Şimdi Ara

hdmi ve wifi destekli HD receiver

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Far2Cry , Far2Cry Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu anda DM 800 HD klon üzerinde durmaktayım..Kaldığım yerde bu işlerle uğraşanlar olmadığı için cihazı ben takacağım..Hazırda Uydu ve Digiturk sistem vardır..Ama tabii bu işlerden hiç anlamıyorum..Kendim bir bilgisayar ve bilişim uzmanıyım..Bu konuyu ögrenebileceğimi düşünüyorum zaten işim cihaz konfigürasyoudur..Ama uydu ile hiç ilgilenmedim şu ana kadar..Yapmak istediklerim:

1-50 inch toshiba LCD aldım bağlantı ile HD kanalları izlemek istiyorum..HDMI çıkışı ile HD receivera bağlamak istiyorum..full HD şu an için olanaklımıdır?yayın varmı ve bu cihz bu 1920*1080 yayını decode edebiliyormu?uyduculardan veya alanlardan deneyen varmı?
    2-İnterneti 2 kat aşağıda anneme bağladım çünkü telekom bağlantı için sabit telefon şartı gibi taş devri şartı getirmiştir..Buda wifi bağlantı yapılması zorunluluğu getirmektedir..illa access point şartmıdır?Laptop wifi adaptör 5 üzerinden 4 çekiyor..bu receiverdada wifi adaptörde aynı olacaktır..ama işlemci receiverlarda 300 mhz oldukça yavaş ve tek çekirdek mpeg2 decode edecek ve ağ bağlantısıyla paket alıcak..uyduculardan veya alanlardan deneyen varmı?
    3-Cihazı internet üzerinden kargo ile alacağım..sorun çıkarırımı?Cihaz herşeyiyle hazır gelecek denmektedir..Acaba ne kadar doğru..tecrübesi olan varsa Cihaz geldikten sonra kısaca neler yapacağım???Uydu ayarları sadece denmektedir?Bu cihazın menusunden otomatik kurulum yapla aynımıdır?
    4-Bu cihazla belgesel kanalları izleyeceğim..Şu an için HD olarak turksat ve Hot birdden kaç tane izleyebilirim..NG WİLD,ADVENTURE DISCOVERY gibi..
    5-Filim izlemeyi düşünMüyorum..Torrentlar oldugu sürece istediğim filim zaten full HD ..Bu yüzden torrent indirme veya mkv izleme özelliği ger.ksiz..başka cihaz öneermek siterseniz.
    6-Ses için elimde sadece pc için kullandığım creative ses sitemim var..optik değil kulakluk girişinden telki bağlantı bu sistem DB 800 HD ye bağlanabilirmi..yoka optik bir ses sitemi en kullanışlı kaça olur ve öneriniz?
    7-Kaç lira civarında..şu adresten shipping dahil 210 dolara alsam içinde en son herşey yüklü diyor sorun çıkarmı?

http://www.aliexpress.com/product-gs/419038385-freeshipping-DVB-black-800-HD-M-satellite-receiver-tuner-ALPS-801A-Support-high-code-rate-signal-wholesalers.html
    yoksa türkiyeden bunun 3-5 üstüne bulabilirmiyim..yüzde 10 kar marjı versem mesela..azmıdır?

185 dolara herşey dahil m versiyon buldum..bu ne demektir..?
    http://www.aliexpress.com/product-gs/429047479-M-version-dm800hd-wholesalers.html

Arkadaşlar dışardan almama kızıyorlar galiba hiç cevap gelmiyor..tamam almıyacağım..yorum bekliyorum..
    @serkanguzel_ arkadaşın yorumunu merk ediyorum.Can dostum sizde yardımcı olursanız ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuffguy -- 28 Mayıs 2011; 11:48:24 >

• 2- Öncelikle wi-fi olayı normal bilgisayar ve notebookları kadar iyi çekeceğini düşünmüyorum. Başıma medya oynatıcımda gelmişti. Dizüstü bilgisayarımın çektiği yerde medya oynatıcım çekmiyordu.
    3- Güvenilir bir yerden aldığınızda sorun çıkmayacaktır.
    4- Evet... Genelde herşeyi hazır geliyor. Taktığınızda sadece uydu ayarlarını yapmanız gerekiyor.
    5- Sunucu ile bu mümkün.
    6- DM800 de bu mevcut ama ben şimdiye kadar hiç kullanmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiésto

2- Öncelikle wi-fi olayı normal bilgisayar ve notebookları kadar iyi çekeceğini düşünmüyorum. Başıma medya oynatıcımda gelmişti. Dizüstü bilgisayarımın çektiği yerde medya oynatıcım çekmiyordu.
    3- Güvenilir bir yerden aldığınızda sorun çıkmayacaktır.
    4- Evet... Genelde herşeyi hazır geliyor. Taktığınızda sadece uydu ayarlarını yapmanız gerekiyor.
    5- Sunucu ile bu mümkün.
    6- DM800 de bu mevcut ama ben şimdiye kadar hiç kullanmadım.

Soruları yeniden edit ettimm..kusura bakma..yeniden yanıtlarsanız sevinirim..
  • 1- digiturk 1080i yayın yapıyor full hd olarak yani full hd decode edilebiliyor.
    2- dediğim gibi ben wireless olarak denemedim benim ailemde yan tarafta oturuyor ordan direk kablo çektim öyle kullanıyorum
    3-diseq ayarlarını doğru yaptıgınızda listedeki kanalları hemen izleyebiliyorsunuz. Şöyle bir durum var DT nin kendi kullandığı çanaktaki lnb yüzünden problemler çıkabiliyor.
    4-Turksat üzerinde d-smart paketinde belgesel kanalları mevcut. Digiturk (w3) üstünde hatırladığım kadarıyla 2 adet hd belgesel kanalı var. Hotbird uydum olmadığı için hotbird için cevap veremeyeceğim.
    5- bu maddenin cevabı bir üst mesajımda mevcut
    6- optik ve composit çıkış mevcut. Compositten ses çıkışı alarak analog ses sağlayabilirsiniz...
    7- 220$ ortalama 350 TL ediyor zaten bunun 20-30 TL üstünde bir fiyatla Türkiye'den alabiliyorsunuz. Ayrıca Türkiye'den aldığınızda karşınızda muhattap birilerinide bulmuş olursunuz.

• Digitürk full HD yayın yapmıyor yanlış bilgilendirme olmasın Full HD yayın yapan hiç bir kanal yok şu an yapmasıda mümkün değil zaten normal HD yani 720p yapıyor...
  • Selamlar,

Sorularınız kapsamlı... Hem çözüm, hemde bilgi sunumunu gerektiriyor.
    Maddelerin altına özet yanıtlar vermeye çalışacağım.

quote:

Orijinalden alıntı: tuffguy

İyi günler,

Şu anda DM 800 HD klon üzerinde durmaktayım..Kaldığım yerde bu işlerle uğraşanlar olmadığı için cihazı ben takacağım..Hazırda Uydu ve Digiturk sistem vardır..Ama tabii bu işlerden hiç anlamıyorum..Kendim bir bilgisayar ve bilişim uzmanıyım..Bu konuyu ögrenebileceğimi düşünüyorum zaten işim cihaz konfigürasyoudur..Ama uydu ile hiç ilgilenmedim şu ana kadar..Yapmak istediklerim:

1-50 inch toshiba LCD aldım bağlantı ile HD kanalları izlemek istiyorum..HDMI çıkışı ile HD receivera bağlamak istiyorum..full HD şu an için olanaklımıdır?yayın varmı ve bu cihz bu 1920*1080 yayını decode edebiliyormu?uyduculardan veya alanlardan deneyen varmı?
    LCD TV'niz full HD ise, Dreambox 800HD cihazdan kayanağa göre full
    HD izleyebilirsiniz. Kısaca Dream uydudan aldığı interlaced yayın ile diğer kaynaklardan
    aldığı progressive medyaları oynatabilir.

2-İnterneti 2 kat aşağıda anneme bağladım çünkü telekom bağlantı için sabit telefon şartı gibi taş devri şartı getirmiştir..Buda wifi bağlantı yapılması zorunluluğu getirmektedir..illa access point şartmıdır?Laptop wifi adaptör 5 üzerinden 4 çekiyor..bu receiverdada wifi adaptörde aynı olacaktır..ama işlemci receiverlarda 300 mhz oldukça yavaş ve tek çekirdek mpeg2 decode edecek ve ağ bağlantısıyla paket alıcak..uyduculardan veya alanlardan deneyen varmı?
    Kablosuz bağlantıların hiç birini Dreambox'ta kullanmadım. Ancak WiFi
    yerine, Access Point tavsiye ederim. Zira PC'ler arasında kararlı çalıştığını daha önce test
    etmiştim. Yoğun veri aktarımının(Mpeg2 - Mpeg4 v.s.) kablosuz iletimine gelince; bu
    işlemler için daha yüksek veri aktarım hızı sağlayan donanım parçaları satılmaktadır.
    Kablosuz aktarıcıları net'ten tek tek incelemenizde yarar var. Çünkü bu konu oldukça yeni
    sayılır.

Tüm bu belirsizliklerin yanında, kablolu aktarımında sınırları olduğunu
    bilmenizi isterim. Gerçi, modeme kadar CAT 5 kablo yapılacak kablolu bağlantı ile oldukça
    stabil bir aktarım sağlayabilirsiniz de !!! Yerel dolanımlar arasında(Örneğin; uydu cihazı ve
    USB'den bağlanan harddisk) kullanılan USB aktarımı esnasında(özellikle oynatımda),
    verinin yoğunlaşmış bölümlerinde takılma yaşandığı bilinmektedir. Bu sorunu aşabilmek için
    e-sata bağlantılı çalışan harddisk'ler kullanıma sunulmuştur.

3-Cihazı internet üzerinden kargo ile alacağım..sorun çıkarırımı?Cihaz herşeyiyle hazır gelecek denmektedir..Acaba ne kadar doğru..tecrübesi olan varsa Cihaz geldikten sonra kısaca neler yapacağım???Uydu ayarları sadece denmektedir?Bu cihazın menusunden otomatik kurulum yapla aynımıdır?
    Donanımsal spesifik sorunlar olması halinde, süresi içinde iade
    edebilirsiniz. Uydu ayarlarından kastedilen sviç'in antene çıkan yol ayarının yapılmasıdır. Bu
    ayarı google'dan arama yaptıktan sonra forumlarda yayınlanmış FAQ'lardan yararlanarak
    aşabilirsiniz. Dreambox'larda otomatik kurulum yoktur.

4-Bu cihazla belgesel kanalları izleyeceğim..Şu an için HD olarak turksat ve Hot birdden kaç tane izleyebilirim..NG WİLD,ADVENTURE DISCOVERY gibi..
    Türksat'tan şifresin yayınlanan TRTHD ile ATV HD'yi izleyebilirsiniz. Yine
    server aboneliği ile başka uydulardan çok sayıda SD ve HD yayın izleyebilirsiniz.
    (Server'inizin sunduğu paket içeriği dahilinde...)

5-Filim izlemeyi düşünMüyorum..Torrentlar oldugu sürece istediğim filim zaten full HD ..Bu yüzden torrent indirme veya mkv izleme özelliği ger.ksiz..başka cihaz öneermek siterseniz.

6-Ses için elimde sadece pc için kullandığım creative ses sitemim var..optik değil kulakluk girişinden telki bağlantı bu sistem DB 800 HD ye bağlanabilirmi..yoka optik bir ses sitemi en kullanışlı kaça olur ve öneriniz?
    Bağlanabilir. Optik ses sistemi kullanmadığım için yanıt veremiyorum.

7-Kaç lira civarında..şu adresten shipping dahil 210 dolara alsam içinde en son herşey yüklü diyor sorun çıkarmı?

http://www.aliexpress.com/product-gs/419038385-freeshipping-DVB-black-800-HD-M-satellite-receiver-tuner-ALPS-801A-Support-high-code-rate-signal-wholesalers.html
    yoksa türkiyeden bunun 3-5 üstüne bulabilirmiyim..yüzde 10 kar marjı versem mesela..azmıdır?
    Türkiye'den almak isterseniz en ucuz 280 TL'ye bulabilmeniz
    mümkündür. Bu forumda @elmadağlı nick'li üye satıyor. Kendisine PM ile ulaşınız.
    Mesajlarını okursanız, adres ve telefonuda var.

185 dolara herşey dahil m versiyon buldum..bu ne demektir..?
    http://www.aliexpress.com/product-gs/429047479-M-version-dm800hd-wholesalers.html
    M tuner yani 801A tuner, klon seride en sorunsuz çalışan ve en son
    çıkan tuner revizyon sürümüdür.

Dışarıdan getirtmeye karar verirseniz, alacağınız cihaz sim 2.01 ve M tuner'li olanını alınız. Türkiye'de satılan cihazların ekseriyeti, sim 3 diye tabir edilen, modifiye edilmeden yazılım yükleme imkanı olmayan cihazlardır. Oysa ki, sim 2.01 cihazlara yazılım direkt yüklenebilir.

Kısaca; en iyisi M 801A tuner ve sim 2.01 donanımlı cihazdır.

Arkadaşlar dışardan almama kızıyorlar galiba hiç cevap gelmiyor..tamam almıyacağım..yorum bekliyorum..
    @serkanguzel_ arkadaşın yorumunu merak ediyorum.Can dostum sizde yardımcı olursanız ..

Başka soru almıyorum.

Kolay gelsin.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Mayıs 2011; 15:44:32 >

• siz full hd den ne anlıyorsunuz?Full Hd demek 1920*1080 pixel demektir bunun iki versionu var 1080i ve 1080p. 1080p sadece Bluray disclerde 1080i ise uydu yayınlarında kullanılır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDMI Kablo Önerisi (HDR ve 4K)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tom wong

siz full hd den ne anlıyorsunuz?Full Hd demek 1920*1080 pixel demektir bunun iki versionu var 1080i ve 1080p. 1080p sadece Bluray disclerde 1080i ise uydu yayınlarında kullanılır.

Sayın @tom wong,

Mesajımın iyice okuyunuz.

Saygılar, sevgiler.
  • Sayın @SerkanGüzel

Şu konuda yanılmıyor musunuz? Sim 3,0 kullanan cihazlara yazılım yuklenmşyor değil sadece şu anlık 31.03.2011 tarihine kadar çıkmış imajlar ve bu tarihten sonraki bazı imajlar yuklenebiliyor. Buda imaj dönüştürücünün yeni donanim sürücülerinin tanımaması be dönüştürme işlemi yapapamasından kaynaklanıyor. Yeni programla bunun aşılacağını inanıyorum fakat sanırım estarcılar biraz yavaş çalışıyorlar gibi geliyor...

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiésto

Sayın @SerkanGüzel

Şu konuda yanılmıyor musunuz? Sim 3,0 kullanan cihazlara yazılım yuklenmşyor değil sadece şu anlık 31.03.2011 tarihine kadar çıkmış imajlar ve bu tarihten sonraki bazı imajlar yuklenebiliyor. Buda imaj dönüştürücünün yeni donanim sürücülerinin tanımaması be dönüştürme işlemi yapapamasından kaynaklanıyor. Yeni programla bunun aşılacağını inanıyorum fakat sanırım estarcılar biraz yavaş çalışıyorlar gibi geliyor...

Saygılar...

Selamlar,

Bu başlık altında bir kaç sayfa geriye gidip, yazdığım mesajlarımı okursanız, ayrıntıları ile
    değinmiştim.

Sonuç itibariyle; yeni içıkan imager için, etar sim'li cihazlar ya düzenlenmiş image yükleyecek yada güncel konvertör yayınlanmasını beklemek zorundadır.

Ferrari sim yada estar sim'ler image yükleme yönünden birbirine karşı üstünlükleri olmayıp,
    aynı zorlukları yaşatır.

İşin teknik boyutu bu şekilde...

Ama asıl gözden kaçırılan yada gözden kaçırdığımız en önemli husus ise;

Ferrari sim ve estar sim kullanan cihazlar maliyet avantajı yakalamaktadır. Hemde 40 - 50
    dolar düzeyinde... Ama satış fiyatı olarak, sim 2.01'li cihazlardan ucuza satılmamaktadır.

Son kullanıcı olarak bizleri ilgilendiren hususlardan biride budur.

Kullanıcı, ferrari veya estar sim'li cihaz almaya karar verdiğinde, bu avantajı sağlamalıdır ki,
    aldığı fiyat/performans ilişkisi mantıklı bir çerçeveye oturabilsin!... Yoksa vur abalıya, vur
    abalıya mantığı olurki, bu da Türk insanına ayıp etmek olur. Ferrari sim'li en uygun 280
    TL'ye satanlar var.

Hal böyle iken, zorluk çıkaran sim kart kullanılması nedeniyle, modifiyeli image kullanmak
    zorunda olan cihazların 380 TL'ye varan fiyatlarla satılması, tüketicinin cebinde fazladan ve
    habersizce 100 TL. paranın çekilmesi anlamına gelirki, Türk insanı bu şekildeki muameleyi
    haketmiyor.

Saygılar, sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sawyer53
    Digitürk full HD yayın yapmıyor yanlış bilgilendirme olmasın Full HD yayın yapan hiç bir kanal yok şu an yapmasıda mümkün değil zaten normal HD yani 720p yapıyor...

Hayir.trt hd,atv hd ve a haber hd full hd kanallardir.1080i.
  • ınpax 8100 hd ferrari sim 2.0.1 SSL 79F CİHAZI 350 TL buldum ...280 tl civarı dm 800 hd klon fiyatı nerede bulabilirim..bilgisi olan varsa...sanal pazarda 350 tl civarı buldum..internette 185 dolara kadar var ama dışardan tabii..riski çokmu getiren varmı..en son image yüklümü geliyor?
  • M tuner'li olanını alıyorsanız, dışarıdan getirtmeniz daha avantajlıdır.
  • quote:

ınpax 8100 hd ferrari sim 2.0.1 SSL 79F CİHAZI 350 TL buldum ...280 tl civarı dm 800 hd klon fiyatı nerede bulabilirim..bilgisi olan varsa...sanal pazarda 350 tl civarı buldum..internette 185 dolara kadar var ama dışardan tabii..riski çokmu getiren varmı..en son image yüklümü geliyor?

imzamda bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

M tuner'li olanını alıyorsanız, dışarıdan getirtmeniz daha avantajlıdır.

serkan hocam tüner konusunda haklıdır

tünerler hakkında detay

DM800pro HIG003 REV: M KEY özellikleri
      Çok standart demodülasyon
      Düşük sinyal
      DM800pro tüm HD kanal alabiliyor, yerine DM500HD ve DM800SE.

teknik veriler:

tuner: BSBE2-801A (DVB-S2)
      Sembol oranı
      TM mirası DirecTV: 20M S / s
      DVB-S: 1-45 Mbaud / s, SCPC / MCPC
      DVB-S2 (8PSK) / s :1-45 Mbaud
      DVB-S2 (QPSK) :1-45 Mbaud / s

RESİM 1 :

RESİM 2 :

RESİM 3 :

RESİM 4 :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELMADAĞLI -- 31 Mayıs 2011; 12:10:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Orijinalden alıntı: sawyer53
    Digitürk full HD yayın yapmıyor yanlış bilgilendirme olmasın Full HD yayın yapan hiç bir kanal yok şu an yapmasıda mümkün değil zaten normal HD yani 720p yapıyor...

Hayir.trt hd,atv hd ve a haber hd full hd kanallardir.1080i.

1080i Full HD sayılıyor mu bilmiyorum ama 720p ve 1080i aynı görüntü kalitesini verir diyebiliriz. Maçlarda filan yani hızlı görüntü akışı olan yerlerde 720p, diğer yerlerde 1080i daha iyidir.

• quote:

Çinden gelmiş Dm500c aldım, kart okuyucusu bozuktu.www.dreamboxservice.com'a verdim yanımda çok uğraştılar ama hallettiler. Çin'den getirtip bana satan cihaza conax okutamadığını sanıyormuş ama arızalıydı basbayağı.

Böyle bir arıza durumunda Çin'den gelen cihazı ne yapacaksınız?

Gittigidiyor sitesinden ödeme onayı mekanizmasıyla alabilirsiniz ya da Elmadağlı nickli arkadaş ile temasa geçersiniz sorun çıkarsa her ne kadar tanımasam da halledeceğine eminim. Plazma meselesini halledeyim Elmadağlı arkadaşımız ile ben de iletişime geçeceğim eğer Dream800'e karar verirsem.

• hocam bende bayağı araştırdım sizinle aynı kanıdayım m tunerli ve sim 2.01 cihaz bekliyorum..Çinde 180 dolr ama elmadağlıda şu an anladığım kadarıyla ferrrari simliler var..Ben yazılımları doğrudan pc ile bağlanıp update etmek istiyorum..Ne zaman getirirse bu şekil bir DM 800 klon o zaman alacağım...Sanal pazarda 330 civarı bu cihaz..Umarım 280-300 e alabilirz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.