teşekkür ederim. 13tane 16bit TIFF fotoğraf işlenerek yapıldı.
@ Yazılımcı Online, güzel bir çalışma olmuş, eline sağlık.
sağolasın
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
Odamdan bi hdr :)
valla ne yalan söyliyim,siteninin hdr müdürü olarak çok beğendim, belliki emek var
ehehe :) Aslında diğer 22" monitörüme geçince daha rahat tonemaping yapmaya başladım. Laptopun led aydınlatmalı ekranı tam bir faciya. Kalibrasyon falan hak getire. 22" de öyle gerçi onda da renkler biraz daha sıcak ama led aydınlatmalı ekranlara göre siyaları tam siyah renkleri daha doğru veriyor.
13 tane biraz fazla değilmi acaba yani güzel olmuşta 6 tanelen deneyip karşılaştırma yapsaydın.
Yazılımcı Online Gerçekten çok hoş ortam havası vermiş HDR
rasim888 hocam siyah beyaz HDR de çok güzel olmuş denemek lazım aslında
quote:
Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online
ehehe :) Aslında diğer 22" monitörüme geçince daha rahat tonemaping yapmaya başladım. Laptopun led aydınlatmalı ekranı tam bir faciya. Kalibrasyon falan hak getire. 22" de öyle gerçi onda da renkler biraz daha sıcak ama led aydınlatmalı ekranlara göre siyaları tam siyah renkleri daha doğru veriyor.
Hocam kalibrasyon için kullandığın bir program var mı yoksa direkt windows ya da monitör üzerinden mi yaptın kalibrasyonu?
Ben de tam aksine LED'den memnunum ama LCD'de bir türlü ayar tutturamadım ne denediysem..
y@s@r , sağolasın.
GiJaL , aslında programla değilde kalibrasyon cihazlarıyla oluyor gerçek kalibrasyon ama zaten bizim paneller TN olduğu için çokta bişey beklememek lazım. Yeni LCD alacaktım ve piyasadaki ile forumda alanları araştırınca almaktan vazgeçtim. Ucuz monitörler öyle dandik olmuşki eskiyi ararsınız yani. Parlaklık var herşey var ama doğru renkler yok, canlılık yok. Yani şöyle diyeyim. Doğru bir White blance da çekilmiş beyaz florasan ampül led monitörde sanki kelvin ayarı düşük daha da düşük verilmiş gibi çok beyaz çıkarken diğer 22" lcd de daha doğal ve tam beyaz dengesinde çıkıyor. Yani bendeki laptopun led ekranı beyaz dengesini düzgün veremiyor.
siyahlar ise siyah değil hafif grimsi çıkıyor nasıl diyim , sanki siyah fotoda gamma ayarını arttırmış gibi. Bu yüzden LED aydınaltmalı monitörlerden acayip soğudum. Diğer para iadesi aldığım laptopun ekranı düz lcd idi o daha iyidi.
Aslında ıpvs panel mi ne var onlardan almak lazım fotoğrafcılık işleri için. Birde kalibrasyon cihazı alıp ortam ışığına göre sürekli cihaz renk kalibrasyonunu ayarlaması lazım falan filan
Yazılımcı Online, bir umut sormuştum ama kader işte.. Göz kararı manuel kalibrasyonla yola devam..
Çalışmalar çok güzel arkadaşlar, tebrik ederim
Sağdan soldan Buldum Buluşturdum Yaptım İlk çalişmalarım
canon
fotolarım hdr olmuş.... gayet de güzel olmuş... eline sağlık rasim888
quote:
Orijinalden alıntı: eflatoon
fotolarım hdr olmuş.... gayet de güzel olmuş... eline sağlık rasim888
beğenmene sevindim,seninde eline sağlık güzel fotoğraflardan güzel hdr oluyor
Bugune kadar hdr fotograflarda sunu farkettim; hdr en cok parcali bulutlu gokyuzu olan fotograflara yakisiyor.