Şimdi Ara

= HDR PC OYUNCULUĞU - ANA KONU = (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
11
Favori
17.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darkdevil35

Pc yi neden 1080p ye alıyorsun hocam?,ben hem masa üstünde hemde oyun içinde 4k da hdr de oynuyorum sıkıntı yok bende şükür,en son oynadığım oyun ise assassins creed origin.

4k yapınca 8 bt e düşüyo renk ilk sayfada da açıklanmış ya 1080 p yapmak gerekiyor diye tekrar deniyim o zaman Not ; evet oluyormuş ama ben oyunu 1080p 60 fps de oynuyorum oyuna girince 4k ya alıyor 1080 p yapsamda değişmiyor hep 4k da kalıyor oyun bu seferde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 14 Aralık 2017; 14:22:12 >
  • Kral_Jumong K kullanıcısına yanıt
    Belirttiğiniz monitör budgetlarda bulunmuyor malesef.Hdr monitörler şuan için çok pahalı 2018de yaygınlaşirsa çok uygun fiyatlara düşer ancak ozaman uygun fiyatli monitörlere malesef o özellikleri koymuyorlar

http://www.pcgamer.com/what-hdr-means-for-pc-gaming/
  • quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk

quote:

Pc yi neden 1080p ye alıyorsun hocam?,ben hem masa üstünde hemde oyun içinde 4k da hdr de oynuyorum sıkıntı yok bende şükür,en son oynadığım oyun ise assassins creed origin.

4k yapınca 8 bt e düşüyo renk ilk sayfada da açıklanmış ya 1080 p yapmak gerekiyor diye tekrar deniyim o zaman Not ; evet oluyormuş ama ben oyunu 1080p 60 fps de oynuyorum oyuna girince 4k ya alıyor 1080 p yapsamda değişmiyor hep 4k da kalıyor oyun bu seferde

Yanlız ben monitörü display port ile bağlıyorum hocam hdml ile değil,ben hem masa üstü hemde oyunları 4k da oynadığım için sorun yaşamadım hiç.

• Beyler 4k monitörleri ve onların fiyatlarının düşmesini bekleyeceğinize alın bi 40" hdr 4k tv monitor olarak kullanın.Input lag düşündüğünüz kadar problem değil.Biraz pazarlama stratejisi o da.50ms input laga kadar oyun deneyiminizi etkileyecek bir gecikme hissetmezsiniz.Artık çoğu tv 50ms ve altında kalıyor.40" bir tv 2000-3000 arası bulunabilir.Monitore iki katı para verirsiniz hem de daha küçük olur.
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Bende çoğu monitörde olan bir şeydir sanmıştım. Sağolun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

Beyler 4k monitörleri ve onların fiyatlarının düşmesini bekleyeceğinize alın bi 40" hdr 4k tv monitor olarak kullanın.Input lag düşündüğünüz kadar problem değil.Biraz pazarlama stratejisi o da.50ms input laga kadar oyun deneyiminizi etkileyecek bir gecikme hissetmezsiniz.Artık çoğu tv 50ms ve altında kalıyor.40" bir tv 2000-3000 arası bulunabilir.Monitore iki katı para verirsiniz hem de daha küçük olur.

Bazi tvlerde bendeki tvde oldugu gibi pc modu mevcut onu acinca 20ms kadar iniyor inputlag o tvleri tercih edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Beyler 4k monitörleri ve onların fiyatlarının düşmesini bekleyeceğinize alın bi 40" hdr 4k tv monitor olarak kullanın.Input lag düşündüğünüz kadar problem değil.Biraz pazarlama stratejisi o da.50ms input laga kadar oyun deneyiminizi etkileyecek bir gecikme hissetmezsiniz.Artık çoğu tv 50ms ve altında kalıyor.40" bir tv 2000-3000 arası bulunabilir.Monitore iki katı para verirsiniz hem de daha küçük olur.

Hocam 40 inch çok büyük nasıl pc de kullanıcaz? şahsen ben 32 inch 4k hdr monitör aldım 27 inchten sonra o bile büyük geldi,zamanla alıştım ama 40 inch kesinlikle kullanamam masa üstünde.Ayrıca malesef hiç bir tv monitörün verdiği keskinliği veremez tabi uç nokta tv ler hariç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil35 -- 14 Aralık 2017; 22:15:33 >
  • quote:

quote:

Hocam 40 inch çok büyük nasıl pc de kullanıcaz? şahsen ben 32 inch 4k hdr monitör aldım 27 inchten sonra o bile büyük geldi,zamanla alıştım ama 40 inch kesinlikle kullanamam masa üstünde.Ayrıca malesef hiç bir tv monitörün verdiği keskinliği veremez tabi uç nokta tv ler hariç.

Evet biraz büyük ama arkaya yatan bi koltuk alıp yaslanarak mesafe arttırılabilir.

Hiç bir tv monitörün verdiği keskinliği veremez ne demek ? Yanyana görmeden kıyaslamadan karar vermeyin, konuşmayın.Tvler özellikle 4k tvler detay ve keskinlik olarak şahaneler.Asıl küçük ekranlarda 4k'nın tadı çıkmıyor.

• quote:

quote:

quote:

Evet biraz büyük ama arkaya yatan bi koltuk alıp yaslanarak mesafe arttırılabilir.

Hiç bir tv monitörün verdiği keskinliği veremez ne demek ? Yanyana görmeden kıyaslamadan karar vermeyin, konuşmayın.Tvler özellikle 4k tvler detay ve keskinlik olarak şahaneler.Asıl küçük ekranlarda 4k'nın tadı çıkmıyor.

ks 8500 ile kıyasladım sanırım düşük bir tv değil,benim kullandığım ise lg ud 99 4k hdr monitör.Küçük dediğiniz 32 inch küçükmü? 40 inch çok büyük ayrıca koltukta nasıl pc kullanıcaz ,ancak kontrolcü ile oyun oynarsınız ama günlük kullanım için hiç ideal değil,ayrıca hangi tv nin imput lag oranı düşük monitöre

göre? çok yüksek rakamla satınlan tv ler tamam ama 3-4 bin liraya satılan tv ler monitörün yerini tutmuyor.Bu dediğim tabi 1500-2000 liralık monitörler değil üst seviye monitörler.

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    O zaman monitor alacaksın arkadaşım.Benimki cebini düşünen ve ekrana uzaktan bakabilecekler için ufak bir tavsiye.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ks 8500 ile kıyasladım sanırım düşük bir tv değil,benim kullandığım ise lg ud 99 4k hdr monitör.Küçük dediğiniz 32 inch küçükmü? 40 inch çok büyük ayrıca koltukta nasıl pc kullanıcaz ,ancak kontrolcü ile oyun oynarsınız ama günlük kullanım için hiç ideal değil,ayrıca hangi tv nin imput lag oranı düşük monitöre

göre? çok yüksek rakamla satınlan tv ler tamam ama 3-4 bin liraya satılan tv ler monitörün yerini tutmuyor.Bu dediğim tabi 1500-2000 liralık monitörler değil üst seviye monitörler.

Ben çok çile çektim bu tv işinde hem 4k olsun istedim hemde hdr marka vermicem sevenleri alınmasın ama bir çok markanın amiral gemisi geldi evime türlü türlü sorunlarla geri iade edildi en son dedim oyuncu monütörü olsun onda da ışık sızması olunca pes ettim , sonra sony xe 90 nı duydum kullananlar hem oyun hem pc hem film anlamında çok memnundu artık son denememdi 55 inc tv yi pc ye bağlıcaktım mecburdum çünkü daha düşük inc yok o kalitede , ve tv kurulduğunda gözlerime inanamadım karşımda bir tablo var ve resmen pc de görüntülediğim herşey kağıt gibi bir tabloda resmediliyordu , diğer markalara göre öyle bir kalite sıçaraması olmuştuki resmen gözlerim kamaşmıştı en sonunda istediğim şeye kavuşmuştum , zaten önceden 32 inc tv de takıldığım için kablosuz klavye maus ile takılıyordum tek kişilik koltuğa yayılıyorum kalvye kucağımda maus hemen yanımda koltuk hizasında bir sehpanın üstünde yayılmış bir şekilde pc başında durabiliyorum hem sağlıklı hem keyifli , bu şekilde tv ile pc de takılabilirsiniz ben çok rahatım shoter oyunlarında herhangi bir gecikme eksiklik oluşmuyor belki bir alışma süreci olacaktır ama sonra çok rahat edersiniz , pc koltuğunda oturmak şu an bana işkence gibi gelir arkanıza yayılıp ayaklarınızı uzatarak takılmak gibisi yok

• aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Çözünürlüğü 4k ya aldığım zaman rengin 8 bite düşmesi pc nin doğasındanmı kaynaklı yani displayport ile hdr li bir pc momintörüne bağlasam 4k 60 hz 10 bit olurmu , konsollarda 4k 60 hz hdr oluyor yani hdmi 2 aslında bunu destekliyor ama pc de hdmi 2 bunu yapamıyormu acaba , yoksa ben 980 ti yi 1080 ti ye yükseltsem bunu sağlayacak gücü elde edebilirmiyim , yoksa ilerde güncelleme ile düzeltilecek bir durummu , çünkü bazen sorunsz 4k 60 hz hdr li açıyor bazen hdr li açamıyor bozuk çok parlak tuhaf bir görüntü oluyor , ama 1080 p 12 bit 10 bite getirince doğru şekilde hdr li açıyor oyunu 1080p de
  • quote:

Çözünürlüğü 4k ya aldığım zaman rengin 8 bite düşmesi pc nin doğasındanmı kaynaklı yani displayport ile hdr li bir pc momintörüne bağlasam 4k 60 hz 10 bit olurmu , konsollarda 4k 60 hz hdr oluyor yani hdmi 2 aslında bunu destekliyor ama pc de hdmi 2 bunu yapamıyormu acaba , yoksa ben 980 ti yi 1080 ti ye yükseltsem bunu sağlayacak gücü elde edebilirmiyim , yoksa ilerde güncelleme ile düzeltilecek bir durummu , çünkü bazen sorunsz 4k 60 hz hdr li açıyor bazen hdr li açamıyor bozuk çok parlak tuhaf bir görüntü oluyor , ama 1080 p 12 bit 10 bite getirince doğru şekilde hdr li açıyor oyunu 1080p de

4kda 10bit değil de 8bit olmasının sebebi yetersiz bant genişliği sanırım.Bu da kabloyla ilgili bir durum başta.hdmi 2.0 üstü bi kablo ve uygun kartla tv de 10bit destekliyorsa 4k 10bit alınabilir sanırım.Ama emin değilim.Varsayım.

• quote:

quote:

4kda 10bit değil de 8bit olmasının sebebi yetersiz bant genişliği sanırım.Bu da kabloyla ilgili bir durum başta.hdmi 2.0 üstü bi kablo ve uygun kartla tv de 10bit destekliyorsa 4k 10bit alınabilir sanırım.Ama emin değilim.Varsayım.

Kablom hdmi 2 10 bit 4k 60 hz aktarıyo normalde

• quote:

quote:

quote:

Bilemiyorum.Benden daha bilgili arkadaşlara sormak lazım.

• quote:

quote:

quote:

Renk formatını 4:2:0 veya 4:2:2 yaptığınız zaman 4K 10-12 bit 60hz'yi açabilirsiniz. Ama 4:4:4 ve RGB renk formatında 10-12 bit şuanda mümkün değil. Bunun nedeni bantgenişliğinin yetersiz kalması.

• Bütün dünya 1440p ultrawide 200hz ve hdr oyunculuğa geçti ama dh'de hala tv filan öneriliyor ondan sonra forum neden bitti biter tabi.

3 yıllık 4k pro gamer tecrübemden sonra artık ultrawide takılacağımdan eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Bütün dünya 1440p ultrawide 200hz ve hdr oyunculuğa geçti ama dh'de hala tv filan öneriliyor ondan sonra forum neden bitti biter tabi.

Sen nasıl takılırsan takıl 4k pro gamer.Duruma göre insanların bütçesine göre tv de tavsiye ederiz monitör de.
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    40" 4k hdr butce olarak daha mi ucuz. Milleti 16:9 gibi bitmis bir oranda 50ms gecikme ve 50hz ile oyun oynatacaksiniz.

Ben diyorum ultrawide progamer sen diyorsun amatorgamer

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

Bütün dünya 1440p ultrawide 200hz ve hdr oyunculuğa geçti ama dh'de hala tv filan öneriliyor ondan sonra forum neden bitti biter tabi.

Ultrawide benimde beğenmediğim ve çoğunluğun beğenmediği bir teknoloji bu yüzden filmler diziler oyunlar daha çok tv lere göre optimize ediliyor , bahsettiğin şey tamamen çok az bir kesimin fikri öyle olmasa her oyun ultrawide yi tam anlamıyla kullanıyor olurdu , 55 inc tv de film keyfi dizi keyfi ve oyun keyfi bin basar , tek bir yerde tv yi geçer oda yüksek hzlı rekabetçi ultrawide destekli online oyunlarda , bir hafta kullandım ve iade ettim tüm içerikler nerdeyse sağdan soldan siyah şeritler bırakıyordu ekranda iğrenç bir görüntü üstüne alttan üstten basık kısıtlanmış bir deneyim , ama bunu aldıktan sonra kimse bunları kabul etmiyor artık adam almış ölümüne savunucak tabi aman siz siz olun iade seçenekli alın deneyin gerçekten severseniz kullanırsınız ama mutlaka iade seçeneğiniz olsun , yoksa sizde artık aldık mecbur seveceğiz koruyacağız tribine girersiniz , ayrıca en harika görsellik sunan tv den 3 katı pahalı olacak yeni hdr li modeller buna rağmen birde bunların sesini kendin tamamlaman gerekiyor koyuyorlar arkasına cep telefonu gibi bi ses yolluyorlar , çok uğraştık tabi bunları deneyim edip öğrenene kadar ne iade süreçleri çileler vs , kimse hiçbir oyuncu monitörü incelemesinde şunu demiyor ; arkadaşlar bunu alıyorsanız şunu kabul edin ses yok ses çöp rezalet hiçbir monitör incelemesinde duyamazsın , kimse şunu demiyor bir tv ile karşılaştırdığında görsel kalite üst seviye bir tv ye göre çöp ama 3 kat pahalı tv den bunuda hiçbir incelemede göremezsiniz , ve en acısıda şuki bu monitörler hakkında görsellik harika demeleri en acısıda bu görsellik harika felan değil renkler harika felan değil görmediysen bir xe90 da aynı görüntüyü harika dersin , görmediysen bir oled tv de aynı görüntüyü harika dersin tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 19 Aralık 2017; 21:24:18 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.