Bildirim
## HDR FOTOĞRAFLAR ## (84. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
(fotoğraf doğa ve manzara fotoğrafları topiğinden) -
(doğa ve manzara fotoğrafları topiğinden) (hdr , karanlık fotoğrafları açmaya da yarıyor,bu özelliğini ara sıra kullanıyorum çok işe yarıyor, -mesela bazı fotoğraflar var adam kasket giymiş yüzü görünmüyor gölgeden dolayı-)
-
(doğa ve manzara fotoğrafları topiğinden) -
Çok başarılı bir çalışma olmuş -
quote:
Orijinalden alıntı: rasim888
(fotolar ''α'' SONY ALFA DSLR Fotoğraf ve Bilgi Paylaşım Alanı ''α'' topiğinden)
Çok abartılı olmuş Bakınca insanın gözünü çok yoruyor...
-
hepside çok güzeller hangi program üzerinden yapıyoruz acaba bunları. -
quote:
( fotoğraf Fujifilm Finepix s1xxx ve S2xxx Kulübü topiğinden)
Çok başarılı bir çalışma.Emeği geçen arkadaşın ellerine sağlık -
beğenen arkadaşların gözlerine sağlık, ''güzellik bakan gözdedir''
gözleri yorulan arkadaş için cami iç mekan fotoğraflarını yeniden düzenledim,orijinalleriyle birlikte tekrar ekliyorum (umarım bu sefer olmuştur ),
bu arada şunu belirtmek istiyorum, hdr yapılmış fotoğrafların orijinalleriyle farklı olmasını 4 yönden değerlendirmeliyiz 1) hdr yapılmış fotoğraf gerçeği abartır veya çarpıtır yani farklılık hdr tekniğinin matematiğinden kaynaklanır, yoksa gerçek olanı yansıtan orijinal fotoğraftır, hdr nin göze hoş gözükmüş olması onun fotoğraf değilde resim tablosu gibi gözükmesinden kaynaklanır 2) manuel ayarları çok iyi kullanan bir ustada olsanız veya d90, 7d, k-5 gibi üst segment dslr makinalarla çekim yapsanız her zaman tam doğru tonlamayı tutturmak mümkün olmayabilir, mesela çok iyi ve doğru bir kadraj yakalamışsınız ama vurgulamak istediğiniz detay tam istediğiniz kıvamda görünmüyor veya çok gölgede kalıyor veya ışık istediğiniz oranda objeye yansımamış, burada ince ayar hdr çok işe yarar ve o pozu kurtarır,,, üstelik (hdr sevmeyenler için söylüyorum) dışardan hdr imajı siz istemedikten sonra vermez,ipler tamamen sizin elinizde 3) iyi fotoğraf iyi hdr olur(beyaz dengesi iyi olmasa bile),,, kötü fotoğrafı hdr yapmaya kalkarsanız sonuç hüsran olur 4) her fotoğraf ince ayar hdr yapılabilir tonlama hataları düzeltilebilir, ama her fotoğraftan tablo gibi hdr imajı alınamaz bu tür fotoğrafları hdr yapacam diye kontrasta abanırsan aynı ''fotoğrafın üzerine kömür tozu dökülüpte sıvanmış gibi'' bir görüntü oluşur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 8 Aralık 2010; 19:06:43 >
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: y@s@r
hepside çok güzeller hangi program üzerinden yapıyoruz acaba bunları.
teşekkür ederim beğenmenize sevindim, yukarıda da dediğim gibi '' güzellik bakan gözdedir'' ,,, hdr uygulaması için photoshop cs3 ve photoscape programlarını kullanıyorum... -
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
quote:
Orijinalden alıntı: halbay
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
bu fotoğrafı nerede çektiğinizi öğrenebilir miyim?
biraz tanıdık geldi de (manisa-turgutlu arası olabilir mi?)
Eskişehir / inönü :) cevap biraz geç oldu
Tek resim ile mi HDR yaptınız? Hangi program yada hangi metodla yaptınız?
-
Arkadaşlar yeni katıldım bu HDR olayına.
Photomatix pro indirdim kurdum. nispeten çalışmaya çalıştım ama .hdr uzantılı resimleri nasıl çevireceğiz ve de tek resimle nasıl hdr yapabiliriz.
Yardımlarınızı bekliyorum. kendi çalışmalarımı da paylaşacam bakalım yapabilmişmiyim. -
quote:
(mükemmel hdr fotoğraflar topiğinden)
Bu resim süpermiş çeken arkadaştan yardım alabilirmiyiz? Hangi yöntem ile çekilmiş ve hazırlanmış. Bende Eskişehirliyim gidip bir fotograf daha cekeriz orada:)))
-
Tamamdır HDR yi jpeg'e ceviriyorum fakat bazı ayarlar var onları tam kestiremiyorum. -
(mükemmel hdr fotoğraflar topiğinden)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 11 Aralık 2010; 3:47:24 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X