anakart sorunu getirdiği düşüncesiyle tamire pek yanaşmadılar. Daha öncede Lenovo ya tamir için gönderdim yapmadan geri göndermişler.aman lenovo servisinden uzak durun herkes benim gibi şikayetçi

• quote:

usb ürünü mantıklı geldi teşekkürler bu ürün işimi görür. aslında tamir ettirmek istiyorum fakat bilgisayar tamir eden firmalar daha sonra anakart sorunu getirdiği düşüncesiyle tamire pek yanaşmadılar. Daha öncede Lenovo ya tamir için gönderdim yapmadan geri göndermişler.aman lenovo servisinden uzak durun herkes benim gibi şikayetçi

Alıntıları Göster
    kardeş oluo gibi yani öyle sanıyorum çunku bi donanım takınca onun ne oldugunu sen belirliodun relateklerde sende taktıgın seyı sana lazım olcan sey olarak belırle belkı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: serboyi

kardeş oluo gibi yani öyle sanıyorum çunku bi donanım takınca onun ne oldugunu sen belirliodun relateklerde sende taktıgın seyı sana lazım olcan sey olarak belırle belkı olur

hiç olurmu Allah aşkına kulaklık çıkışının kabloları sağ ve sol hoparlör sinyalleridir, mikrofon girişinin kabloları biri ses biri de güç içindir,, içini açıp kabloları değiştirmedikten sonra olmaz,, herşey programla mı yapılıyor sanki,, realtek sadece ne taktığını soruyor, ne alakası var,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

quote:

hiç olurmu Allah aşkına kulaklık çıkışının kabloları sağ ve sol hoparlör sinyalleridir, mikrofon girişinin kabloları biri ses biri de güç içindir,, içini açıp kabloları değiştirmedikten sonra olmaz,, herşey programla mı yapılıyor sanki,, realtek sadece ne taktığını soruyor, ne alakası var,,

bal gibi de olur.

bazı onboard ses kartları bunu destekliyor. istediğiniz girişe takıyorsunuz ve sonra otomatik olarak algılıyor sistem. benim de ses girişi bozulmuştu, diğer girişe takarak sorunu çözmüştüm zamanında. fakat bunun için ses kartının desteklemesi gerekiyor.

gelelim soruna ;

laptopun içini açarak mudahale etmen gerekiyor, zor bir işlem değil fakat sen yapmasan daha iyi olur. mikrofon çıkışını iptal edersen daha sağlıklı olur, etmezsen zararları dokunabilir (anakartın çalışma prensibine göre değişir)

ayrıca ses girişinin naısl bozulduğu da önemli. bir müzik aç. eğer sesi tamamen açınca çok kısık bir ses geliyorsa, ses kartı ya da girişi yanmış demektir. ses kartları sökülüp yerine yenisi takılabilir fakat bunun için çooook çooook uğraşman gerekiyor. ebay'dan falan bozuk anakart bulmalısın, ya da türkiye'nin altını üstüne getirmelisin. seni epeyce uğraştırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

quote:

quote:

bal gibi de olur.

bazı onboard ses kartları bunu destekliyor. istediğiniz girişe takıyorsunuz ve sonra otomatik olarak algılıyor sistem. benim de ses girişi bozulmuştu, diğer girişe takarak sorunu çözmüştüm zamanında. fakat bunun için ses kartının desteklemesi gerekiyor.

gelelim soruna ;

laptopun içini açarak mudahale etmen gerekiyor, zor bir işlem değil fakat sen yapmasan daha iyi olur. mikrofon çıkışını iptal edersen daha sağlıklı olur, etmezsen zararları dokunabilir (anakartın çalışma prensibine göre değişir)

ayrıca ses girişinin naısl bozulduğu da önemli. bir müzik aç. eğer sesi tamamen açınca çok kısık bir ses geliyorsa, ses kartı ya da girişi yanmış demektir. ses kartları sökülüp yerine yenisi takılabilir fakat bunun için çooook çooook uğraşman gerekiyor. ebay'dan falan bozuk anakart bulmalısın, ya da türkiye'nin altını üstüne getirmelisin. seni epeyce uğraştırır.

nasıl bal gibi olur??
    yazdığım mesajı iyi oku bakalım,, programla olmaz diyorum içinin açılması lazım diyorum, sen bu söylediğimi alıp,, bal gibi olur içini açman lazım diyorsun,, Senin okuma yazman yok galiba,,

• quote:

quote:

quote:

quote:

bal gibi de olur.

gelelim soruna ;

nasıl bal gibi olur??
    yazdığım mesajı iyi oku bakalım,, programla olmaz diyorum içinin açılması lazım diyorum, sen bu söylediğimi alıp,, bal gibi olur içini açman lazım diyorsun,, Senin okuma yazman yok galiba,,

bende okuma yazma var fakat sende algılama sorunları olduğu kesin.

arkadaş realteklerde oluyor demiş, sen olmuyor demişsin. bilmeden atmışsın resmen. önce bilgi sahibi ol, ondan sonra fikir sahibi. neyin ne olduğunu bilmiyorsun ama önüne gelene posta koymaya çalışıyorsun. ayrıca algılama sorunu olduğu şuradan da açık ; ben "bazı onboard ses kartları destekliyor, desteklemeyenler için de ... .. ." demişim, lafı döndürüp bende okuma yazma problemi olduğuna getirmişsin. amacın insanlara yardımcı olmak mı yoksa çok bilmişlik taslamak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 3 Mart 2010; 0:12:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Messie

Mikrofon çıkışına herhangi bir elektronikçiden veya pc parçaları satan bayilerden alabileciğiniz bir çoklayıcı ile istediğiniz kadar çıkışa sahip olabilirsiniz.

Arkadaş çoklayıcıdan bahsetmemiş sorun farklı...

Soruna gelecek olursak hem olur hem olmaz.

Olmaz neden olmaz çünkü mikrafon ses sinyallerini giriştir kulaklıkta ses sisnyallerini dışarı veren çıkıştır. Donanımsal olarak desteklemediği sürece olmaz.

Olursa şöyle olur ,

Ses kartınız 5+1 ya da 4+1 desteklidir. 4+1 de Ses çıkışı + line in kullanılır 5+1 de ise ses çıkışı line in ve mikrafon kullanılır.

Bu ses kartlarının donanımları da buna göredir. Kulaklık çıkışı ön sesleri verirken Line in Arka sesleri Mikrafon da LFE ve Center seslerini verir yazılım ayarlar bunu. "in" ler out olarak değiştirilebilir.

Bu durumda ana ses çıkışna değilde line ya da mikrafona kulaklık takarsanız ses karıtnın yazılımı ile oynayıp ordanda stereo ses alabilirsiniz.

Ama ses kartınız 4.1 ya da 5.1 destekli değilse yapamazsınız. Yanlış bilgi vermeyelim lütfen.

Realtek dediğiniz ses kartı ve onun yazılımı. Onboard ses kartları genelde realtek olur. Bunların da stereo olanları ve 5.1 4.1 olanları mevcuttur. Ama genelde bunlar masaüstü sistemlerde olur. Piyasadaki çoğu laptopların anakartıda 2.1 ses kartı vardır. Acer 'da 5.1 var bildiğim kadarı ile birde toshibada dijital/optic çıkış var.

Laptop markanız nedir öğrenebilirsek daha net yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 3 Mart 2010; 0:45:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bal gibi de olur.

gelelim soruna ;

nasıl bal gibi olur??

bende okuma yazma var fakat sende algılama sorunları olduğu kesin.

arkadaş realteklerde oluyor demiş, sen olmuyor demişsin. bilmeden atmışsın resmen. önce bilgi sahibi ol, ondan sonra fikir sahibi. neyin ne olduğunu bilmiyorsun ama önüne gelene posta koymaya çalışıyorsun. ayrıca algılama sorunu olduğu şuradan da açık ; ben "bazı onboard ses kartları destekliyor, desteklemeyenler için de ... .. ." demişim, lafı döndürüp bende okuma yazma problemi olduğuna getirmişsin. amacın insanlara yardımcı olmak mı yoksa çok bilmişlik taslamak mı?

Alıntıları Göster
    Wow wow wow sakin millet... Egoları söndürün bakalım. Beğenmediğiniz postları kontrol panelindeki şikayet kısmından adminlere bildirin. Forumda ağız dalaşı pek yakışık almıyor.

Laptoplarda INPUT ve OUTPUT'ların sayıları ve görevleri YAZILIMSAL OLARAK çok spesifik bir şekilde belirlendiğinden teknik olarak pek mümkün değil. Önyargılı olmamak adına yine de bir denedim ve ben de sonuç alamadım. Mic girişinden ses almak pek mümkün görünmüyor. Örneğin benim laptopta iki ses girişi var. Bu da 2+1 sistemler dışında (2 kablolu olurlar) hoperlör konfigürasyonlarını desteklemediğini düşündürüyor. 2+1 sistemlerde kırmızı Jack SUBWOOFER içindir ve SUBWOOFER bir OUTPUT birimidir arkadaşlar. Biraz düşünün konuşmadan önce. Olay tamamen yazılımsal destekle ilgili bir şey ancak benim vurguladığım nokta tek başına microfon girişi output olarak kullanılmaya çalışıldığında sürücü yazılımının bunu "yanlış bağlantı" olarak algılaması ve ses vermemesi. SUBWOOFER birimi içinde mic girişinin OUTPUT'a dönüşmesini sağlayan özel bir devre yapısı mı var bilemiyorum ama bana tamamen yazılım desteği ile ilgili gibi göründü. Ne var ki ne kadar aradıysam da istediğin dönüşümü sağlayan bir yazılım bulamadım. SPDIF girişini tamir ettirmek daha mantıklı görünüyor. Adam gibi bir elektronikçi için bir nefeslik iş ama ara ki bulasın...

• quote:

Wow wow wow sakin millet... Egoları söndürün bakalım. Beğenmediğiniz postları kontrol panelindeki şikayet kısmından adminlere bildirin. Forumda ağız dalaşı pek yakışık almıyor.

Laptoplarda INPUT ve OUTPUT'ların sayıları ve görevleri YAZILIMSAL OLARAK çok spesifik bir şekilde belirlendiğinden teknik olarak pek mümkün değil. Önyargılı olmamak adına yine de bir denedim ve ben de sonuç alamadım. Mic girişinden ses almak pek mümkün görünmüyor. Örneğin benim laptopta iki ses girişi var. Bu da 2+1 sistemler dışında (2 kablolu olurlar) hoperlör konfigürasyonlarını desteklemediğini düşündürüyor. 2+1 sistemlerde kırmızı Jack SUBWOOFER içindir ve SUBWOOFER bir OUTPUT birimidir arkadaşlar. Biraz düşünün konuşmadan önce. Olay tamamen yazılımsal destekle ilgili bir şey ancak benim vurguladığım nokta tek başına microfon girişi output olarak kullanılmaya çalışıldığında sürücü yazılımının bunu "yanlış bağlantı" olarak algılaması ve ses vermemesi. SUBWOOFER birimi içinde mic girişinin OUTPUT'a dönüşmesini sağlayan özel bir devre yapısı mı var bilemiyorum ama bana tamamen yazılım desteği ile ilgili gibi göründü. Ne var ki ne kadar aradıysam da istediğin dönüşümü sağlayan bir yazılım bulamadım. SPDIF girişini tamir ettirmek daha mantıklı görünüyor. Adam gibi bir elektronikçi için bir nefeslik iş ama ara ki bulasın...

Alıntıları Göster
    @kontendoo
    eğer yapabiliyorsan hodri meydan, yapta görelim,,
    eğer bal gibi olur dediğin şeyi yapamıyorsan ve dediğin onboard ses kartına örnekte veremiyorsan cevap yazıp konuyu bulandırma,,

özellikle laptop ta bu dönüşüm neredeyse imkansızdır,,

sorunun en güzel çözümü orayı tamir etmek,, (iki lehimlik iş aslında)
    illa mikrafon girişini kullanmak istiyorsan da, içini açıp ses le yer değiştirmek,, (buda tamir olmuş olur)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.