Şimdi Ara

HDMI IN VE OUT OLAN SES SİSTEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    hdmı ın ve out olan ses sistemi varmı?
    Bana hdmı ın olan bir ses sistemi lazım.
    sorunum laptopumun hdmı ile lcd den izlediğim filimlerde gerçek 5.1 ses almak laptopumda spdıf yok ses kartı almakta istemediğimden laptopumun hdmı ndan ses sistemine giriş yaparak görüntü ve sesi ses sistemine vericem ses sisteminin hdmı ından da lcd ye girerek sesi 5.1 ve görüntüyüde ses sistemi vasıtası ile lcd ye aktarıcam.
    Bu düşüncemde yanlış olan veya alternatif bir çözüm varmı?

• yukarıdaki soruyu sorma sebebim bir üyenin bana aşşağıdaki tavsiyesinden sonra belirlenmiş olup bilgisi olan arkadaşlardan yardım ve tavsiye beklememdir.konuya vakıf olmanız adına aşşağıdaki tavsiyeyi okumanızı istiyorum.
    belki bu durumda olan kişilerede bilgi olur maksadı ile yazıyı aktarıyorum.

SORU:Laptoptan hdmı ile lcdye giriş ,lcd optik çıkışından ses sistemine giriş yaparak gerçek 5.1 alınırmı( lcd samsung hdmı ve optik var.)(laptopta spdıf yok hdmı mevcut)
    mevcut sistemden yola çıkalım ses ve görüntü laptoptan lcd ye geliyor lcd optik çıkış sesi ses sistemine iletiyor ses sistemide sesi 5.1 veriyor.mantığı bu ama bu böyle olmuyor sanırım.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

slm. ben yapamazsın diye biliyorum. bende le40M87bd kullanıyorum. kullanma kılavuzunda diyorki bu cihaz her türlü ses formatını algılar ve çalar diyor. ama nereden çalar. düşünürsen 2 kolonundan çalar. dolayısıyla sesi 2 kanala indiriyor. ben çok denedim ama beceremedim. tv nın optik çikişindan sadece 2 kanal ses veriyor. tv de dahili sessizlik modu filan var. bunu seçincede olmadı. yani gelen sesi sadece aktar gibi opsiyon yok. belki servise gidip sormak lazım. ben sormadım. şu anda yaptıgım laptoptan görüntüyü hdmi ile aktarıyorum. sesi laptoptan ses sistemime optikten baglıyorum. sende SPDİF varsa ufak bir aparatla optik çıkış alabilirsin ve bunu istediğin ses sistemine verirsin. başka türlü zaten 5.1 olmuyor.

gelelim sana asıl önerime. git LG ses sistemi al. ama HDMI IN olanlarından. her firmada HDMI OUT var ama IN olan çok az. belki son 1 yıl içinde samsung da çıkartmıştır. ama benin aldığım sırada yoktu. ama sonrasında bu ses sorunu ile karşılaşınca LG lerde olduğunu öğrendim.

peki bu ne işine yarayacak. sen laptoptan sesi ve görüntüyü hdmi ile ses sistemine gireceksin. ses sistemi ses verisini alacak ve 5.1 verecek görüntüyüde hdmi out üzerinden lcd tv ne sanki bir dvd filmi izletiyormuş gibi yollayacak. dolayısıyla sen tek kablo takacaksın ve işin bitecek. zaten tv ile ses sistemi arasında olan kabloları gizleyeceksin. bu en temiz yol. benden sana öneri. ben yeni ses sistemi alacak olsam farkı verir hdmi in i olan bir sistem alırdım.

birde fiyatları araştır mesela ben tx250 kullanıyorum heryerde 1000ytl idi. ben istanbul bilişimiden 600ytl ye aldım. diyorlar garantisi sorunlu filan. ya bozulursa yeni bir tane alırım neredeyse 2 katı fiyat farkı vardı. neyse sen bunları oku. kafanda canlanmayan bir şey olursa tekrar mail at.

kolay gelsin

• her ampli hdmi sesi çözmez
    alırken dikkat edin
    mesela sony 1200es hdmi in ve out var fakat sadece görüntüyü iletebiliyor, bu durumda optik giriş yapılabilir
    sony 2400es ise hem görüntüyü hemde sesi hdmi üzerinden kabul edebiliyor

bu gibi özellikleri araştırmalısınız
  • quote:

Orjinalden alıntı: karaaslan09

Arkadaşlar,
    hdmı ın ve out olan ses sistemi varmı?
    Bana hdmı ın olan bir ses sistemi lazım.
    sorunum laptopumun hdmı ile lcd den izlediğim filimlerde gerçek 5.1 ses almak laptopumda spdıf yok ses kartı almakta istemediğimden laptopumun hdmı ndan ses sistemine giriş yaparak görüntü ve sesi ses sistemine vericem ses sisteminin hdmı ından da lcd ye girerek sesi 5.1 ve görüntüyüde ses sistemi vasıtası ile lcd ye aktarıcam.
    Bu düşüncemde yanlış olan veya alternatif bir çözüm varmı?

http://forum.donanimhaber.com/m_30029630/tm.htm

Linki bir inceleyin.
    Laptopunuzun HDMI out undan sf1300'ün HDMI ın inine bağlantı.
    Sonrada sf1300 ün HDMI outundan TV nize bağlantı.
    Görüntüyü TV ye aktarmış olursunuz seside sf1300 ses sisteminden alırsınız.

5-6 tane dijital girişe sahip DVD siz ev sinema sistemidir.

• Amaç film izlemekse Sayın @Elendil'in önermiş olduğu SF1300 istediklerinizi tam anlamıyla yapabilen bir üründür.

SF1300 birçok arkadaşımız tarafından HDMI kaynaklarla denenmiş ve HDMI üzerinden sesleri çözüp görüntüyüde yine HDMI ile aktarma konusunda sorun yaşanmamıştır.

- SF1300 sadece ses sistemidir. Üzerinde DVD Player veya USB giriş yoktur.
    - 1000W RMS, 5+1, Ön ve Arka kolonları ayaklı, Digital tüm girişlerden gelen DTS ve DD kodları çözer.
    - Diğer sistemlerden en büyük avantajı 3 HDMI IN, 1 HDMI OUT, 2 Digital Optic, 1 Digital Coax ve 3 adet Analog(RCA) girişe sahip olmasıdır.

Notebook + HDMI Kablo + SF1300 + HDMI Kablo + TV şeklinde bağladıktan sonra gerekli ayarları Notebookdan yapıp 5+1'in keyfini sürebilirsiniz.

Cihazın fiyatı 1000TL civarında. Daha yüksek rakamlara çıkabiliyorsanız veya kaliteli müzik gibi beklentileriniz varsa AVR+Kolon seçeneklerinide değerlendirmenizi öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [S]ensei -- 21 Nisan 2009; 3:35:02 >

• SAYIN SARUMAN DOSTUMUZUN TAVSİYESİ ARKADAŞLAR
    bana maliyetsiz ve kolay geldi GERÇEK 5.1 alınırsa sorun yok

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ses sisteminde 3 adet kablo cıkması lazım bu kabloların bir ucu stereo mını jack yanı bilgsayara giren kablonun dıger ucunda ıse tos cıkıs dedıgımız cıkışlar var bunlarda ses sıstemıne takılır ..hp laptopun 5.1 ses cıkışına sahıp 6 kanal ses ..bunu yaparken mıcrofon ve aux cıkışlarını kullanıyor ..ama bunun ıcın ses kartının bır utility programı vardır sen jackları gırınce ne jackı oldugunu sana sorar sende ön arka ve center olarak tanımlarsın jackları gırınce anlarsın ..ha bu kablolar ses sıstemının yanında cıkar eger yoksa bır elektronıkcıye bır ucu streo dıger ucu 2 adet tos cıkıs diye anlatırsan sana yapacaktır ...

buna analog baglantı dıyoruz bu baglantıyı yaptıktan sonra bırıncıl ses kartını normal ses kartı olarak tanımlaman gerekıyorkı bu saten standartta olması gereken olay ama dıger ses aygıtına gecmıs ıse yıne ses yonetıcısınden noral ses kartına alaman yeterlı ..bılgısayarında ıkı adet ses kartı var bırı hdmı uzerınden ses vermeye yarayan ses kartı dıgerınde analog baglantıdan ses veremeye yarayan ses kartı ...analogta kalması gerekıyor ses alamassan sorun oraadır ..

• quote:

Orjinalden alıntı: [S]ensei

Amaç film izlemekse Sayın @Elendil'in önermiş olduğu SF1300 istediklerinizi tam anlamıyla yapabilen bir üründür.

SF1300 birçok arkadaşımız tarafından HDMI kaynaklarla denenmiş ve HDMI üzerinden sesleri çözüp görüntüyüde yine HDMI ile aktarma konusunda sorun yaşanmamıştır.

- SF1300 sadece ses sistemidir. Üzerinde DVD Player veya USB giriş yoktur.
    - 1000W RMS, 5+1, Ön ve Arka kolonları ayaklı, Digital tüm girişlerden gelen DTS ve DD kodları çözer.
    - Diğer sistemlerden en büyük avantajı 3 HDMI IN, 1 HDMI OUT, 2 Digital Optic, 1 Digital Coax ve 3 adet Analog(RCA) girişe sahip olmasıdır.

Notebook + HDMI Kablo + SF1300 + HDMI Kablo + TV şeklinde bağladıktan sonra gerekli ayarları Notebookdan yapıp 5+1'in keyfini sürebilirsiniz.

Cihazın fiyatı 1000TL civarında. Daha yüksek rakamlara çıkabiliyorsanız veya kaliteli müzik gibi beklentileriniz varsa AVR+Kolon seçeneklerinide değerlendirmenizi öneririm.

SF 1300 tuttum bunu.Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim logıtech Z5500 hayal oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.