Şimdi Ara

HDMI Kabloyu Değiştirdim ve Görüntü Kalitesi Arttı Diyen Var Mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
2
Favori
32.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 5 metrelik slink hdmi kablo ile pc samsung led tv ye bağlı, o kadar film ekran görüntüsü falan oldukça şahane. Hatta bilgisayarda kayıtlı wallpaperler tv de monitörde olduğundan daha berrak ve canlı. 25-30 Tl gibi bir rakama almıştım.

Kısaca çok fazla para vermeye gerek yok. Konu bir ara digitürkün receiver reklamlarında bizim görüntülerimiz daha güzel dediği için RTUK ün reklamı yasaklamasına benzedi. Gerekçeli açıklamada digital receiver görüntü kalitesini değiştirmez. Tüm digital uydular aynı kalitede görüntü verir demişlerdi. Görüntünün kalitesini etkileyen bence ablo değil, yayıncı firma (sr değeri yani bant genişliğiyle) ve paneldir (tv). Kablo ve uydu alıcı sadece elçidir. Elçiye zeval olmaz.
  • Bir iki kelam da ben edeyim.

İmzamdaki sisteme sahibim. Daha önce av receiver olarak yine yamaha nin farklı bir modelini kullanıyordum. Diğer bileşenler tamamen aynı. Görüntü ve ses olarak herhangi bir sıkıntı yoktu.

Sonra av receiver i değiştirdim. Diğer bilesenler aynı ancak av receiver in hdmi in 2 girişi haricindeki diğer hdmi lerden projeksiyon a aktardigim görüntüler de bazen karıncalanma ve bazen karlı ekran oluşmaya başladı. Kafasına göre bazen hiç sıkıntı yok.

Daha önceki sistemde sıkıntı olmadığına göre av receiver arızalı diye düşündüm tabiki. Ancak yinede işi kesinlestirmek için biraz masraf ettim ve audioquest pearl model 8 mt hdmi kablo aldım.

Sonuçmu ... Kablo gerçekten önemli elinizden geldiği kadar iyisini alın. Gözünüz arkada kalmasın.Her marka her marka ile uyum saglayamiyabiliyor. Ha görüntü kalitesi iyileşiyor mu derseniz kesin bir şey söyleyemem ancak sistemin daha stabil çalışmasında etkisi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 12 Kasım 2016; 21:45:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bende HDMI da görüntü çiftleşmesi vb sorunlarla karşılaştım ve hdmı değişikliği yaptığımda görüntü kalitesinde bariz bir iyileşme oldu.bu sonucu özellikle uydu cihazında thor kanallarında gördüm.thor kanallarında çoğu kanal sd ve hd bile olsa görüntü kaliteleri bozuktu.
  • bu soruya en iyi cevap 4k 120 yada 144 hz monitörü olan biri verebilir 2-3 adet hdmi kablo ile 4k 120 hz de deneme yapacak kablolarda fark varsa ozaman otraya çıkar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.