Şimdi Ara

HDMI görmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı aldım daha 1 hafta olmadı,bugün ilk defa monitörün hdmi girişi sinyal almamaya başladı.1 ve 2 çıkışlarını denedim, vga yada dvi-d deneyemedim hdmı to vga kablosu yoktu. Diğer iki hdmi çıkışında da sinyal yok görünüyor. Bilgisayar bekleme moduna alınca ekran karardıktan sonra oldu bu olay defalarca çıkarıp taktım bağlantıları, birkaç kere kasadan açıp kapattım ama fazla da zorlamak istemedim. Ne yaptıysam yine de düzelmedi. Son haliyle bıraktım bir daha ellemedim. Ekran kartım powercolor pcs+ 7870 Radeon 2 gb 256 bit EZ; monitör asus vx238h. Vatandan aldım montesini de onlar gerçekleştirdi. Yarın onlarla irtibata geçeceğim ama çözümü benim yapabileceğim birşeyse size danışmak istedim. Anakart Asus M5A97 R2.0,kasa corsair 300r
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zarganagi

Bilgisayarı aldım daha 1 hafta olmadı,bugün ilk defa monitörün hdmi girişi sinyal almamaya başladı.1 ve 2 çıkışlarını denedim, vga yada dvi-d deneyemedim hdmı to vga kablosu yoktu. Diğer iki hdmi çıkışında da sinyal yok görünüyor. Bilgisayar bekleme moduna alınca ekran karardıktan sonra oldu bu olay defalarca çıkarıp taktım bağlantıları, birkaç kere kasadan açıp kapattım ama fazla da zorlamak istemedim. Ne yaptıysam yine de düzelmedi. Son haliyle bıraktım bir daha ellemedim. Ekran kartım powercolor pcs+ 7870 Radeon 2 gb 256 bit EZ; monitör asus vx238h. Vatandan aldım montesini de onlar gerçekleştirdi. Yarın onlarla irtibata geçeceğim ama çözümü benim yapabileceğim birşeyse size danışmak istedim. Anakart Asus M5A97 R2.0,kasa corsair 300r

Sallamazlarsa tüketici hakem heyeti ve şikayetvar.
    Üretim hatalı galiba bilgisayarın bazı parça ya da parçaları.

• Selam sorunun yazilim olabilir sistem geri yüklemeyi dene olmazsa driveri kaldır orjinal sitesinden indir kur her iki adımdada pc yi yeniden başlat sorunun düzelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunu hallettim. Problem anakarttaymış. Sanırım ya montaj sırasında yada, kutudan çıkmadan önce herhangi bir kısmında zedelenme olmuş,görüntüyü hatta usb ve ses girişlerini dahi etkiliyormuş, lakin ben farkında değildim o kadarının. Müşteri hizmetlerine götürüp yenisi ile değiştim. Teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • Eyvahlar olsun! Yine aynı sıkıntı oldu. Cuma değiştirdim parçayı, bu sabah yine gitti aynı şekilde. Öncesinde olduğu gibi ilk seferinde bilgisayarı kapatıp açtığımda düzeldi. Ama bir daha olursa yine anakarta zarar verecek belki başka bir parçaya. Acaba PSU'nun yettiğinden emin olabilir miyiz? Ya da siz yardımcı olabilir misiniz? Ben kendimce hesaplamaya çalıştım,yazının sonunda onu da ekleyeceğim.
    Asus'un support sitesinden sorunu öğrenmeye çalıştım ama benim için çok teknik bilgi içeriyor.Bakın şurda aynı problemi yaşamış birisi:http://www.tomshardware.co.uk/forum/304789-12-asus-m5a97-post-boot
    Aynı konu içerisinde birisi şuraya yönlendirmiş :http://support.asus.com/Diagnosis/SelfDiagnostic.aspx?SLanguage=en
    Ama ben buradaki bilgileri cevaplarken iptal oldum. Problemimiz bu : 'System is not able to wake up from hibernation'
    Gelen ilk soru: Do you use a wireless USB device to wake up the system?
    Kablolu klavye kullandığım ve klavye ayarlarından 'uyku modundan çıkarmak için klavyeyi kullan' seçili olduğundan 'hayır'ı işaretliyorum.
    Sonraki soru: Does the motherboard has KB_PWR and USB_PWR jumper?
    Burada kilitlendim,evet işaretlerim sanırım var bunlar.
    Ardından: Are the KB_PWR and USB_PWR jumpers set to +5VSB?
    Bilemedim.
    Hesaplamaya gelirsek:http://support.asus.com/powersupply.aspx

Desktop
    AMD
    AMD FX Series
    FX-6300 x1
    ATI
    Radeon 7870 x1
    DDR3 x2 (2li ram)
    HDD (Hard Disk Drive), DVD-ROM, DVD-RW x2 (DVD Writer+HDD bellek)
    USB x3 (3 USB girişini kullanıyorum,doğru mu işaretledim bilemedim)
    PCI x0 (AYrıca herhangi bir modem,LAN,ses kartı olmadığı için '0' işaretledim)
    FAN x3 (2 chassis, 1 CPU)

Minimum 600W çıktı benimki zaten Corsair Carbide 300R 600W,ucu ucuna.Nedir bu problemin kaynağı anlamadım gitti.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    toshiba usb tanımama sorunu
    17 yıl önce açıldı
    İlginç hdmi sorunu
    2 ay önce açıldı
    Ekran Kartı görmeme sorunu !
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.