Şimdi Ara

mikrofon girişini kulaklık çıkışı yapmak ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
69.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: khanjui

quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

mikrafon girişindende ses alınabiliyo realteck onboardlarda millet kafadanmı atıyo sanıyorsunuz kabloyu takıyon mikrafon girişine bal gibide ses geliyo ama yetersiz kalıyo

2 Yıllık hort

konuyu ben hortlatmadım ayrıca yalan yanlış bilgi veriliyor düzeltmekte suç mu ?

Ayrıca 2 yıllık Değil 2 Aylık....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lınc -- 27 Ağustos 2012; 21:59:51 >
  • Yolcu 27 sen neden ünlemler içinde sinirli gibi birşey yazıyorsunki :S
    Neyse konuya cevap vereyim net olarak.Mümkündür mikrofon çıkışından ses almak.Mantıksal olarak alınmaz demiş arkadaşın biri neyse.Mantık değişir tabiki.
    Ben creative 7.1 ses kartı kullanıyorum extra 2 adet mikrofon girişi var bunları ses çıkışı olarak atayabiliyorumLaptopumda da böyle bir destek mevcut fakat bazı laptoplarda 3D özelliği mevcut değil.Ses yazılımınızı güncelleyin ayarlara dikkatli bir şekilde bakın.
    Kesinlikle atamak mümkün...
  • keşke bu yorumu zmanında yazsaydım ama görünce konuyu dayanamadım öyle bişey mümkün değil diyen arkadaşlar hayır mümkün realtek kartlar buna imkans sağlıyor eski bilgisayarımda realtek kart vardı 1 line in (mavi) 1 hoparlör/kualklık çıkışı(yeşil) bir de mikrofon (kırmızı) çıkışvardı sisz bunların çıkşı mı giriş mi olduğunu realtek arayüzünden ayarlayabiliyordunuz mesela adam 5.1 ses sitemi kullanmak istiyo ama bi tane hoparlör çıkışı var olmazki demeyin olurdu zmanında :D mikrofon çıkışı subwoofer/center ses çıkışı line in ise rear speaker çıkışı oluyordu yani 3 tane çıkış elde ediyoduk ama bu çıkışların mw si düşüktü yani güçleri yüksek değildi kualkıkta performans kaybı yaşarsınız ayrıca 5.1 desteklemeyen siteler (youtube fizyvb.) ses alamazsanız demiyimde çok uğraşmanız lazım almak için ama imkansız değildi he bu arda senin çözümüne gelirsek büyük bi ihtimal realtek hd audio kullanıyosan onda ne yazıki şu an yazılımsal olarak öyle biş ansın yok :(

• Arkadaşlar yalan değil eski masaüstümde önden kulaklğımı hangi girişe takarsam takayım ekrana uyarı gelip sorardı ama lenovo laptopta olurmu bilmem realtek vardı benim masaüstünde . Bence hiç uğraşmasın gidip o arkadaşın dediği usb ses kartını alsın kasmasın malum elektronikçiler bu konularda acımasız biraz fiyatı baya kitleyebilirler :)
  • Konuyu hortlatıcam ama dayanamadım hem okuyan insanlarda bilgilenir. Jack dediğimiz şeye bakarsanız bazısında 2 bazısında 3 tane siyah çizgiyle ayrılmış katmanlar vardır. Bunlar gelişi güzel şekil olsun diye konmuş şeyler değildir. Bunlardan en uçtaki toprak, 2.si sağ 3.sü sol haporlördür. En alttaki ise mikrofondur. Eğer kulaklığınızda mikrofon yoksa girişi 3 katmanlıdır.

Gelelim sadede. Girişten çıkış, çıkıştan giriş, mikten hoparlör, hoparlörden mik almak tabiki mümkündür "EĞERKİ" bilgisayarda bulunan jackların her birinde bu uçlara karşılık gelen konnektörler var ise. Yani şöyle düşünün tellerdeki jacklardan hem mic, hem hoparlör alabiliyorsunuz. Eğer pcdeki jacklarda bu tip jacklardansa hangisine ne takarsanız takın ikisinide yapabilecektir. Olay tamamen donanımsaldır. Artık jacklar para bile etmediği için nerdeyse bütün yeni kartlarda ve laptoplarda bu girişler bu şekildedir.

• Konu olur veya olmaz diye karışmış
  • input output, olmaz diyen arkadaslar gordum, bal gibi de oluyor kusura bakmayin hem de tamamen yazilimsal olarak. laptopun icini falan acmaya gerek yok.

aciklayayim, 3 tane jak girisim var studio 1535 dell notebook, 2 hoparlor girisi, 1 mikrofon girisi (ustunde kendi mikrofonu oldugu halde). yaklasik 1 bucuk yildir 2 hoparlor girisi jakim bozuk, kulakligi (ya da hoparlorleri) mikrofon girisine takarak IDT PC AUDIO yazilimiyla (IDT HIGH DEFINITON AUDIO CODEC DRIVER programi), ayarlardan jak girislerinden mikrofon girisine kulaklik-hoparlor taktiktan sonra burayi AYGIT-ARKA HOPARLORLER olarak seciyoruz. hoparlor girisindeki kadar tatminkar bir ses kalitesi olmasa da hic yoktan iyidir ve kulakliklarda gayet guzel, hoparlorlerde ise 5+1 ise baglanan hoplarlor dogal olarak arka hoparlor sectigimiz icin bass+arka hoparlor sesleri geliyor sadece,cok buyuk bir kayip degil...

neyse gelelim benim sorunuma, laptopa format attim, daha once windows 7 yuklu idi gene ama 64 bit mi 32 bit mi hatirlamiyorum, ve format atan kisi bu programi da yuklemisti beraberinde sagolsun 2 sene once.

bugun atilan formattan sonra driverlari yukluyorum duzgun alisiyor ama ses yok cunku IDT PC AUDIO yok bilgisayarda, driveri sildim, yeniden kurdum, IDTyi nereden yuklemeye calisirsam calisayim yuklemiyor, dell sitesinden service tag ile direk kendi laptobum icin olan driveri bile denedim.

bana yardimci olabilecek kimse var mi driver konusunda?

laptop : dell studio 1535

ses aygitlari (2 ADET GOZUKUYOR) : ''IDT HIGH DEFINITION AUDIO CODEC'' ve ''YUKSEK TANIMLI SES AYGITI''

isletim sistemi : windows 7 64 bit

nereden yuklersem yukleyeyim, idt pc audio (coded vs) calismiyor yarida kesiliyor, sonra bilgisayar kendisi duzeltiyor donanimi ama yazilim olmuyor dogal olarak...

tesekkurler simdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacky_ -- 14 Haziran 2014; 23:52:02 >

• arkadaşlar laptopta 1 tane kulaklık grişi ama mikrofonlu kulaklıkta 2 tane kulaklık kablosu
  • Peki arkadaşlar kulaklık girişine bir şekilde mikrofon takıp ses yollamak mümkün mü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fahrenhayt46 kullanıcısına yanıt
    Oluyor birader , şahsen kendim de yapıyorum yani. Kasanın önünde kulaklık girişi yeşil ve mikrofon girişi kırmızı var. Kulaklık girişinde biraz temassizlik olduğundan mikrofon girişine takiyorum realtek açılıyor kulaklık mi mikrofon mu diye soruyor seciyosun kulakligi bal gibi oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu_27

quote:

Orijinalden alıntı: denizkopan

XP de sanırım yapılabiliyordu yanlış mı hatırlıyorum ?

tahminimce yanlış hatırlıyorsun
    doğru hatırlıyo benim eski pc de ayar yapabiliyodum kafama gore seçebiliyodum yani
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.