Şimdi Ara

mikrofon girişini kulaklık çıkışı yapmak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
69.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fahrenhayt46

@kontendoo
    eğer yapabiliyorsan hodri meydan, yapta görelim,,
    eğer bal gibi olur dediğin şeyi yapamıyorsan ve dediğin onboard ses kartına örnekte veremiyorsan cevap yazıp konuyu bulandırma,,

özellikle laptop ta bu dönüşüm neredeyse imkansızdır,,

sorunun en güzel çözümü orayı tamir etmek,, (iki lehimlik iş aslında)
    illa mikrafon girişini kullanmak istiyorsan da, içini açıp ses le yer değiştirmek,, (buda tamir olmuş olur)

Adama "aç" "lehim yap" "soketleri yer değiştir" falan dedin ya ben ne diyim sana... 40 yıllık elektronikçiyle konuşuyorsun sanki Laf olsun birbirimize laf sokalım diye post atmayın şikayet ettirceksiniz konuyu...

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

@kontendoo
    eğer yapabiliyorsan hodri meydan, yapta görelim,,
    eğer bal gibi olur dediğin şeyi yapamıyorsan ve dediğin onboard ses kartına örnekte veremiyorsan cevap yazıp konuyu bulandırma,,

özellikle laptop ta bu dönüşüm neredeyse imkansızdır,,

sorunun en güzel çözümü orayı tamir etmek,, (iki lehimlik iş aslında)
    illa mikrafon girişini kullanmak istiyorsan da, içini açıp ses le yer değiştirmek,, (buda tamir olmuş olur)

Adama "aç" "lehim yap" "soketleri yer değiştir" falan dedin ya ben ne diyim sana... 40 yıllık elektronikçiyle konuşuyorsun sanki Laf olsun birbirimize laf sokalım diye post atmayın şikayet ettirceksiniz konuyu...

bilmiyorsa da bi bilene yaptırır, yok onuda bulamıyorsa ben yaparım, ben burda sorunun çözümünden bahsettim, kendi yapmış elektronikçi yapmış farketmez, eğer senin farklı bi fikrin varsa söyle,, sende msjında tamir ettir yazmışsın, hatta iki nefeslik iş bile deyip küçümsemişsin işi, zor bi tarafı yok aslında, laf olsun diye de msj atmayın,
    eğer @kontendoo arkadaşın dediğini yapabiliyorsanız yazın okuyalım bilgilenelim,, eğer yapamıyorsanızda yazmayın lütfen,,

• Arkadaşlar sakin..Konuyu yanlış yerlere götürmeyelim
  • laptop Y530 lenovo arkadaşlar.
  • bir çok laptopta ve masaüstü bilgisayarda girişler çıkış, çıkışlar giriş olarak atanabiliyor
    ama y530 lenovo da sanırım bu işlem yapılamıyor
    yine de kitapçığını okumak lazım
  • bu kadar tartışmaya gerek yok :) Ben bir yerde usb çıkışlı kulaklık görmüştüm. konuyu açan arkadaş biraz araştırabilirmi muhakkak bulur birtane böylece çevirmeye gerekde kalmaz..
  • Benim şahsi görüşüm mikrofon girişini ses çıkışı olarak kullanamayacağınız yönündedir.Yapabilirseniz burada paylaşın güzel birşey öğrenmiş oluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Benim şahsi görüşüm mikrofon girişini ses çıkışı olarak kullanamayacağınız yönündedir.Yapabilirseniz burada paylaşın güzel birşey öğrenmiş oluruz

evet bende öğrenmek istiyorum,, bal gibi olur diyen arkadaşlar yazsın lütfen,,
  • Arkadaşlar yukarda anlattım. Ses kartı 5.1 4.1 değilse bu imkansız. Dünyada hiç bir normal bir ses kartında mikrafon girişi ya da "line in" ser vermesi üzerine atanamaz ses kartında o özellik yoksa.

Benim HP laptopumda 3 çıkışvar. Çift kulaklık ve mikrafon. Öyle bişey olaydı çift kulaklık koymazlar mikrafon ve kulaklık koyar istenildiğinde mikrafon girişi kulaklık çıkışı yapılıyor olurdu.

Arkadaşların yazılım ile yapılıyor dediği şeyde dediğim gibi ses kartının yazılımı ile 4.1 5.1 6.1 7.1 seçenekleri ile Yeşil renk olan ana stereo çıkış dışında diğer çıkışlarada ses veriliyor. Yeşil olan front diğerleri de rear ve center oluyor. Bunu ses kartının yazılımı ile yapıyorsunuz çünkü ses kartı destekliyor bunu.

Masaüstü bilgisayarlarda artık stereo değilde hep 5.1 ses kartları bulunduğu için bu doğal bir özellikmiş gibi geliyor çoğu kişiye ama halbuki o masaüstündeki onboard seskartlarındaki 3 jack Ses çıkışı - Line in - Mikrafon yazılımdan 5.1 seçildiğince "Front left right - Rear left right - Center + subwoofer " oluyor. Yazılımdan da stereo surround seçerseni Front ve Rear sesler aynı oluyor Front'a hangi ses sinyali gidiyorsa Rear 'a da gidiyor. Ama Stereo surround değilde normal surround gibi bi seçenek olması lazım onu seçerseniz ise Stereo şarkıyı matrix çözümleme ile çözerek Ön ve arka olarak ayırıyor.

Yanı yazılım ile oluyor denilen şey aslında bundan ibaret. Y550 de ses kartı 5.1 ya da 4.1 ise ses kartı yazılımından stereo surround seçerek arka ses çıkışlarını kullanabilirsiniz. Normal 2.1 ses kartı ise mümkünatı yok kullanamazsınız.

Saygılar.

edit:

Yazıda geçen;

Rear- Arka
    Front - Ön
    Center - Orta

anlamına geliyor. Teknik açıdan en uygun dille anlatmaya çalıştım. 5.1 4.1 destekli ses kartı olmasada bunu destekliyorsa o seskartını görmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 5 Mart 2010; 20:15:02 >

• arkadaşlar sorunu creative sound blaster play harici ses kartı alarak çözdüm. usb bellek boyutunda ve usb ile pc ye bağlanılıyor ayrıca ses kalitesi gerçekten güzel ve tatmin edici.
  • arkadaslar dogru soyluyor bazi anakartlar yada laptoplar destekliyor n650 sli gigabyte anakartim cikisini kendin atamana izin veriyordu su anda p5kc kullaniyorum boyle bir sey yok ayrica acer 5520 g de buna izin veriyor bilip bilmeden konusan yok snrm herkez gordunu soyluyor sorunun cozulmesinede sevindim :):):)
  • Sizin yazdıklarınızı Okumadan Söylüyorum.. Mavi Pembe Yesil Olarak Genelde giriş çıkışlar vs...

Sende kaba tabirle şase denilen giriş yok mu? Ordan ses girişide çıkışıda alabilirsin BİLGİNE.

Mavi olan:) genelde mavi oluyor:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciglik398

Sizin yazdıklarınızı Okumadan Söylüyorum.. Mavi Pembe Yesil Olarak Genelde giriş çıkışlar vs...

Sende kaba tabirle şase denilen giriş yok mu? Ordan ses girişide çıkışıda alabilirsin BİLGİNE.

Mavi olan:) genelde mavi oluyor:)

Laptoptan bahsediliyor sen daha mavi girişten bahsediyorsun,, yazılanları okusaydın keşke,, alakasız birşeyler yazmazdın,,
  • Benimde Başımda Onboard Pc Ses Kartı Yanma Olayı Var Sanırım Tek Hoparlor Girişi Yanmıştır Sesi Az Alıyorum Pc Masaüstü Foxconn Anakart özelliklerine bakmadım hiç. ses configirasyon ayarlarından ayarlanabilirmi ingilizce anlamadıgımdan ben kurcalamak bakayım çözerim belki dedim ama hiç ellemeden çıktım..

yardım edebilecek arkadaslar oscar[at]mavimsn.com adresine mail yolu yada buradan özel mesaj ile yardımcı olabilirmisiniz.. board özelliklerini yardım edebilecek bi arkadas oldugunda everest indirip söylerim..
  • Bu konuyla ilgili tek Türkçe yer yine Donanımhaber :)

Konuya gelelim.Şuanda kullandığım Acer netbookta bu problemi yaşıyorum.Kulaklık çıkışında temazsızlık var.Sesi net olarak kulaklığın üzerine bastırınca veriyor, elimi çekince tiz bir sese dönüşüyor.Servis yapar mı yapar ama şu anda servise gönderemem başka bilgisayarım yok.O yüzden geçici bir çözüm arıyordum bir süredir.

İlk olarak donanımsal olarak mümkün değil demesin kimse çünkü anakartla bitişik Realtek ses kartlarındaki 6 çıkıştan örnek olarak kulaklığı hangisine takarsanız takın bir pencere açılıyor neyi taktınız diye.Kulaklık mikrofon hoparlör artık ne taktıysanız onu seçip sesi istediğiniz çıkıştan alabiliyorsunuz.Yok biri giriş diğeri çıkış biri güç diğeri ses diye bir şey yokmuş demek ki...

Araştırırken yabancı bir forumda şu konuyu buldum, küçük bir regedit ayarıyla yapılabildiğini söylüyor ama Windows 7 kullanmadığımdan kendim deneyemedim.Harddiski yükseltip Windows 7'ye geçeceğim deneyip sonuçları buraya yazarım.

http://www.sevenforums.com/sound-audio/2197-realtek-hd-changing-jack-output-reassignments-fix.html

Bir diğer seçenek de 15 liralık maliyetiyle, boyutuyla da uygun resimdeki S-Link USB ses kartı.Her ne kadar zaten ses çıkışı var cihazda USB kalabalığı mı yapacağım dedirtse de geçici olarak çok uygun bir çözüm.Yada bilgisayarında bu sorunu çözümü mümkün olmayanlar için fazlasıyla iş görür diyebiliriz...

mikrofon girişini kulaklık çıkışı yapmak ?

• herkes bi kafadan konuşuş neyse gelelim açıklayıcı bilgiye eski acerımda bu özellik vardı mic hoparlör ve line in girişi vardı ve ses kartı 5.1ses destekliyordu peki bu nasıl oluyordu ?
    hem optik çıkış hem analog olrak mümkündü bu.analogda ise 3ayrı 3.5mm kabloyla mic hop ve line in girişine takıyordunuz realtekin menüsünden her çıkışını ayarlayabiliyordunuz.ancak mic ve hop çıkışlı cihazlarda bu özellik yok line in girişide varsa realtekin menüsüne bi bakmanızı öneririm
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serboyi

kardeş oluo gibi yani öyle sanıyorum çunku bi donanım takınca onun ne oldugunu sen belirliodun relateklerde sende taktıgın seyı sana lazım olcan sey olarak belırle belkı olur

hiç olurmu Allah aşkına kulaklık çıkışının kabloları sağ ve sol hoparlör sinyalleridir, mikrofon girişinin kabloları biri ses biri de güç içindir,, içini açıp kabloları değiştirmedikten sonra olmaz,, herşey programla mı yapılıyor sanki,, realtek sadece ne taktığını soruyor, ne alakası var,,

KARDEŞİM KUSURA BAK MA AMA BAL gibide olur benim anakart destekliyo bu anakartan anakarta degişir ister line girişini kulaklık ister kulaklık girişini microfon REALTEK in bir özelligi istersen al anakartı dene birde bilgi edinmeden yorum yapma. Bu arada anakart ise GİGABYTE G31M NETTEN araştır görürsün ...

• Eli olan birşey yazıyor resmen. Out input ayrı bilmem neymiş. Masaüstü bilgisayarda 3 çıkışın teki inputtur her zaman. Kimi pclerde bu 6 giriştir vs. ama illa bir tane input vardır. Sen o inputa hoparlör takarsan ses kartı onu ya otomatik tanır, ya da sen inputu çıkış diye ayarlarsın proğramdan. Yok biri elektrik bilmem ne yazmış bir arkadaş. kabloları sen değil veri gönderi yoluyla ses kartından sen değiştireceksin, pc bu matematiksel çalışıyor. Usbden bile ses çıkışı verebilen bir sistem ses girişinden mi ses veremiyor yani? Bilgisayar mühendislerini acıyorum, klavyeye eli yeten pcye yorum yapıyor.
  • mikrafon girişindende ses alınabiliyo realteck onboardlarda millet kafadanmı atıyo sanıyorsunuz kabloyu takıyon mikrafon girişine bal gibide ses geliyo ama yetersiz kalıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: mixtiesto

mikrafon girişindende ses alınabiliyo realteck onboardlarda millet kafadanmı atıyo sanıyorsunuz kabloyu takıyon mikrafon girişine bal gibide ses geliyo ama yetersiz kalıyo

2 Yıllık hort
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.