Şimdi Ara

## HDR FOTOĞRAFLAR ## (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.260
Cevap
14
Favori
166.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

fondöten biraz fazla kaçmış

rötüşten sonra hdr yapınca böyle oluyor, kızın yüzünü 5 ton açmışım, müsadenle bu iğrenç çalışmamı siliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

Devamı ...

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

•  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • Rum Hamamı Ürgüp

## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
    Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
    Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhid'i...
    Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.
    Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
    "Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın.
    Herc ü merc ettiğin edvâra da yetmez o kitâb...
    Seni ancak ebediyyetler eder istiâb.
    ....
    Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,
    Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber.

Mehmet Akif Ersoy

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

• Tek kareden HDR hoş durmuyor bence. Yazılımcı Online'nin çalışmaları çok hoşuma gidiyor. EN gerçekçi duranlar bunlar bence
  •  ## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Tek kareden HDR
  • quote:

Orijinalden alıntı: a_gls

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Tek kareden HDR

tek kareden HDR'lerin güzel olmadığı konusundaki fikrim değişti. İş yapanda bitiyormuş meğer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mayonezlitonbaligi

Tek kareden HDR hoş durmuyor bence. Yazılımcı Online'nin çalışmaları çok hoşuma gidiyor. EN gerçekçi duranlar bunlar bence

imzandaki ''fotoğraflarım'' linkini tıkladım, baya güzel arşiv yapmışın, güzeldi eline sağlık ( bu arada biz ''hdr'' yi ''gerçekçi'' olması için yapmıyoruz, bilakis gerçek olanı değiştiriyoruz, yani gerçekten sapma söz konusu, sanırım siz tarz olarak gerçekten ''en az'' sapanları daha çok beğeniyorsunuz, olabilir zevkler ve renkler tartışılmaz )
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasim888

quote:

Tek kareden HDR hoş durmuyor bence. Yazılımcı Online'nin çalışmaları çok hoşuma gidiyor. EN gerçekçi duranlar bunlar bence

imzandaki ''fotoğraflarım'' linkini tıkladım, baya güzel arşiv yapmışın, güzeldi eline sağlık ( bu arada biz ''hdr'' yi ''gerçekçi'' olması için yapmıyoruz, bilakis gerçek olanı değiştiriyoruz, yani gerçekten sapma söz konusu, sanırım siz tarz olarak gerçekten ''en az'' sapanları daha çok beğeniyorsunuz, olabilir zevkler ve renkler tartışılmaz )

Bana göre HDR objelerin en iyi ışığı alarak, tek karede yer almasıdır. Örneğin şu çalışmanız pek hoş durmuyor diyebilirim:

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

ama yine de zevkler ve renkler tartışılmaz.

• benim yaptığım hdr lerin çoğu dikkat ederseniz ışık ayarlarıyla oynama tarzındadır, arada sırada hdr gibi hdr yapıyorum, bu vermiş olduğunuz fotoğrafın hikayesi şöyle, baktım fotoğrafa, karanlık bir fotoğraf ( ben karanlık fotoğraflardaki detayları ararım, benim hdr deki 1. amacım bu) ilk bakışta gün batımını seyreden kilolu bir bayan olarak algıladım, hele bir hdr yapalım detayda neler çıkacak bakalım dedim, anaa birde ne görüyüm meğer kazın ayağı öyle değilmiş, yoksa bu hdr uygulanmış fotoğrafın senin bildiğin manadaki hdr ile uzaktan yakından alakası yok )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dionysos_07 -- 20 Mart 2011; 0:04:05 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bana göre HDR objelerin en iyi ışığı alarak, tek karede yer almasıdır. Örneğin şu çalışmanız pek hoş durmuyor diyebilirim:

http://img140.imageshack.us/img140/645/5535289691e48ac766eezfh.jpg

ama yine de zevkler ve renkler tartışılmaz.

benim yaptığım hdr lerin çoğu dikkat ederseniz ışık ayarlarıyla oynama tarzındadır, arada sırada hdr gibi hdr yapıyorum, bu vermiş olduğunuz fotoğrafın hikayesi şöyle, baktım fotoğrafa, karanlık bir fotoğraf ( ben karanlık fotoğraflardaki detayları ararım, benim hdr deki 1. amacım bu) ilk bakışta gün batımını seyreden kilolu bir bayan olarak algıladım, hele bir hdr yapalım detayda neler çıkacak bakalım dedim, anaa birde ne görüyüm meğer kazın ayağı öyle değilmiş, yoksa bu hdr uygulanmış fotoğrafın senin bildiğin manadaki hdr ile uzaktan yakından alakası yok )

Yani HDR ihtiyaca göredir diyorsunuz Saygı duyarım.

• rasim888 abartmayı seviyor Doygunluk olsun keskinlik olsun biraz bol kullanıyor. Daha çok bir tablo havasında oluyor. Benim sevdiğim hdr türü ise ışığı insan gözünün gördüğü gibi yansıtmak birazda keskinlik ve bulutları belirtmeye çalışmak. Aslında HDR nin sözlük anlamı o yöndedir. Tonemaping 'i çok kullanırsanız biraz gerçeklikten uzaklaşıp daha bir sürreailst çalışma oluyor.
  • HDR ile HeDeR arasındaki fark o oluyor işte
  • bu güzel olmuş
  • birtanede benden gelsin

## HDR FOTOĞRAFLAR ##
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: a_gls

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

Tek kareden HDR

tek kareden HDR'lerin güzel olmadığı konusundaki fikrim değişti. İş yapanda bitiyormuş meğer.

Öncelikle beğeniniz için teşekkürler. hdr nin amacı nur saçmış, tuhaf renkler oluşturmak değil bunu belirteyim. Her düzenleme kararında olmalı bende ilk öğrenmeye başladığımda nur saçmış kareler ortaya çıkarıyordum ama zaman geçtikçe ayarlara daha hakim oldum. geçmişe bakarsanız oradada çalışmalarımı görebilirsiniz. Ayarları kararında kullanırsanız tek karedende güzel kareler elde edebilirsiniz. Öncelikle çektiğiniz kare hdrye uygun olmalı her kare başarılı olmuyor işe her ne kadar hakim olsanızda...

• quote:

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

## HDR FOTOĞRAFLAR ##

pentax

Çektiğim bir kareyi hdr yapmışsınız elinize sağlıki bu karede hdr çalışması bende yapmıştım ama çok hoşuma gitmedi açıkçası yaptığım kare.sanırım kare uygun değil hdr için. ama sizin ki başarılı olmuş elinize sağlık teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 20 Mart 2011; 18:59:18 >

• 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.