Şimdi Ara

HDMI ÖLÇEKLEME VE EKRAN SORUNU YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşalr selam yeni bir pc topladım, sipariş verdim geldi.Pc kısaca ryzen5 2600-rx580 dual 4 gb-gigabyte a320-240gb ssd falan filan ortalama bir pc sizin anlayacağınız.
    Elimde 2 adet 24 inç lik tv vardı bende monitör olarak birini kullanırım diye monitör almadım, zaten pc yi zor aldım monitör alacak gücüm yok
    Elimdeki tv ler ; toshiba 24hv10g ve samsung lt24d310 ew
    Toshiba biraz kalın olduğu için samsung u kullanırım diye planlıyordum fakat modelini biraz araştırdıktan sonra max çözünürlülüğünün 1366x768 olduğunu öğrendim ve bu bilgisayarı zaten bu çözünürlülüklerden bıktığım için topladım, tabiki hdmi portu olan tv olduğu için 1920 destekledi ama bok gibi bir görüntü oluşuyor 1920 de arada da seçenek yok 1366 veya 1920 kullandırtıyor, neyse pc kurulu ve driver yüklü gelmişti zaten sinerji.gen den aldığım için biraz ayar yaptım geçtim diğer monitöre, toshibada her çözünürlülük vardı 1680 1366 1280 vs vs tabiki 1920 seçtim mükemmel bir görüntü çıktı karşıma, fakat başlat düğmesini göremiyordum ve bazı simgeleri anlayacağınız ekran sığmıyordu tam olarak iyi kolay çözülür dedim nvidia da çok basit hallediyordum denetim masasından fakat radeon ayarlarından ne kadar ölçekleme tam sayı ölçekleme gpu ölçekleme tam ekran her şeyi yapsam da, olmadı ve tv ayarlarında sadece 4.3 16.9 ayarı var oda 16.9 daydı zaten, sığdıramadım derken hdmi ölçekleme diye bir şey gördüm 1 ile 10 arasında seçilebiliyor onu yükselttikçe ekranı daralttı ve 5te tam oturttum fakat görüntüyü bozdu biraz, siyah ekranlar hafif yeşile döndü garip bir şekilde ve her yeniden deneyişimde bu oldu.Bu arada bunlar her çözünürlülükde oluyor sadece 1920x1080 de değil çözünürlülük düşür demeyin :D.Neyse 5e getirip neyse ya diyerek kullanmaya başladım cs indirdim girdim oynayacağım ilk defs güzel fps alacağım, 4:3 yaptıktan sonra ekranı tam ekran yapamıyorum radeon dan oyun dan cs yi seçip tam ekran seçmeme ramen, ama diğer 1366x768 i tekrar bağlayıp denedim onda cs tam ekrana geçti ama cs dışında 1366 çözünürlülükte çok kötü yeni pc alıp sürekli pixelli görmek, bu 2 tv yide satamıyorum bir de yoksa ikisini satar 144hz 2.el bir şey bulurdum fakat ikisinide satamıyorum önümüzdeki seneye kadar, o yüzden şu işlerden anlayan varsa lütfen şu toshibayı hdmi ölçekleme yapıp kalitesini bozmadan ekranı sığdırmama ve sonrasında yine olursa cs yi tam ekran yapmama yardım etsin veya bir şeyler önersin, yorum dışında mesajdan yazıp telefonumuda alabilirsiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.