önce sonra.canon a570 bulutlar belli olsun diyebilerek yüksek estantene ile çektim.
kıyısından hdr ile uğraşan biri olarak bence en önemli nokta olayı abartmamak, bence her kareden masalsı bir şeyler çıkmıyor.
Tüm resimler cok güzel elinize sağlı buda benim ilk hdr calısmam
Herkesin eline sağlık güzel çalışmalar var hakkaten. Ben birşey sormak istiyorum, HDR çalışmalarına yeni başladım. Bugün bazı denemeler yaptım fakat karşılaştığım şöyle bir sorun var nedenini anlayamadım. Photomatrix ile HDR olarak düzenlenmesini istediğim fotoğrafları seçtikten sonra ortaya çıkank son versiyonda bazı objelerin üst üste tam olarak binmek yerine hafif kaydığını falan farkediyorum. Fotoğrafları çekerken tripod kullandım o yüzden 3 kare'de aynı şekilde çekildi. Yani bir titreme vs. olmamıştı. Bunun sebebi ne olabilir?
Bu konuya gönül vermiş arkadaşlara bir sorum olacak. HDR çekim tekniği; farklı EV değeri ile çekilen çok sayıdaki fotonun saydamlaştırılarak birleştirilmesi değil mi? (en azından mantık olarak) peki 1. fotoda çekilen araç, dalga, insan, v.s.. diğer fotolarda aynı yerde olmayacaktır muhtemelen. Yine mantık olarak hareketli nesnelere HDR uygulanamaması gerekiyor ancak uygulanan fotoları gördüm bu konuda. Hem de çok sayıda. Bunun tekniği nedir? tek foto üzerinden PhotoShopda mi oynanıyor acaba? Kafamı kurcalayan bir soru. Açıklayabilen(ler) olursa çok makbule geçecek.
quote:
Orijinalden alıntı: gsemre
Bu konuya gönül vermiş arkadaşlara bir sorum olacak. HDR çekim tekniği; farklı EV değeri ile çekilen çok sayıdaki fotonun saydamlaştırılarak birleştirilmesi değil mi? (en azından mantık olarak) peki 1. fotoda çekilen araç, dalga, insan, v.s.. diğer fotolarda aynı yerde olmayacaktır muhtemelen. Yine mantık olarak hareketli nesnelere HDR uygulanamaması gerekiyor ancak uygulanan fotoları gördüm bu konuda. Hem de çok sayıda. Bunun tekniği nedir? tek foto üzerinden PhotoShopda mi oynanıyor acaba? Kafamı kurcalayan bir soru. Açıklayabilen(ler) olursa çok makbule geçecek.
yalancı hdr diye bir şey var. photomatix de ayarı vardı. tek kareden yapılıyor
quote:
yalancı hdr diye bir şey var. photomatix de ayarı vardı. tek kareden yapılıyor
peki bütün deniz (dalga) fotoları dediğiniz şekilde yalancı olarak tek kareden mi yapılıyor?
çok iyi konu ğüstten 3. fotograf harika
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
bu fotoğrafı nerede çektiğinizi öğrenebilir miyim?
biraz tanıdık geldi de (manisa-turgutlu arası olabilir mi?)
tam beceremedim sanki ama bu nasıl olmuş? (malatya, yeni camii)
HDR derken ben bunun açılımının "HEDER" olduğunu bilmiyordum. Heder etmiş bazı arkadaşlar fotoğrafları. Son sayfada gördüğüm tek güzel diyebileceğim HDR çalışması "Yazılımcı" arkadaşın koyduğu fotoğraf. Kusuruma bakmayın ama genelde diğerleri yüzüne 1 kilo boya sürmüş gibi makyaj yapmış kızlara benzemiş.
quote:
Orijinalden alıntı: jimi1984
Çok gerilere düşmüş burası ! ! !
Arşivvvvvvvv
Fotoğraflar müthiş ...
quote:
Orijinalden alıntı: halbay
quote:
Eskişehir / inönü :) cevap biraz geç oldu
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: halbay
quote:
Eskişehir / inönü :) cevap biraz geç oldu
cevap için teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sariyeron -- 6 Eylül 2010; 2:36:22 >