Şimdi Ara

## HDR FOTOĞRAFLAR ## (93. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.260
Cevap
14
Favori
166.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

canon topiğinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 16 Şubat 2011; 7:52:18 >

• quote:

bunlar bir sitede günün fotoğrafı seçilmiş benimde hoşuma gitti hdr uyguladım, bu arada bu manzaraların hangi ilimize ait olduğunu doğru tahmin eden arkadaşa kargo ücreti kendisine ait olmak üzere bir adet tükenmez kalem armağan edecem

Hakkari Yüksekova Cilo Dağları. Tükenmez kalem sende kalsın hocam bakarsın lazım olur birgün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ::_Kosov@lı_::

quote:

bunlar bir sitede günün fotoğrafı seçilmiş benimde hoşuma gitti hdr uyguladım, bu arada bu manzaraların hangi ilimize ait olduğunu doğru tahmin eden arkadaşa kargo ücreti kendisine ait olmak üzere bir adet tükenmez kalem armağan edecem

Hakkari Yüksekova Cilo Dağları. Tükenmez kalem sende kalsın hocam bakarsın lazım olur birgün.

tebrik ediyorum, hocam hiç olmazsa bir gazoz kapağı madalya ikram etseydim ))

•  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Hava kapalı ve yağış vardı. Biraz kötü olmuş olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corvette. -- 16 Şubat 2011; 18:32:14 >
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ## ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Photoshop'un kendi HDRsini çözeceğim inş zamanla, baya gelişme var gibi Ek programlardan biktım desem yeridir. Basıyor noiseyi fotoya, okadar DSLR ile çekiyorum iso 100 diyorum yok illa noise yapıyor istediğim gibi görüntü alamıyorum.

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

PS la uğraşma hiç, ''dynamic photo hdr'' indir daha kolay olarak tek fotodan yaparsın, yukarıda arkadaş bir kısmını doğru olarak anlatmış ama sen kendin kurcalayarak daha iyi ayarları bulursun

Hocam o senin deidğin programda iyi bende ayrıca nick software programını öneririm. Photoshop eklentisi olarak kuruluyor ve ayrı iki seçenği var. Fake HDR dediğimiz tek fotodan HDR ve birden fazla pozlama ile çekilmiş foto ile yapılan gerçek HDR. Yukarıdaki fotoyu tek fotodan yaptım mesela.

Gerçek HDR içinse mutlaka en az 3 poz farklı pozda fotoğraf çekilmesi şart. RAW çekebiliyorsanız 3 farklı pozda RAW fotoğraf çekin ben tek RAW dan 3 farklı poz ayarlayıp dönüştürürüm sonra HDR yaparım dersenizde dönüştürürken mutlaka 16bit TIFF olarak dönüştürün fotoları. Ve daha sonra bu fotoları gerekli programda birleştirin. Her nekadar photoshop bu işi yapıyor olsada nekadar araştırıp öğrenmek istemiş olsamda beş para etmez bir HDR işleme tekniği var phptoshop'un. O yüzden bu yeni keşfettiğim nick software ürünü olan HDR programını veya rasim888 önerdiği dynamic photo HDR yi öneririm.

dynamic programında 3 farklı pozdaki jpeg ile yaptığım hdr ile aynı fotoları tiff olarak kaydedip yaptğım hdr arasında çok fark oldu gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 16 Şubat 2011; 4:35:19 >

• quote:

## HDR FOTOĞRAFLAR ## ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

quote:

Photoshop'un kendi HDRsini çözeceğim inş zamanla, baya gelişme var gibi Ek programlardan biktım desem yeridir. Basıyor noiseyi fotoya, okadar DSLR ile çekiyorum iso 100 diyorum yok illa noise yapıyor istediğim gibi görüntü alamıyorum.

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

PS la uğraşma hiç, ''dynamic photo hdr'' indir daha kolay olarak tek fotodan yaparsın, yukarıda arkadaş bir kısmını doğru olarak anlatmış ama sen kendin kurcalayarak daha iyi ayarları bulursun

Hocam o senin deidğin programda iyi bende ayrıca nick software programını öneririm. Photoshop eklentisi olarak kuruluyor ve ayrı iki seçenği var. Fake HDR dediğimiz tek fotodan HDR ve birden fazla pozlama ile çekilmiş foto ile yapılan gerçek HDR. Yukarıdaki fotoyu tek fotodan yaptım mesela.

Gerçek HDR içinse mutlaka en az 3 poz farklı pozda fotoğraf çekilmesi şart. RAW çekebiliyorsanız 3 farklı pozda RAW fotoğraf çekin ben tek RAW dan 3 farklı poz ayarlayıp dönüştürürüm sonra HDR yaparım dersenizde dönüştürürken mutlaka 16bit TIFF olarak dönüştürün fotoları. Ve daha sonra bu fotoları gerekli programda birleştirin. Her nekadar photoshop bu işi yapıyor olsada nekadar araştırıp öğrenmek istemiş olsamda beş para etmez bir HDR işleme tekniği var phptoshop'un. O yüzden bu yeni keşfettiğim nick software ürünü olan HDR programını veya rasim888 önerdiği dynamic photo HDR yi öneririm.

dynamic programında 3 farklı pozdaki jpeg ile yaptığım hdr ile aynı fotoları tiff olarak kaydedip yaptğım hdr arasında çok fark oldu gerçekten.

hocam tebrik ediyorum çok başarılı olmuş, iyi bir program olsa gerek (bana sanki sağdan vignetting çıkınca kırpmışın gibi geldi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 16 Şubat 2011; 7:59:41 >

•  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

canon topiğinden

• Yok hocam kırpmayı önceden yaptım rayları hizalamak için Tek ray üzerinde çalıştığım için simetrisi bozuk olmuş biraz biraz da fotonun içine dorğu girmek istedim uzaklardaki o sıcaktan oluşan buharıda fotoğrafa dahil etmek için. Çok bleli olmuyor gerçi

Program güzel tavsiye ederim. nik software'in sadece hdr side yok bir sürü eklentisi var ve photoshopa ekleiyor ayrı bir toolbar bile yüklüyor kendine photoshopda. Renk ayarlaması, fotoğraf eskitme falan. Photohsopta uğraşıp yaptığımız şeyleri sanki photoshop actions'u gibi ikidk da yapıyor. Keşke süper photoshop bilgimiz olsa ama malesef herşeyi öğrenecek gibi değil mutlaka ders almak lazım :D

• quote:

Yok hocam kırpmayı önceden yaptım rayları hizalamak için Tek ray üzerinde çalıştığım için simetrisi bozuk olmuş biraz biraz da fotonun içine dorğu girmek istedim uzaklardaki o sıcaktan oluşan buharıda fotoğrafa dahil etmek için. Çok bleli olmuyor gerçi

Program güzel tavsiye ederim. nik software'in sadece hdr side yok bir sürü eklentisi var ve photoshopa ekleiyor ayrı bir toolbar bile yüklüyor kendine photoshopda. Renk ayarlaması, fotoğraf eskitme falan. Photohsopta uğraşıp yaptığımız şeyleri sanki photoshop actions'u gibi ikidk da yapıyor. Keşke süper photoshop bilgimiz olsa ama malesef herşeyi öğrenecek gibi değil mutlaka ders almak lazım :D

şu programı merak ettim akşama indiriyim bari

• bir deneme yaptım olmuş mu olmamış bilmiyorum ama yorumlarınızı bekliyorum

## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • İlk deneme için güzel ama şu beyazlıklar biraz fazla kaçmış gibi. :) Herkesin kendi zevki bişey demem ama bence az daha doğal görünümde olsa daha iyi olur.
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

pentax topiğinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 21 Şubat 2011; 0:18:47 >

•  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

pentax topiğinden
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

pentax
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • @ Yazılımcı Online biraz daha micro kontrast ile daha güzel olur gibi.
    @ rasim888 son kare çoşmuş hdr ile
    5 tane raw dan yaptım bu kadar oldu
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

tek raw dan deneyim biraz sonra eklerim

• buda tek raw dan sol üstteki ışık patlamasını kaybedemedim bunda gerçi ps i işin içine soksan daha farklı olur amaamaç o değil.
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • Aslında nekadar çok farklı poz varsa okadar iyi oluyor. Ben deminkini 13 farklı pozda ayarladım ve hiç zorlanmadan abartılmadan insan gözünün gördüğü şekilde gözüktü foto. Demekki işin sırrı hem 16bit tiff çalışacan hemde çok fazla foto olacak. Tek raw dan -2 den başla hocam +2 ye kadar 1/3 poz artışlarıyla 13 fotoyu elde et. Sonra HDR programı ile işle çok daha kolay olacak hdr yapımı. İster abart ister doğal bırak
  • @ rasim888 teşekkürler pm için altta bi örnek o programla yapıldı
     ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • 
Sayfa: önceki 9192939495
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.