Bildirim
## HDR FOTOĞRAFLAR ## (82. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
-
-
bulunsun -
quote:
Orijinalden alıntı: gsemre
Bu konuya gönül vermiş arkadaşlara bir sorum olacak. HDR çekim tekniği; farklı EV değeri ile çekilen çok sayıdaki fotonun saydamlaştırılarak birleştirilmesi değil mi? (en azından mantık olarak) peki 1. fotoda çekilen araç, dalga, insan, v.s.. diğer fotolarda aynı yerde olmayacaktır muhtemelen. Yine mantık olarak hareketli nesnelere HDR uygulanamaması gerekiyor ancak uygulanan fotoları gördüm bu konuda. Hem de çok sayıda. Bunun tekniği nedir? tek foto üzerinden PhotoShopda mi oynanıyor acaba? Kafamı kurcalayan bir soru. Açıklayabilen(ler) olursa çok makbule geçecek.
Photomatix basit olarak layer'ları saydamlaştırarak hdr fotoğraflar oluşturmuyor.. Eğer fotoğraflarda hareket eden obje var ise , hareket eden objenin en optimum olduğu karedeki halini oluşan fotoğrafa koyuyor.. OBjenin diğer fotolardaki halini eliyor. Photoshop ile layer'ları opacity kullanarak birleştirerek bu olayı elde etmeniz mümkün değil.. Photomatix kullanılmasının amacı da bu zaten. Yukarıda koyduğum fotoğrafta tripodd kullanmadım fakat photomatix aradaki ufak tefek kaymaları , hareket eden objeleri tolare ediyor.. Fotoğrafları ekledikten sonra şu ayarları yaparsanız , üst üste binmeme ve haraket eden objeleri tek bir obje olarak görmeyi etkinleştirmiş olursunuz..
-
arkadaşlar bu fotografta HDR ile Panaroma olayını birleştirdim
Şöyleki bu fotograf 4 ayrı fotografın panaroma programıyla birleştirmesi sonucu elde edildi.
Çektiğim her 4 fotografında ayrı ayrı 3 adet farklı pozunu makimanın bracketing özelliğiyle çektim
sonuç
-
-
Mükemmel fotolar ya harika ötesi biz farklı bır dunyada yaşıyoruz sanki -
-
Raw formatında braket ile çektiğim fotolar olsun tek çekim raw dan yaptıklarım olsun, Digital Photo Professional (Canon raw(cr2) düzenleme programı) ile düzenleyip TIFF formatında kayıt yapıyorum ve Photomatix programı ile birleştiriyorum ancak fotolarda noise oluşuyor. Bunun sebebi ne olabilir sizce? İso'yu 80 en fazla 100 değerinde kullanıyorum ve çekimlerimi tripod ile yapıyorum.
Makine: Canon S90
Örnek;
[simg]http://farm5.static.flickr.com/4093/4882283257_0a70a703ee_b_d.jpg[/simg]
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsemre -- 7 Ekim 2010; 11:53:53 > -
-
-
@ GiJaL
Çok güzel HDR uygulamışsınız... Abartısız, tam doyumunda olmuş, tebrik ederim. -
quote:
Orijinalden alıntı: jiddi
@ GiJaL
Çok güzel HDR uygulamışsınız... Abartısız, tam doyumunda olmuş, tebrik ederim.
Teşekkürler, beğenmenize sevindim. -
quote:
Orijinalden alıntı: rasim888
arkadaşlar bende hdr ye merak saldım şu aralar,yaptığım bazı çalışmaları ekliyorum, her türlü eleştiri ve öneriye açığım
orası didim mi ?
-
@erws
evet didim -
@ rasim888
Bence... çok abartılı oluyor HDR uygulamalarınız. Fotoğraf sanki fotoğraflıktan çıkıp da bir fotoğrafa bakılarak yapılmış resimi gibi görünüyor. Bence tadında uygulanmış güzel DHR'lere örnek şunlar olabilir
-
-
-
...ki siz bu ikinci fotoğrafı tekrar HDR uygulamışsınız ve fotoğraf yanmış sanki. Deniz yanmış, ağaçlar yanmış, bulutlar yanmış ve neticede fotoğraflıktan çıkmış da ciyak ciyak bir şey olmuş. Resmen HDR uyguladığınız fotoğraf yanıyorum diye bağırıyor.
-
@GiJaL
Fotoğrafınız çok keyifli olmuş. HDR uygulamanız tam kararında. Memleketimizde ne kadar güzel yerler var aslında, ben ilk gördüğümde İsviçre veya Almanya sandım, sonradan alt taraftaki yazıyı gördüm. Güzel foto.. -
@ rasim888, her fotoğrafa yakışmıyor açıkcası hdr uygulaması abartıldığında. Yakıştığı fotoğraflar illaki oluyor, olmaz demiyorum (ki benim de öyle fotoğraflarım var). Ama manzaralarda daha hafif olması gözü daha az yoruyor bence.
@ Deniz-KSK, güzel bir yer cidden. Ama böyle güzel yerlerin doğallığını koruyabilsek bir de keşke... -
Bazı internet siteleri her şey demek midir ? Meseleyi renkler ve zevkler tartışılmaz olarak adlandırdı iseniz zaten ayrıca kendinizi haklı çıkartma mücadelesi içerisine girmenizin manası nedir ?
Bu bazı internet sitelerini bilgilendirmek amaçlı kullanıyor olsa idik efendim o zaman bazı internet siteleri de Hz.Muhammed (S.A.V.) efendimizi karalayan bilgiler yayınlıyor !!! ve yine ve nice bazı internet sitelerin bir sürü yanlı ve yanlış bilgilerle dolu. Bazı internet sitelerini "benim hoşuma gidiyor" yada "benim işime geliyor" diye bilgilendirmek amaçlı insanlara sunmanız pek bir şey ifade etmez... En azından bilinçli insanlar için pek bir şey ifade etmez.
rasim888quote:
(bazıları yanıyor ciyak ciyak bağırıyor diye tarif etmiş saygı duyuyorum zevkler ve renkler tartışılmaz)
-
Diğer yandan ne gariptir ki biz burada fotoğraf konusunda tartışıyoruz. Gerek ekipmanlar olsun gerek fotoğraf sanatı olsun bu konular hakkında bilgiler paylaşıyoruz, tartışıyoruz. Yani "zevkler ve renkler tartışılmaz" tabiriniz buraya uymuyor. Fakat elbette sizin için yaptıklarınız en güzeli, en doğrusu diye düşünüyorsanız (ki bu tarzınız ve savunma çabanız ve kendinizi haklı çıkartma girişiminiz ispatıdır) zaten benim yorumumun sizin için yapıcı hiçbir yanı olamayacağı gibi hiç kimsenin sizin için faydalı eleştiri yapabilmesi mümkün olamayacaktır bu bakış açınız sebebiyle. Diğer HDR uygulayan arkadaşların yaptıkları da size göre bu durumda en normal tabiri ile güzel değiller :) ...ki zaten bir arkadaşımızın HDR uyguladığı fotoğrafı alıp tekrar HDR uygulamışsınız
-
Bazılarından biri olarak söyliyim dedim...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X