Şimdi Ara

## HDR FOTOĞRAFLAR ## (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.260
Cevap
14
Favori
166.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hdr olayı ıcın en yakın zamanda sizden tuturial bekliyoruz rasim888 bey

fotolar muhteşem gerçekten
  • arkadaşlar bugükü olimpiyat stadındaki trabzonspor - ist. belediye maçından, millet hakeme saydırıyo bense +2 -2 ev derdindeyim
    ayaküstü o curcunanın arasında bu kadar oldu napalım

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yme61 -- 13 Aralık 2010; 11:13:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim35

hdr olayı ıcın en yakın zamanda sizden tuturial bekliyoruz rasim888 bey

fotolar muhteşem gerçekten

yok hocam ben kim tutorial kim,, bende kendi kendime öğrendim,internette youtube da işin tekniklerini anlatan videolar var, PS u olan herkes üstüne düşerse öğrenir, ama iş kullanan kişide bitiyor kabiliyetine ve tecrübesine göre ortaya iyi veya kötü işler çıkıyor...
  • @rasim888;

Bildigim kadariyla internetten yada forumdaki fotofraflari kullanip HDR deniyorsunuz.

Acaba uzerlerinde oynama yaptiginiz fotograflarin sahibinden izin aldiniz mi? Kendi cekmediginiz fotograflarin izinsiz kullanmaniz etik degil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knightfall

@rasim888;

Bildigim kadariyla internetten yada forumdaki fotofraflari kullanip HDR deniyorsunuz.

Acaba uzerlerinde oynama yaptiginiz fotograflarin sahibinden izin aldiniz mi? Kendi cekmediginiz fotograflarin izinsiz kullanmaniz etik degil bence.

bu konuyu bende düşündüm şöyle bir sonuca vardım, sonuçta bu arkadaş bu fotosunu bu forumda paylaşmış ben bu fotoyu alıp endüstriyel bir amaçla bu işten parasal bir çıkar sağlamak amacıyla kullanmamışım ayrıca forum dışında da kullanmamışım, bu sitede beni az çok tanırlar kötü niyetli bir maksat yok ortada, burada benim acemilik dönemlerinde heder ettiğim fotoğraflar oldu (kendimce iyi yaptığımı zannettiğim) o zamanlar bile negatif bir tepki almadım, eğer internet ortamında paylaşılan bir dökümanın (resim olur,yazı olur,haber olur) izinsiz alınmasını veya kullanılmasını istemiyorsan bunu paylaşım yaptığın yerde belirtirsin o zamanda alan kişi bunun sonuçlarına katlanır, haa biz aldık kullandık arkadaş böyle birşey yazmamış demiyoruz, şimdiye kadar bu tarzda bir yaklaşım gösteren olmadı ama eğer olursa hiç şüpheniz olmasın anında kaldırız o fotoğrafı,sıkıntı yok yani...(bu arada internetten veya forumdaki .... demişsiniz,,, ben sadece bu forumdaki veya kendi arşivimdeki fotoğrafları ekliyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

quote:

Orijinalden alıntı: AloneOfNight

@rasim888

Hocam eline saglık boncugum süper olmuş:))

topiğinde demişsinki ''yakında hdr fotolarımı da ekleyeceğim'', seni gaza getirmek için senin fotoyla biraz oynadım, beğenmene de sevindim, biran önce hdr ustası olmanı ve paylaşımlarınla bu topiği coşturmanı bekleriz

Estagfirullah hocam senin gibi olamayız ama basladım calışmaya, dün hava da müsaitti birkaç HDR'lik fotograf aldım. Hepsiyle biraz ugrasıp paylasırım. Senin yorumlarını da bekliyorum.

Çalışmaların süper gerçekten.

• quote:

quote:

quote:

@rasim888

topiğinde demişsinki ''yakında hdr fotolarımı da ekleyeceğim'', seni gaza getirmek için senin fotoyla biraz oynadım, beğenmene de sevindim, biran önce hdr ustası olmanı ve paylaşımlarınla bu topiği coşturmanı bekleriz

Estagfirullah hocam senin gibi olamayız ama basladım calışmaya, dün hava da müsaitti birkaç HDR'lik fotograf aldım. Hepsiyle biraz ugrasıp paylasırım. Senin yorumlarını da bekliyorum.

sen hdr lik fotolarını çaktırmadan pm ile gönder ben yaptım der eklersin (not: arkadaşlar güzel manzara olsun, tarihi otantik bina olsun, bilhassa cami ve ilginç mimari yapılar olsun hdr lik kıvamda fotoğraflarınız varsa bu topiğe ekleyin ben en kısa sürede gereğini yaparım, hammadde sıkıntısı çekiyorum açıkçası - forumda bu saydıklarım dışında makro sanatsal fotoğraflar fazla bunlar maalesef hdr için fazla uygun değil :( )

•  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

pentax topiğinden
  • HDR için neler gereklidir ?

1) DFM ( dijital fotoğraf makinası )
    2) Tripod
    3) Kablo deklanşör veya uzaktan kumanda
    4) Çekilen kareleri işlemek için program
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@rasim888

sen hdr lik fotolarını çaktırmadan pm ile gönder ben yaptım der eklersin (not: arkadaşlar güzel manzara olsun, tarihi otantik bina olsun, bilhassa cami ve ilginç mimari yapılar olsun hdr lik kıvamda fotoğraflarınız varsa bu topiğe ekleyin ben en kısa sürede gereğini yaparım, hammadde sıkıntısı çekiyorum açıkçası - forumda bu saydıklarım dışında makro sanatsal fotoğraflar fazla bunlar maalesef hdr için fazla uygun değil :( )

İlk Üç HDR. Sanırım biraz HeDeR ettim ama neyse. PS kullanamadıgım için bu kadar. PC tamir olunca PS üzerinden çalışıp daha güzel sonuclar alacagımı düşünüyorum.

Önce Balkondan;
    Orjinal
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

HDR1
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

HDR2
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Bozdağ
    Orjinal
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

HDR1
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

HDR2
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Dün Akşam Bence en güzeli bu.
    Orjinal
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

HDR
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

@rasim hocam düşüncelerini alayım. gerçi kötü oldugunu biliyorum ama yine de eleştirilerini alayım.

• Küçük bir deneme daha;

Kardeşim İspanya'da güzel bir kare almış. Kalite çok iyi değil ama idare eder.

Orjinal
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

HDR
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• @rasim888

eywallah hocam aldım verileri:) Merak ettiğim bu resimlerdeki aydınlık kısmını ben Phomatix ile yapamadım. Bunları Photoshopla mı sağlıyorsun.

Ortamın aydınlıgını tam saglayamadığım için, koyu tonlara kactım.

Eger Photoshop kullanmadan bu aydınlık ortamları yapıyorsan ben bugun bırakıyorum HDR olayını:)) Demekki benden olmaz diyecem:)))
  • @rasim888

bu resme bir hdr uygulasan

## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

@rasim888

bu resme bir hdr uygulasan

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

yasar kardeşim ilk önce fotoğrafı çok beğendiğimi belirtmek isterim, fotoğraf o kadar net ve kontrastı belirginki sağda ve solda koyu renkli çalılıkların rengindeki açılmalar olmasa hdr uygulandığı belli bile olmayacak gibi, umarım bu güzel fotoğrafı hdr uygulayarak heder etmemişimdir

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 14 Aralık 2010; 17:30:23 >

• quote:

@rasim888

eywallah hocam aldım verileri:) Merak ettiğim bu resimlerdeki aydınlık kısmını ben Phomatix ile yapamadım. Bunları Photoshopla mı sağlıyorsun.

Eger Photoshop kullanmadan bu aydınlık ortamları yapıyorsan ben bugun bırakıyorum HDR olayını:)) Demekki benden olmaz diyecem:)))

sende 2 denemde pes ettin, ben 3 ay beyin döktüm, google da hdr ile ilgili ingilizce türkçe ne kadar döküman varsa okudum, ne kadar program ve PS eklentisi varsa indirdim, herşeyi denedim, yapa boza yapa boza kendimce bir format ve stil oluşturdum, pes etmek o kadar kolay olmamalı, elinden gelen herşeyi yaptığından emin olmadan pes etme

• quote:

quote:

@rasim888

sende 2 denemde pes ettin, ben 3 ay beyin döktüm, google da hdr ile ilgili ingilizce türkçe ne kadar döküman varsa okudum, ne kadar program ve PS eklentisi varsa indirdim, herşeyi denedim, yapa boza yapa boza kendimce bir format ve stil oluşturdum, pes etmek o kadar kolay olmamalı, elinden gelen herşeyi yaptığından emin olmadan pes etme

İşte hocam onu sordum. Sadece Photomatixle yapılan bişi değil bu. Photoshop ile bilirkte yapmak gerekiyor diyorum. Tamam şimdi anlamış oldum ki bu işi PS ile birlikte yapacaz. PC'm tamir olur olmaz hemen dalıyorum sıkıntı yok. Yakında tekrar denemeler yapacagım simdilik sadece HDR'lik ham fotolar çekelim.:)))

• quote:

quote:

@rasim888

en azından bi yol göstersen usta. ufak caplı bir anlatsan phomatix ayarları sudur yada ps de su eklentıyı kullanıyorum gibisinden bi ss koysanda bızim gibi acemi çaylakların önüne acsan. Bize karanlığı öğret HDR yi öğret dayı

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitestone58 -- 14 Aralık 2010; 21:29:33 >

• rasim888

çok teşekkür ederim canon a720 ile çekmiştim şimdi birsorum daha olacak bende şmdi canon g12 var ve raw formatındaki fotolara hdr uygulamak istiyorum ama açtıktan sonra her tarafı turuncu oluyor sebebi nedir anlıyamadım

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

bu şekilde
  • quote:

Orijinalden alıntı: y@s@r

rasim888

çok teşekkür ederim canon a720 ile çekmiştim şimdi birsorum daha olacak bende şmdi canon g12 var ve raw formatındaki fotolara hdr uygulamak istiyorum ama açtıktan sonra her tarafı turuncu oluyor sebebi nedir anlıyamadım

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

bu şekilde

yav ne uğraşıyon raw maw, ben bi tura çıkıyorum 300-500 fotoğraf çekiyorum, her bir raw fotoğraf 50 mb, buna memory kard değil laptop takmam lazım, hadi onu bir yana bırakalım 500 tane fotoyu kim manuple edecek, hadi onuda bir yana bırakalım kimde o kadar vakit ve sabır var, haa başka işin yoktur bu işten ekmek yiyondur o ayrı saygı duyarım...

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.