Arkadaşlar monitörümün HDMİ kablo girişi kırıldı girişi resmen çıktı yerinden nasıl oldu bilmiyorum herneyse tamirciye götürdüm ve bana ya mönitörün parçasının gelmesi haftalarca beklersin dedi yada dönüştürücü alırsın dedi bende aldım 100,150 tl birşey herneyse aldım ve taktım.Biraz araştırdım ve VGA girişin sadece görüntü verdiğini öğrendim ancak kulaklığımdan ses alabiliyorum.Ve şöyle bir problemimiz var mikrofonum çalışmıyor evdeki kulaklıkların hepsini denedim ama çalışmadı ve mikrofona çok ihtiyacım var online derslerim var katılamıyorum neyse bi mikrofon almayı düşünüyorum ama çalışıp çalışmayacağını bilmiyorum acaba bilen varsa yazabilir mi çok müteşekkir olurum |
HDMİ-VGA dönüştürücü mic'ten ses almıyor sorunu
-
-
Çeviricilerin üzerindeki sadece çıkıştır. HDMI'dan gelen ses sinyalini dışarıya verir. Mikrofon kullanmak istiyorsanız PC üzerindeki mikrofon girişini kullanın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hdmi görüntü ve ses beraber taşır mikrofonla ne alaka? Laptop veya pc ne ise ayarlarınıza bakın mikrofon testlerini yapın. Mikrofon kablolu ise jak sonuna kadar oturmuş mu kontrol edin. Yine mikrofonlu kulaklığınız varsa (jakları ayrı olan) takıp deneyin.
-
hdmi soketi takmak için neden haftalarca beklersin demiş. hdmi yuvası yer yerde varki bozuk bir aletten söküp taksaydı.
bu esnaf adamı çileden çıkartır. bugün de ben matkap bataryasını elektronik aletler tamir eden tamirciye götürdüm yapması gereken pilleri lehimlemekti, bana ben o işten anlamam dedi.
yahu basit bir devre kartına ve pillere lehim atmak çok mu zor. gerekli aletlerim olsa ben bile yapardım.
bu yerel esnaflara acayip gıçık oluyorum çok cinsler keşke hepsi iflas etse,bi işime yaradıkları yok.
-
- Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ama hala çözmüş değilim ben şuanda sadece kulaklığımdan ses alabiliyorum,mönitörümden herhangi bir şekilde ses gelmiyor.ses aygıtlarından monitörden ses geldiği gözüküyor ama ses dışarıya gelmiyor ve evdeki birkaç mikrofonlu kulaklığı denedim ama hiçbiri ses vermedi bundan dolayı sormuştum.Acaba anakartta falan mı sorun var diye düşünmüştüm.Ben şuan mikrofon almayı düşünüyorum ve sesi zaten 'mikrofonlu kulaklığımdan' alıyorum ama mikrofonu çalışmıyor,demem şudur ki mikrofonlu kulaklığımdan farklı bir mikrofonunu sesini hem alıp hem verebilecek miyim ?
-
Monitördeki VGA girişi ses iletmez. Monitörden ses alabilmek için ceviricinin ses çıkışından monitöre kablo çekmen lazım. İki tarafı da 3.5mm olan kablo, bildiğimiz aux kablosu.
Mikrofonlu kulaklığın tek jakliysa desktop PC de kullanabilmek için ayırıcı kablo alman gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 24 Ekim 2020; 21:49:52 >
https://www.hepsiburada.com/hadron-hdg100-40-usb-ledli-oyun-mikrofonu-p-hbv00000qtpq3
arkadaşlar hepinize yanıtlarınız için çok teşekkür ediyorum.Geçen aldığım mikrofon malesefki stokta kalmamış ve yeni almak zorunda kaldım,verdiğim linkteki mouse bilgisayarımda herhangi bir sorun çıkartırmı acaba usb girişli .Herhangi bir aparat almama gerek varmı acaba ?
-
Sorun çıkarmaz. Doğrudan USB girişine takıp kullanacaksınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X