Şimdi Ara

Amd Ekran kartlarında yaşanan sorunlar marka kaynaklı mı?(Sadece 6000 ve 7000 için cevaplayın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Amd Ekran kartlarında yaşanan sorunlar marka kaynaklı mı?(Sadece 6000 ve 7000 için cevaplayın)

(En Son Oy Tarihi: 6.1.2024)
Giriş
  • Anket sadece 6000 ve 7000 serisi içindir. Lütfen 6XXX veya 7XXX olan bir ekran kartı kullanmadıysanız ona göre cevaplayın.

Örneğin daha önce

Vega64 kullanmış olsanız bile bir daha 6000/7000 AMD almadıysanız cevabınız "Hiç kullanmadım ama Amd'ye elimi sürmem." olmalı.

• Çok yararlı bir başlık olmuş. Merakla sonuçları takip edeceğim. Rx 4xx serisinden sonra bir daha gpu anlamında AMD'ye bulaşmadım. Wattman hatası illallah ettirmişti. Benden kısa bir süre sonra Rx 5xx serisi kart alan arkadaşım aldığı günden beri en ufak bir sorun dahi yaşamadan kartı kullanıyor. Ki wattman hatası vs yaşasa düzeltebilecek bilgisayar bilgisi de yok.

Sırf bu önyargım ve forumda okuduğum siyah ekran, oyundan atma gibi sorunlar yüzünden kaç defa 6900xt almaktan vazgeçtim. Hepsi de uygun ve tertemiz kartlardı. Dalgasız limanımız Rtx'e kaldık :)

• X570 tomahawk wifi + 5600x ile 6900 XT msi gaming trio z/ powercolor red devil / sapphire nitro + se modellerini kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım.

• 1.5 yıl Gigabyte 6800 xt gaming oc kullandım hiç sıkıntı yaşamadım. Şu anda yeni aldığım Xfx 7900 xt kullanıyorum, şimdilik herhangi bir problem yok.

• Ben de 6700 xt li sistem alma arifesindeyim ama olumsuz yorumlardan dolayi cekiniyorum acikcasi. Bu serileri kullanan arkadaslar deneyimlerini paylasirsa cok guzel olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu an için sorun yaşayanların oranı 7/25 yani her 100 kullanıcıdan 28'si sorun yaşamış. Bence yüksek bir rakam.

• x370 ile 5800x3d ve 6900xt merc kullanıyorum, gpu takoz çıktı onun dışında normal, işlemci de bi garip boost yapıyor pbodan curve ayarladım sıkıntısız kullanıyorum.

edit:6 yıllık anakarta hala güncelleme yaptığı için gigabyte'a teşekkürler  Amd Ekran kartlarında yaşanan sorunlar marka kaynaklı mı?(Sadece 6000 ve 7000 için cevaplayın) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whitebeard. -- 11 Mart 2023; 1:7:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sapphire 5700xt, Sapphire Nitro+ 6700xt ve Referans Tasarım 6800xt ile herhangi bir sorun yaşamadım ve yaşamıyorum hala

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakti zamanında parasızlıktan ötürü idareten ASUS RX-580 4gb modelini almıştım. 1.5 sene aklınıza ne geldiyse oynadım. GTA 5'i bu kartla bitirdim, Vermintide 2, World of Warcraft, Diablo 3, Starcraft 2, Batman Arkham: Knight vs vs... Bir gün bile ne oyundan atma, ne mavi ekran, ne wattman hatası aldım. Güç kaynağım 650W Thermaltake Gold idi, işlemcim 4790K, XMP açık durumdaydı.

Ardından şu an evdeki diğer PC'de RX-6600XT kullanmaktayım, i5 12700K işlemci, 750W Xigmatek gold PSU var. Bunda da sorun yok.

RX-6600XT kartımı almadan önce, reddit'te okumadığım yorum kalmadı, wattman hatası vermemesi için tüm adımları tek tek uyguladım. XMP dahil kapatıp ram değerlerini manuel girdim. Sorunsuz devam ediyor şimdilik...

Misal evdeki diğer PC'de RTX-3060 var, saatlerce World of Warcraft oynuyorum sorun yok. Aynı oyunu RX-6600XT'nin takılı olduğu PC'de açıyorum, makine komple kilitleniyor, bazen reset atıyor. Sadece World of Warcraft oynarken ama. Ardından derin araştırmalarım sonucu sorunun World of Warcraft tarafında olduğu yazıyor. Yani AMD işlemciniz varsa da sıçtınız demektir o tarafta. Resmi Blizzard EU forumlarında bununla ilgili 60-70 sayfalık bir post var hatta.

Yaptığı oyunu ciddiye almamak, tüm suçu müşteriye atmak, artık bilindik ezberden copy-paste support article'ları millete yazıp kolaya kaçmak moda olduğu için ben şaşırmıyorum şahsen...

Bunun diğer bir örneği Warhammer 40K: Darktide mesela. Orada ekran kartınız nvidia olsa da kurtarmıyor... Millette fişek gibi 13900K işlemci, RTX 4090 ekran kartları var. Halen stutter sorunu yaşayan bir dolu insan var Fatshark forumlarında...

Firmaların umrunda olmayınca insan ister istemez sahip olduğu donanımdan şüpheleniyor.

Sorunun nerede olduğunu anlamak çok basit. İndiriyoruz furmark ya da MSI Kombustor'ı test ediyoruz ortalama 15-20dk. Ekran kartı kullanımı %95'ten aşağı düşmüyorsa gerisi tembel oyun yapımcılarının kabahati. Daha da aklıma bir şey gelmiyor benim...

• Whitebeard. kullanıcısına yanıt

6900 XT Merc sıcaklıkları ne durumda hocam? Red Devil ile bu model arasında gidip geliyorum da.

• Kuzenimde Sapphire 6700 XT Pulse, bende de XFX 6700 XT SWFT var. İkimiz de sorun yaşamadık, gayet iyi çalışıyor kartlarımız.

• Konu sahibi her ne kadar arastirma amaci ile acmis olsa da sonuclar gercegi yansitmayacaktir. Ulkemizde Sapphire ve XFX ucuz oldugu icin genelde pazar payi yuksek haliyle sorun yasanma orani da yuksek cikacaktir.

Bunun sonucu anca esit veya benzer pazar paylari olan markalar arasi yapilan anketlerde cikar.

• Hyperchondriac kullanıcısına yanıt

Farkındaysan o yüzden yaşamayanları da soruyorum. Sonuçlara % olarak bakabilirsin. Gerçeği yansıtmayan kısmı kümenin küçük olması olur sadece.

Şu ana kadar gelen sonuçlara bakarsak XFX 6/23 iken Sapphire 8/22

Diğerleri için örnek uzayı çok çok ufak.

O biraz AMD'nin güzelliği daha doğrusu eski AMD'nin diyelim. AMD bu gidişle intelden daha arsız bir şirkete dönüşecek.

Bence Asrock'a teşekkür et onlar olmasa AMD Zen 3 BIOS'u bile vermeyecekti 300 Serisi anakartlara.

• Ryzen 7 5800x3d ve MSI 6800xt kullanıyorum.. Herşey son 1 aya kadar iyidi. Son driver güncellemeleri sonrası pc kapanmaya başladı. Death stranding te de ekran kararması oldu. Jedi’ın yenisini hiç oynayamadım bile.. Ciddi ciddi nvidia ya geçmeyi düşünüyorum..

• scaletti S kullanıcısına yanıt

Son 1 ayda bende bir kaç hata aldım ama OC yapıyordum ona yordum. Adrenalin olarak kaçtasınız?

• Hocam ben oc hiç denemedim.. adrenalin olarak 23.3.2 ydi sanırım şu an yüklü olan mart sonu yayınlanmıştı. Nisanda yayınlanan 2 tanesinde hep kapanma sorunu yaşadım.. Sıcaklık 75-76 derecedeyken..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.