Şimdi Ara

HDMI dan PC-Plazma bağlantısında ekran kenarlarında boşluk (GERİ İADE İÇİN SON GÜNÜM, bilgisi olan?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni aldığım Panasonic Plazma TX-P42S30E ye, bilgisayar ekranımı DHMI ile bağladığımda kenarlarda 1'er parmak kadar boşluk kalıyor. Ekran çözünürlüğünü 1920x1080 olarak ayarlı olmasına rağmen bu problemi yaşamaktayım. Ekran kartım Ati Radeon HD 4650.

Plazma Full HD özelliğine sahip...

Daha önce başka arkadaşlarda da aynı sorun olmuş fakat onların çözümleri benim için işe yaramadı.

Bu konuda bilginiz var ise ve yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım, çünkü bugün geri iadem için son günüm.

Şimdiden çook teşekkür ederim...

• Sorunun ekran kartından kaynaklandığına kanaat getirdik. Bu problemi yaşamış ve sorunu çözmüş birisi varsa yardımcı olabilirmi?
    Teşekkürler...
  • TV ayarlarında 1:1 pixelmapping gibi birşey olması lazım. Yani sorun ayarlarda ama bu televizyonu kullanan arkadaşlar daha detaylı yardımcı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: SarpBalaban

TV ayarlarında 1:1 pixelmapping gibi birşey olması lazım. Yani sorun ayarlarda ama bu televizyonu kullanan arkadaşlar daha detaylı yardımcı olabilir

Öyle bir saçenek malesef bulamadım, ama ilgili Panasonic sayfasında durumdan bahsettim, ilginiz için teşekkür ederim.
  • bende de ati 4650 var, 26.01.2011 driverının son güncelleme tarihi. gw30'da da sizinkiyle aynı sorun var ekranın sol ve sağında az bir boşluk kalıyor. catalyst control center'da tv'ye blgsyr bağlıyken flat panel ayarları çıkıyor. tv'de kenarlarda boşluk varsa ölçekleme seçeneği var ama bir işe yaramıyor. daha yeni bir yazılım var mı bakmak gerek. uzun süreli kullanımda kenardaki boşluklar iz yapar tahminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.hulk

bende de ati 4650 var, 26.01.2011 driverının son güncelleme tarihi. gw30'da da sizinkiyle aynı sorun var ekranın sol ve sağında az bir boşluk kalıyor. catalyst control center'da tv'ye blgsyr bağlıyken flat panel ayarları çıkıyor. tv'de kenarlarda boşluk varsa ölçekleme seçeneği var ama bir işe yaramıyor. daha yeni bir yazılım var mı bakmak gerek. uzun süreli kullanımda kenardaki boşluklar iz yapar tahminim.

İlginiz için çok teşekkür ederim dr. hulk , bende en son güncel driverımı inceliyorum hemen. Umarım daha iyi verim alabiliriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.hulk

bende de ati 4650 var, 26.01.2011 driverının son güncelleme tarihi. gw30'da da sizinkiyle aynı sorun var ekranın sol ve sağında az bir boşluk kalıyor. catalyst control center'da tv'ye blgsyr bağlıyken flat panel ayarları çıkıyor. tv'de kenarlarda boşluk varsa ölçekleme seçeneği var ama bir işe yaramıyor. daha yeni bir yazılım var mı bakmak gerek. uzun süreli kullanımda kenardaki boşluklar iz yapar tahminim.

Ati mobility radeon için geçen hafta driver gelmiş, kurduktan sonra ekrana tam oturdu masaüstüm. Fakat ayar yapmaya kalkışırsam Catalyst Center'dan tekrar dengesi bozulmakta, buseferde hmdi kablosunu çıkartıp tekrar farklı girişe takınca durum halloluyor. Sorun şimdilik çözülmüştür, isterseniz sizde bir deneyin...

• Catalyst Center' da "My Digital Flat PAnel/Scalling Options" menüsünde "overscan" tarafına çekin butonu, sorununuz düzelecektir.

Sorunun Tv ile ilgisi yoktur.

Şayet Underscan ve overscan menüleri deaktif ise ekran çözünürlüğünü 1000p olarak seçiniz.

iyi gunlerde kullanın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quarysma

Catalyst Center' da "My Digital Flat PAnel/Scalling Options" menüsünde "overscan" tarafına çekin butonu, sorununuz düzelecektir.

Sorunun Tv ile ilgisi yoktur.

Şayet Underscan ve overscan menüleri deaktif ise ekran çözünürlüğünü 1000p olarak seçiniz.

iyi gunlerde kullanın..

İlginiz için çok teşekkür ederim, overscan yapmama bile gerek kalmadı, sorunu hallettim...
  • Sırf teşekkür etmek için üye oldum ama değer. Gerçekten bu bilgiler için müteşekkirim. Elinize sağlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.